ostatnimi czasy zakupiłem następną Mazdę i powoli ją poznaję. Zaciekawiły mnie dwie rurki wyglądające jak oświetlenie pod fotelami. Wydaje mi się, że to jakieś oświetlenie. Co sądzicie?

Poszedłem dalej, zdjąłem tunel środkowy i okazało się, że są podpięte pod coś jak by centralkę/sterowanie. Mała kostka około 7x3x2,5cm. Z jednej strony ma dwa wyjścia na te "lampki" a z drugiej dwa kabelki, które wg. mnie są + i masa. Co dziwne na tej puszeczce nie ma oznaczeń. Za to są otwory jak by głośniczek tam był.
Reszta okablowania, która też nie wiem do czego jest. Nie wygląda na oryginalne bo zbyt nowe. Podpięte jest pod przełączniki przy ręcznym. Ktoś ogarnia?? Idą od jednej kostki do drugiej. Brak oznaczeń (prócz 12V 30A MADE IN ITALY, ale to pewnie nie wiele pomoże) Nie widzę, żadnych wtyczek. Do przodu pod deskę idą tylko 2-3 kabelki z których jeden to za pewne +. Jeden lub dwa też idą do tyłu pod wykładziną.
Zastanawiam się czy to nie jest jakaś dziwna instalacja głośników lub foteli wielopunktowych bo takie też były w aucie (ktoś je brutalnie nożem poodcinał
Zdjęcia:

Wydaje mi się, że to dobry dział.