Witam! Otóż pękło mi mocowanie gumy wycieraczki i muszę wymienić to całe... no własnie – czy tylko ta część która trzyma gumę? Czy całe ramie aż do tej śrubki przy szybie? Jeżeli jednak tylko to mocowanie pióra, to jak je ściągnąć? Chciałem te Motgumy założyć, ale najpierw muszę zdemontować tą tylnią. Obecnie z przodu mam Valeo i jak dla mnie to porażka. W czasie deszczu jedna wielka smuga – nic nie widać. Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc!
Ale mi głupio, wystarczyło ją mocniej odchylić do tyłu i sama wyskakuje. Ale nigdzie w Krakowie nie mogę dostać tylnej wycieraczki do mojej kombii. Wie ktoś może gdzie można?
Mazda6 (kombi)– demontaż ramienia wycieraczki tylnej.
Strona 1 z 1
Arju napisał(a):..Valeo i jak dla mnie to porażka. W czasie deszczu jedna wielka smuga – nic nie widać.
A szyby masz wypucowane ?
Najlepsze wycieraczki nic nie pomogą, jeśli nie masz odtluszczonych szyb. Ponadto z myjni jak wyjedziesz wycieraczka bedzie sie tez slizgala po wosku.
Przerabiałem temat tylnej wycieraczki jakiś tydzień temu. Niestety tylko serwis. Ale koszt na szczęście jest do przełknięcia jakieś 50 PLN.
Pozdrawiam
Człowiek nie wielbłąd, czasami pić musi!
Człowiek nie wielbłąd, czasami pić musi!
- Od: 24 lut 2009, 12:14
- Auto: jest: Mazda 5 CR USA 2,3 Aut. 157 kM 2007
była: Mazda 6 GY 136 kM 2004
Witam, mam problem ze swoim maleństwem a mianowicie ktoś pod hipermarketem urwał mi ramię tylnej wycieraczki. Zamówilem już nowe ramię ale mam problem z demontażem starego. Odkręcilem nakretkę (klucz plaskooczkowy 10), lecz nie mogę zdjać calego mocowania. Próbowalem juz WD40 ale to nic nie dało. Coś robie źle czy może jest jakiś inny sposób? Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowano 29 mar 2015, 08:47 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Z polskiego na nasze... :)
Powód: Z polskiego na nasze... :)
-
bartekomi
Jeszcze tego nie rozbierałem w M6 ale w poprzednich kombi`akach pod śrubą był jeszcze wielowypust po małym stożku. Zakładam, że i tutaj nie odkrywali koła na nowo
Przydał by Ci się więc jakiś ściągacz jeśli masz to zapieczone, lub więcej odwagi – podważyć z większą siłą.
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Witam,
Potrzebuje zdjąć, wymienić całe ramie wycieraczki tylnej w moim kombi.
Jak się to zdejmuję ? Coś trzeba podsadzić, nacisnąć itp ?
Pytam bo nigdy nie zdejmowaniem w M6 wycieraczek i nie chce czegoś uszkodzić.
P.S. Czy jest jakiś sposób by zwiększyć docisk tylnego ramienia wycieraczki do szyby ?, jakoś wzmocnić sprężynę ?
Pozdro
Hary
Potrzebuje zdjąć, wymienić całe ramie wycieraczki tylnej w moim kombi.
Jak się to zdejmuję ? Coś trzeba podsadzić, nacisnąć itp ?
Pytam bo nigdy nie zdejmowaniem w M6 wycieraczek i nie chce czegoś uszkodzić.
P.S. Czy jest jakiś sposób by zwiększyć docisk tylnego ramienia wycieraczki do szyby ?, jakoś wzmocnić sprężynę ?
Pozdro
Hary
- Od: 5 sie 2013, 19:48
- Auto: Mazda CX-5 2.5 2019
Strona 1 z 1