Przyszedł czas na pochwalenia się swoją nową, pierwszą Mazdą w karierze samochodowej
We wszystko co było mi potrzebne, jest wyposażona ta wersja, dodatkowo dokupiłem w salonie hak holowniczy odczepiany, oraz chlapacze na tył. Resztę akcesoriów czyli chlapacze przód, dywaniki gumowe, alarm, oraz nakładki na progi otrzymałem gratis z salonu.
Dodatkowo na allegro kupiłem listwę nierdzewną na zderzak [jaki?] oraz matę bagażnika.
Przerobiłem też:
– oświetlenie bagażnika, za pomocą 2 taśm led, teraz jest naprawdę jasno,
– podstopnica zabezpieczona za pomocą grubej gumy na taśmie dwustronnej
– kupiłem świetny uchwyt do telefonu na alliexpress z Chin, bardzo fajnie komponujący się z wnętrzem Mazdy.
Mazdę odebrałem ostatniego dnia października, czekałem na nią 2 miesiące. W przypadku wyboru innego koloru, bardziej popularnego, ten czas jeszcze by się skrócił.
Jest już 15 dni ze mną ;D Przejechane 1500 km, wrażenia niesamowite, moc wystarczająca, pozycja za kierownicą mega wygodna, spalanie rewelacyjne...trasa miastami i wsiami do pracy około 45km dziennie w jedną stronę z 4 ludźmi na pokładzie wychodzi średnio 5,8l/100km. Trasa autostradowa 200km około 7,5l/100km. Genialne wyniki, z resztą takie miały być po rozmowie ze sprzedawcą w salonie

Wiadomo minusy też są, na pierwszy ostrzał idzie niezbyt wygodny podłokietnik. Większych minusów nie zauważyłem
Poniżej prezentacja zdjęciowa...