Co ile km powinno sie wymienić rozrząd ?
1, 2
Witam mam pytanie kilka dni temu kupiłem mazde 323 f 1.5 16V rocznik 1997 z przebiegiem 155 tyś poprzednio rozrząd był wymieniony przy 88 tyś czy już czas na wymiane czy jeszcze troche można pojeździć ? Prosze o konkretną odpowiedź z góry dzięki.
- Od: 1 maja 2006, 00:43
- Auto: mazda 323 f 1.5 16v rok 1997
Wymieniaj ...
..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
- Od: 27 maja 2005, 16:49
- Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006
na ori pasku pewnie można ze 100tyś km zrobić ale na zamienniku na pewno mniej
- Od: 15 paź 2005, 22:09
- Auto: Mazda 5 Sport 2.0 benzyna
była: Honda Accord i-Ctdi Sport 2006r
Mazda 323C 1,5i
Wymien dla swietego spokoju. Nie jezdzisz V6 z tego co zauwazylem, czyli koszty beda nieduze.
- Od: 15 maja 2004, 16:37
Wymieniaj caly komplet, rolki tez!. Troszke to wiecej bedzie kosztowalo ale nie masz pewnosci co i kiedy wsadzil poprzedni wlasciciel. Ja przy kazdym moim kolejnym samochodzie postanowilem nie ryzykowac i dla swietego spokoju zawsze wymieniam wszystkie paski, filtry i oleje, chocby i poprzedni wlasciciel zaklinal sie, ze niedawno to robil. Jakiej firmy? Coz, wybor jest spory i chyba kazdy ma swoja ulubiona firme. Mazda daje gwarancje na 100 kkm na swoje ori, ale cena...
- Od: 16 lis 2005, 05:51
- Auto: Tribute 3.0 V6
reguła taka dwa paski jedna rolka. ale ty wymień rolke i pasek dla spokoju. na ori 100tys na zamiennikach 50 albo 60 tylko. myśle że 150-200zł cie wyniesie zależy ile mechanior zawoła. pozdrawiam 

Ostatnio edytowano 31 lip 2011, 19:32 przez Lesiu, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 gru 2005, 12:29
- Auto: 323F BA Z5 :] '96
pasek kup dobrej firmy, znanej i polecanej, bo różnice w cenie są w miare niewielkie a w jakości zauważalne. rolka – tu rozpiętość cenowa jest znacznie większa mniej wiecej 70-150zł. więc to zależy już od ciebie i od tego ile masz kasy. sam musiz zdecydować.
aha jeszcze jedno.
przy zakupie paska sprawdź go, bo ja założyłem nówke (niby) przejechałem z 70km poszły 3 ząbki przestawił się rozrząd i tyle, hol do najbliższego mechanika później do mechanika który zmieniał pasek. kupa zachodu troche stresu i ogólnie zjebany dzień i dodatkowe koszty. chwała Bogu że nie pękł całkiem. obejrzyj pasek dokładnie sprawdź elastyczność według mnie powinien być jak najsztywniejszy sprawdź czy ząbki u podnóża nie mają pęknięć i uważaj na jakieś promocje, bo w sklepach różni sprzedawcy bywają. lepiej dać dyche więcej i mieć spokój.

chyba tyle. pozdrawiam![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
aha jeszcze jedno.
przy zakupie paska sprawdź go, bo ja założyłem nówke (niby) przejechałem z 70km poszły 3 ząbki przestawił się rozrząd i tyle, hol do najbliższego mechanika później do mechanika który zmieniał pasek. kupa zachodu troche stresu i ogólnie zjebany dzień i dodatkowe koszty. chwała Bogu że nie pękł całkiem. obejrzyj pasek dokładnie sprawdź elastyczność według mnie powinien być jak najsztywniejszy sprawdź czy ząbki u podnóża nie mają pęknięć i uważaj na jakieś promocje, bo w sklepach różni sprzedawcy bywają. lepiej dać dyche więcej i mieć spokój.

chyba tyle. pozdrawiam
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ostatnio edytowano 31 lip 2011, 19:30 przez Lesiu, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 gru 2005, 12:29
- Auto: 323F BA Z5 :] '96
Witam. Kupiłem dzisiaj pasek MITSUBOSHI za 84 zł czy to troche niezatani może to jakaś podróbka?Rolka i napinacz w drodze w cenie ok 150 zł w poniedziałek do mechanika i mam nadzieje że troche pojeżdze moim nowym autkiem.Pozdrowienia dla wszystkich MAZDOWICZÓW
- Od: 1 maja 2006, 00:43
- Auto: mazda 323 f 1.5 16v rok 1997
Pozdrawiam wszystkich z Poznania!
Nie wiem, skąd bierzecie te ceny??? U nas to wygląda tak:
1. Pasek – ok. 70 PLN
2. Rolka prowadząca – ok. 60 PLN
3. Rolka napinająca – ok. 200 PLN (!)
4. Robocizna – minimum 120 PLN
Jakby nie liczyć – to prawie 500 PLN...
Przy 11-letniej Madzi 626 – to dosyć spory koszt...
Aha, polecam jednoczesną wymianę pompy wodnej, ale to kolejne 150 PLN
Mowa oczywiście o cenach zamienników...
Nie wiem, skąd bierzecie te ceny??? U nas to wygląda tak:
1. Pasek – ok. 70 PLN
2. Rolka prowadząca – ok. 60 PLN
3. Rolka napinająca – ok. 200 PLN (!)
4. Robocizna – minimum 120 PLN
Jakby nie liczyć – to prawie 500 PLN...
Przy 11-letniej Madzi 626 – to dosyć spory koszt...
Aha, polecam jednoczesną wymianę pompy wodnej, ale to kolejne 150 PLN
Mowa oczywiście o cenach zamienników...
-
Gość
pasek mitshuboshi 99 pln
napinacz 60 pln
rolka prowadzaca 60 pln
pasek,napinacz i rolka oczywiscie japan , przebieg do 100 tys
oczywiscie dla klubowiczów będzie rabacik
zapraszamy
napinacz 60 pln
rolka prowadzaca 60 pln
pasek,napinacz i rolka oczywiscie japan , przebieg do 100 tys
oczywiscie dla klubowiczów będzie rabacik
zapraszamy
-
Rysio
Nasz szyld ma wymiary 2m x1m
katalogów na stronie nie mamy ponieważ ściagamy cześci od różnych dostawców w zalezności kto ma lepsza cene na dany produkt ( staramy sie mieć zawsze japońskie cześci ).
dokładnych informacji udzielamy przez email komunikator gg i tel . Prosze wspomnieć przy zakupie ze jesteśćie z klubu
dokładnych informacji udzielamy przez email komunikator gg i tel . Prosze wspomnieć przy zakupie ze jesteśćie z klubu
-
Rysio
1, 2