Mazda6 GY LF-DE '06 H&R Aero by MAYKI

GL / GJ / GH / GG / GY

Postprzez Socyopatic » 1 lis 2014, 12:48

Bartg napisał(a): Dla mnie pasuję jak świni siodło
+1, niestety na ten moment wyszedł tu typowy wiejski tjuning :( lampy oklejone folia i wielkie tłumiki majace robic WOW a pod maską dwulitrowka i auto stoi jak koza na baloniastych kołach w śmiesznym rozmiarze, bez lotki i sportowych zderzakow. Sam sport <diabełek> W dodatku pierdzi to jak civic z 1.4 na stozku no ale lans jest :P
Forumowicz

Od: 13 sty 2014, 19:06
Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.

Postprzez MAYKI » 1 lis 2014, 19:45

Bo nie słyszałeś na żywo na komputerowych głośnikach tego nie usłyszysz :P
Forumowicz

Od: 29 lip 2014, 17:43
Auto: Mazda6 GY LF-DE '06 by MAYKI

Postprzez Crenshaw » 1 lis 2014, 22:08

dokładnie, na żywo to auto brzmi świetnie. I powiem ci psychopatic, daruj sobie aż tak ostre docinki, bo pokazujesz tym jak niski poziom reprezentujesz.

Dopisano So, 1 lis 2014, 22:09:

MAYKI jak się będziemy widzieć nagramy filmik jakimś lepszym sprzętem, żeby w końcu wszyscy usłyszeli jak on na prawdę brzmi <spoko>
Obrazek
Keeper of the Art
Forumowicz

Od: 22 kwi 2012, 18:06
Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'

Postprzez deejay27 » 1 lis 2014, 22:55

Kolega Socyopatic myśli że Mazda 6 z trzy litrówką pod maską to prawie bolid F1 :) Wyobraź sobie kolego że takie pierdzące Civiki to z Twoją 3 litrówką nie miały by co robić:)
Osobiście nie jestem jakimś fanem takich tłumików , ale widziałem to i na żywo jest zdecydowanie lepiej brzmieniowo i wizualnie niż przekazane przez jakiekolwiek urządzenia wideo i foto:)
Obrazek
Klubowicz

Od: 6 gru 2009, 12:35
Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)

Postprzez Nightfall » 1 lis 2014, 23:48

Jestem tego samego zdania.wygladu na żywo i brzmienia nie zastąpi nagrany filmik.Te porównania uważam ze tez nie na miejscu.mogles napisać po prostu ze ci się nie podoba.....
Nightfallówna
Dum Spiro Spero.....
Klubowicz

Od: 11 lut 2013, 22:32
Auto: Mazda 6,kombi ,2006 rok, 2.0 diesel, Dpf out,chiptuning 130 KM/363 Nm,Phantom Blue

Postprzez Maksiu921 » 2 lis 2014, 00:22

Socyopatic napisał(a):
Bartg napisał(a): a pod maską dwulitrowka i auto stoi jak koza na baloniastych kołach w śmiesznym rozmiarze

Tak? Naprawdę ciekawe jest to co mówisz, jak ja wstawię do swojego x6 ten wydech, to też będzie jak koza? ;) sądziłem, że przychodząc na forum "motomaniaków" jest poziom naprawdę wysoki ( ludzie są dorośli) ale jednak się myliłem.. zawsze musi trafić się jakiś błazen, który próbuję popsuć autorowi dzieła humorek :) Jeśli Tobie się nie podoba taka Mazda to nie musisz jej oglądać, trzeba było napisać "nie podoba mi się, takie jest moje zdanie" a nie strzelać tekstami jak dziecko w wieku gimbazy... Trochę szacunku do samego siebie i innych użytkowników na forum, jak dla mnie te wydechy to mega dobra robota, ciary idą po plecach.... ale tak z pewnością w M6 3.0 brzmiałyby jak w C63 AMG :)
Forumowicz

Od: 4 paź 2014, 13:56
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6

Postprzez PeKa » 2 lis 2014, 00:54

Przejrzałem z ciekawości cały temat. Moim zdaniem nie jest dobrze. Oklejone klosze <nie> Mugeny <nie>
I zadziwiła mnie jedna rzecz. W dyskusji o żarówkach podrzucono pomysł na zestaw xenonowy za 200pln. Nie chce Cie kolego absolutnie rozliczać, ale mówisz, że 200PLN to za drogo, a wybierasz felgi za 7600PLN? :|
Forumowicz

Od: 13 kwi 2014, 00:23
Auto: LIII 2.0 dCi GT '10
C3 1.4VTi '10

Postprzez makmarc » 2 lis 2014, 10:24

Panowie, nie wprowadzajmy zbędnej dyskusji do tematu o aucie, a nie o tym, kto kogo by objechał i ile z tego jest frajdy bądź nie. Robicie zbędny OT. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, pozytywną lub negatywną, w tym przypadku większość z nich nie pochwala tego, co zostało zrobione, i ja też się z tym utożsamiam, bo trzeba znać granice dobrego smaku, a tutaj zupa była za słona.

