wibracje kierownicy i karoserii powyżej 90 kmh
Strona 1 z 1
Witam i proszę o sugestie co może być przyczyną wibracji dodam ze koła były wyważane trzykrotnie zostały założone nowe opony nowe tarcze i klocki , nowe amortyzatory wraz z poduszkami . Prosze o pomoc bo już nie mam pojęcia co to może być.
- Od: 5 mar 2014, 10:30
- Auto: Mazda 5 2.0 benzyna 146KM rocznik 2005
Witam
Mam podobny problem, pojawiaja się wibracje przy ok 80km/h. Koła były sprawdzane. Najbardziej odczuwalne są przy przyspieszaniu ale jak lekko operuję pedałem gazu są mniejsze. Choć zauważyłe że gdy na postoju zwiększam obroty silnika w granicy 1200RPM pojawiają się wibracje od silnika ale tylko przy tym zakresie pozniej ustaja. Kalibrowałem wtryski i wtedy było przy około 1900RPM a teraz spadło. Co to może być za przyczyna. Półoś i wtryski?
Mam podobny problem, pojawiaja się wibracje przy ok 80km/h. Koła były sprawdzane. Najbardziej odczuwalne są przy przyspieszaniu ale jak lekko operuję pedałem gazu są mniejsze. Choć zauważyłe że gdy na postoju zwiększam obroty silnika w granicy 1200RPM pojawiają się wibracje od silnika ale tylko przy tym zakresie pozniej ustaja. Kalibrowałem wtryski i wtedy było przy około 1900RPM a teraz spadło. Co to może być za przyczyna. Półoś i wtryski?
- Od: 1 lip 2014, 07:38
- Auto: Mazda 5 CR1 2006 diesel 2.0
Cześć,
Szukam podpowiedzi dot. mojego problemu, który opisałem tu:
viewtopic.php?f=395&t=179955
problem wibracji.
Gdybyście mogli rzucić okiem na fotkę.
Dzięki
Szukam podpowiedzi dot. mojego problemu, który opisałem tu:
viewtopic.php?f=395&t=179955
problem wibracji.
Gdybyście mogli rzucić okiem na fotkę.