Mazda3 BK LF '04 Sedan Top Sport – sprzedana
Na pewno nie będzie gorzej z Valvo 

Dzisiaj Madzia dostała nową bateryjkę Topla Top (mało znane ale polecane ).

Stary akumulator pomimo wielu prób reanimacji zakończył już żywot
ostatnio co jakiś czas pokazywał mi się błąd przepływki (niskie napięcie od przepływki do kompa) pomimo iż przepływka ok etc tak więc auto stało kilka dni w fox.rzeszow i sprawdzona została cała wiązka, niektóre połączenia poprawione, zaśniedziałe wtyczki wymienione etc. Teraz będzie

Stary akumulator pomimo wielu prób reanimacji zakończył już żywot
ostatnio co jakiś czas pokazywał mi się błąd przepływki (niskie napięcie od przepływki do kompa) pomimo iż przepływka ok etc tak więc auto stało kilka dni w fox.rzeszow i sprawdzona została cała wiązka, niektóre połączenia poprawione, zaśniedziałe wtyczki wymienione etc. Teraz będzie

Miałem zapytac jak tam sie jechało autostradka do rzeszowa bo otworzyli, ale sobie przypomniałem ze Ciebie to juz nie za bardzo dotyczy
Ale teraz bedziesz mógł czesciej odwiedzac kraków, z Rzeszowa cmyk w godzinke i jestes
Aku nowy (zapowiedz zimy) to i pewnie zimówki wleca niebawem?

Aku nowy (zapowiedz zimy) to i pewnie zimówki wleca niebawem?
Dominator napisał(a):Ale teraz bedziesz mógł czesciej odwiedzac kraków, z Rzeszowa cmyk w godzinke i jestes![]()
W godzinkę to nie bardzo hehe, 1,20-1,30h prędzej
Zimówki już wleciały... W tamtym tygodniu przednia letnia opona poszła do kosza... poczułem bicie na kierownicy, jak się okazało od strony wewnętrznej przy samym rancie "guz" wielkości jajka..
Szkoda opony bo jeszcze sezon spokojnie by obleciała – 5mm bieżnika. Opona nie taka stara bo z 2011.
Teraz będę szukał takiej samej używki ale w tym rozmiarze to będzie bardzo ciężko. Obawiam się, że będę musiał kupić dwie nowe sztuki.
O, no to super, nowy Aku + jak dobrze zrozumiałem naprawa praktycznie całej wiązki – czyli problem już nie powinien występować.
Jak ogólnie podsumujesz współpracę z Fox'em? Ogarniają chłopaki? Ile dałeś za Aku i jaki to dokładnie model?
Wiem, że się doktoryzowałeś w tej materii
Pozdro!
Jak ogólnie podsumujesz współpracę z Fox'em? Ogarniają chłopaki? Ile dałeś za Aku i jaki to dokładnie model?

Pozdro!
- Od: 8 mar 2012, 20:50
- Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)
kalesoon napisał(a):Jak ogólnie podsumujesz współpracę z Fox'em? Ogarniają chłopaki? Ile dałeś za Aku i jaki to dokładnie model?
Generalnie nawet ogarniają, pogadamy na spocie o tym najwyżej
Co do aku to wymienili mi od razu w FOXie , z tego co wiem to topla top japan 60ah 450a prawy +, wymiary 230x172x200/220 (LxWxH). – 300zł z wymianą.
http://www.topla.pl/index.php?mod=oferta_main&aid=11
bobino8 napisał(a):mam problem z mazda 3
hmm...ok. ale z moją czy swoją?

buczos napisał(a):bobino8 napisał(a):mam problem z mazda 3
hmm...ok. ale z moją czy swoją?

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
buczos napisał(a):60ah 450a
buczos napisał(a): kalesoon napisał(a):Jak ogólnie podsumujesz współpracę z Fox'em? Ogarniają chłopaki? Ile dałeś za Aku i jaki to dokładnie model?
Generalnie nawet ogarniają, pogadamy na spocie o tym najwyżej
Co do aku to wymienili mi od razu w FOXie , z tego co wiem to topla top japan 60ah 450a prawy +, wymiary 230x172x200/220 (LxWxH). – 300zł z wymianą.
http://www.topla.pl/index.php?mod=oferta_main&aid=11
Super, to fajnie, bo brakuje mi w Rz dobrych speców od Mazdy – mój obecny mechanik, średnio ogarnia nowsze modele
Cena wygląda na znośną, oby służył długo i bezawaryjnie
- Od: 8 mar 2012, 20:50
- Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)
tamburyn napisał(a):Jak Magdalenie nowy olej podszedł?
Generalnie nie odczuwam róznicy pomiędzy motulem a valvo. Zrobiłem może z 1,5tys km od wymiany i stan jest ok. Generalnie silnik jest zdrowy, od wymiany do wymiany może z pół litra doleję...
Ale mam inny problem. Coś mi zaczęło dziwnie stukać z przodu przy 55-60km/h przy jeżdzie bez obciążenia (dzwięk jakby "coś" miało zaraz odpaść) oraz przy wolniejszych prędkościach – toczeniu się, coś skrzypi jakby koło o coś obcierało – dobrze słyszalne na rondach heh. Stawiam na przegub wewnętrzny... Dzisiaj jadę do mechanika. Oby to nie było nic poważnego... ehhm...
Okazało się że koło krzywo siadło na piastę i otwór centrujący i obcierało m.in o osłonę tarczy... heh Że wcześniej mi to nie przyszło do głowy 

Dalej latasz na tym dolocie injena , zastanawiam się jak on jest głośny ?
marcin255 napisał(a):Dalej latasz na tym dolocie injena , zastanawiam się jak on jest głośny ?
U mnie wydech jest głośniejszy niż sam dolot, dolot sam w sobie jest na pewno cichszy niż typowe cai, nie ma takiego typowego niskiego basu etc. jakbyś stanął obok i bym przygazowal to byś mógł pomyśleć ze seria. Jedyny upierdliwy dźwięk, aczkolwiek już się przyzwyczaiłem, to takie wycie na postoju przy wolnych obrotach, jak w odkurzaczu elektrycznym. Gdzieś w dziale LF wrzucałem filmik jak to chodzi etc