Nie dość, że 6stka, w kombi, 2.0, które nie robi szału tak jak 1.8 czy zwykłe 2.3, podwójny wydech i to w dodatku dwa "Mugeny"? Dla mnie totalna pomyłka, ale grunt, że właściciel jest zadowolony i tego się trzymajmy.
makmarc

Postprzez zigu18 » 2 lis 2014, 12:36

A ja muszę dodać swoje trzy grosze odnośnie lamp. Ostatnio jadąc we mgle spotkałem "janusza" z przyciemnionymi lampami i niestety wyglądało to jak by nie miał włączonych świateł. W mieście spoko no ale żeby na autostradzie wcześniej zobaczyć obrys auta a potem lampy.. Jestem stanowczo za ostrym karaniem takich brzydko mówiąc idiotow. Jedziesz po drodze publicznej, więc stosuj się do przepisów na niej obowiązujących

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka
Forumowicz

Od: 19 lis 2012, 18:35
Auto: Mazda 6
GG 2002 sedan
2.0 benzyna BRC

Postprzez MAYKI » 2 lis 2014, 12:57

PeKa napisał(a):Przejrzałem z ciekawości cały temat. Moim zdaniem nie jest dobrze. Oklejone klosze <nie> Mugeny <nie>
I zadziwiła mnie jedna rzecz. W dyskusji o żarówkach podrzucono pomysł na zestaw xenonowy za 200pln. Nie chce Cie kolego absolutnie rozliczać, ale mówisz, że 200PLN to za drogo, a wybierasz felgi za 7600PLN? :|

Oczywiście że tak wole uzbierać na felgi które zrobią dużo lepszy efekt niż tracić 200zł na światła ktore nie świeca tak najgorzej chciałem tylko nieco poprawić jakość oświetlenia za nie wielką cene. Tak jak juz pisałem odkładam na pakiet aero lotke koła obniżenie i chyba najpierw zaczne od kół. Co do oklejonych lamp to uważam że [tiiit] to pasuje do ciemnego koloru auta. Diabełek był dla fanu jak byście mieli troche wiecej dystansu to byście to skumali a nie odbierali tego za element tuningu :)

Dzięki za wsparcie <spoko>
Forumowicz

Postprzez Nightfall » 2 lis 2014, 13:01

Spokojnie akurat ta folia jest ok.2 dni temu byłem na przeglądzie a mam taką samą folię. Wszystko ładnie widać łącznie z kloszem w środku i żarówkami. Nie było żadnych zastrzeżeń.Mialem tez parę kontroli policji i w dzień i w nocy i tez było ok. Sam jestem przeciwnikiem świateł czarnych jak smola malowanych sprayem czarnym jak worek od śmieci.
Nightfallówna
Dum Spiro Spero.....
Klubowicz

Od: 11 lut 2013, 22:32
Auto: Mazda 6,kombi ,2006 rok, 2.0 diesel, Dpf out,chiptuning 130 KM/363 Nm,Phantom Blue

Postprzez MAYKI » 2 lis 2014, 13:06

niestety na ten moment wyszedł tu typowy wiejski tjuning :( lampy oklejone folia i wielkie tłumiki majace robic WOW a pod maską dwulitrowka i auto stoi jak koza na baloniastych kołach w śmiesznym rozmiarze, bez lotki i sportowych zderzakow. Sam sport <diabełek> W dodatku pierdzi to jak civic z 1.4 na stozku no ale lans jest :P

Rzeczywiście filmiki z you tube to świetny punkt odniesienia żeby stwierdzić ze 2.0 brzmi jak 1.4
Te silniki nigdy nie będą brzmiały tak samo nawet jak będą miały te same wydechy te same doloty itp.
Masz prawo stwierdzić że Ci się nie podoba ale żeby od razu tak komuś płytko pocisnąć jeszcze się z tym tutaj nie spotkałem gratuluje <spoko>
Forumowicz

Postprzez PeKa » 2 lis 2014, 13:06

Z takiego rodzaju modami lamp nie zgodze sie nigdy (folia, spray). Zdecydowanie lepiej pozbyc sie sreberka w kloszu, czy to kretem czy tez malowaniem.

Send by Taptalk
Forumowicz

C3 1.4VTi '10

Postprzez MAYKI » 2 lis 2014, 13:10

PeKa napisał(a):Z takiego rodzaju modami lamp nie zgodze sie nigdy (folia, spray). Zdecydowanie lepiej pozbyc sie sreberka w kloszu, czy to kretem czy tez malowaniem.

Send by Taptalk

kwestia gustu :)
Forumowicz

Postprzez rafałmazda » 2 lis 2014, 13:14

Panowie, co to jest? :| sami doskonale wiecie, że na zdjęciach i filmach inaczej, a w realu zupełnie co innego. To, co tu wygląda na "wiejski tuning" w realu robi robotę (wnioskuję to z komentarzy tych, którzy widzieli na żywo) <oczko> tu krytykujecie, a jakbyście zobaczyli czy usłyszeli zrobilibyście WOW <wow> nie wypowiadam się czy tak jest faktycznie, bo nie widziałem, ale wierzę tym, którzy widzieli :) widziałem ofoliowane lampy i jeśli folia jest dobra, nie ma problemu z widocznością (sam będę oklejał u siebie), a rozkleić tyłu się nie da <oczy> byli tacy, którzy rozcinali, ale i tak delikatnie się kruszyły i lekkie rzeźbienie silikonem później wychodziło <czytaj> gusta są różne i coś może się komuś nie podobać, ale takie słowa jak tu padły były totalnie nie na miejscu :|
Bayerische Motoren Werke ;)
Klubowicz

Od: 1 mar 2012, 19:49
Auto: Jest
E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez PeKa » 2 lis 2014, 13:14

Nie o gust tu chodzi... zwyczajnie mialem podobna sytuacje jak kolega zigu18. Od tamtej pory nie interesuje mnie, ze "przez moja folie wszystko widac cacy". A teraz juz dosyc o folii na lampach, na calym forum zostalo juz o niej powiedziane chyba wszystko.
Rafal, nie na miejscu bo ktos uwaza innaczej? Bo uwaza za remize? Litosci... zakladajac tu temat liczyc sie trzeba z KAZDA krytyka. Koniec ot.
Send by Taptalk
Forumowicz

C3 1.4VTi '10

Postprzez leitowdz » 2 lis 2014, 17:05

Koledzy jako że też mam oklejone z tyłu lampy muszę wtrącić swoje 3 grosze. W załączniku wrzucam foto jak u mnie w nocy widać tylne światła, jeżeli tego ktoś nie widzi to może okulary pomogą ;) Rozumiem, że wszystko zależy od folii, poza tym ja mam pozycje w klapie, które wydają się bardzo fajnym modem z uwagi właśnie na widoczność :)
Załączniki
2014-10-18 19.42.31.jpg
Forumowicz

Od: 3 lis 2011, 00:49
Auto: Mazda 6, chipowany diesel :)

Postprzez PeKa » 2 lis 2014, 19:20

W nocy to w nocy, w pelnym sloncu juz jest gorzej. Przedstawcie jak sa widoczne lampy z folia w KAZDYCH warunkach, przyznam racje wtedy. Konczac OT, czekam na te 18calowe felgi.

Send by Taptalk
Forumowicz

C3 1.4VTi '10

Postprzez zigu18 » 2 lis 2014, 19:46

leitowdz napisał(a):Koledzy jako że też mam oklejone z tyłu lampy muszę wtrącić swoje 3 grosze. W załączniku wrzucam foto jak u mnie w nocy widać tylne światła, jeżeli tego ktoś nie widzi to może okulary pomogą ;) Rozumiem, że wszystko zależy od folii, poza tym ja mam pozycje w klapie, które wydają się bardzo fajnym modem z uwagi właśnie na widoczność :)

Niestety ale sytuacja miała miejsce w dzień a folia ogranicza przepuszczalność światła i tego nie zmienisz. Czasem trzeba sie zastanowić czy nie przesadzamy bo nie jesteśmy sami na drodze.
Co do wydechów to minę też się nie podobają, ale właścicielowi tak i generalnie nie stwarza tym raczej niebezpiecznych sytuacji na drodze :D
Forumowicz

Od: 19 lis 2012, 18:35
Auto: Mazda 6
GG 2002 sedan
2.0 benzyna BRC

Postprzez Przemysław » 2 lis 2014, 20:51

Też miałem tylne lampy oklejone folią ale po tygodniu pozbyłem się jej. Nie ze względu na to jak świeciły tylko przestało mi się to podobać i założyłem lampy od MPS'a. Posiadacze kombiaków niestety mają ograniczone pole działania w tej sprawie i jeżeli znudził się wygląd lexus look to radzą sobie jak mogą.
Co do wydechów... hmmm. Jeżeli zderzak miałby wcięcia to całość wyglądałaby zdecydowanie lepiej (nie mówię, że teraz wygląda to źle).
Forumowicz

Od: 8 kwi 2012, 13:05
Auto: M6 GG LF-DE '06