Zmiany w strukturze naszego forum
wg mnie listek jest niepotrzebny. Dla mnie do weryfikacji zaawansowania usera wystarcza ilośc postów oraz od kiedy jest na forum, i ten listek w zasadzie nic innego nie wprowadzi. Uważam za słaby pomysł, w zasadzie nie potrzebny.
Opcja POMÓGŁ przydała by się dużo bardziej.
Opcja POMÓGŁ przydała by się dużo bardziej.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
obserwuje to forum , klub od paru lat i według mnie pomysł z listkiem i polubieniami bardzo trafny.
Teraz niech jeszcze moderatorzy lepiej pilnują czaterii w spotkaniach naszej społeczności bo niby mialo jej tam nie byc a jest jak było.
Działanie sklepu też mocno kuleje. Jak Ravo nie nie czasu nawet zrobić foty nowych podkładek to co dopiero zrealizować zamówienia.
Jest dużo klubowiczy aktywnych którzy by to chyba pociągnęli . Zawsze można zrobic ankietę , może ktoś sie znajdzie z zapałem do prowadzenia sklepu
Teraz niech jeszcze moderatorzy lepiej pilnują czaterii w spotkaniach naszej społeczności bo niby mialo jej tam nie byc a jest jak było.
Działanie sklepu też mocno kuleje. Jak Ravo nie nie czasu nawet zrobić foty nowych podkładek to co dopiero zrealizować zamówienia.
Jest dużo klubowiczy aktywnych którzy by to chyba pociągnęli . Zawsze można zrobic ankietę , może ktoś sie znajdzie z zapałem do prowadzenia sklepu
stachan napisał(a):krzywdy nie robi
owszem nie, ale wg mnie też nic pożytecznego nie wprowadza.
Widzę pojawiło się polubił/otrzymał obok liczby postów, tylko wg mnie jest to dość słabo czytelne.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
a ja myślałem,że to rozmiar sandała/obwód w pasie....
sorry,ale ja nie rozumiem po co odkrywać amerykę zamiast użyć rozwiązań stosowanych na innych forach.
albo jest licznik opcji pomógł,albo pasek postępu-na tle liczby postów liczba pomógł.
a co kogo obchodzi jakie ja posty polubiłem ?
sorry,ale ja nie rozumiem po co odkrywać amerykę zamiast użyć rozwiązań stosowanych na innych forach.
albo jest licznik opcji pomógł,albo pasek postępu-na tle liczby postów liczba pomógł.
a co kogo obchodzi jakie ja posty polubiłem ?
Mi osobiście listek nie przeszkadza, ale może lepiej by wyglądała sama grafika z napisem początkujący. Co do polubił/otrzymał to matthies ma rację, mało czytelne.
Pomysł z "pomógł" jest tak samo świetny, albo – jak kto woli – gówniany, jak ten z "polubił". Jest na forum masa postów – chociażby w NM – które tworzą wartość klubu, a "pomógł" do nich nie pasuje. Poza tym na przykład ja polubiłem kilka postów, które pomogły komuś, ale nie mnie.
Abstrahując od możliwości połączenia tych dwóch rozwiązań (czy raczej nazewnictw), dlaczego akurat pomaganie ma być wyróżnione, a ciekawe pisanie już nie? Poza tym moim zdaniem to bardziej dyskusja o nomenklaturze, niż właściwej wartości funkcji. Napiszcie poradnik, kiedy i dlaczego warto klikać polubienia (nie tylko w HP, ale także np. w działach modelowych) i problem będzie zgrabnie rozwiązany.
P.S. Co do czytelności "polubień" pod awatarem, to na pewno taki skrótowy zapis wymaga przyzwyczajenia, ale jest najmniej inwazyjny.
Abstrahując od możliwości połączenia tych dwóch rozwiązań (czy raczej nazewnictw), dlaczego akurat pomaganie ma być wyróżnione, a ciekawe pisanie już nie? Poza tym moim zdaniem to bardziej dyskusja o nomenklaturze, niż właściwej wartości funkcji. Napiszcie poradnik, kiedy i dlaczego warto klikać polubienia (nie tylko w HP, ale także np. w działach modelowych) i problem będzie zgrabnie rozwiązany.
P.S. Co do czytelności "polubień" pod awatarem, to na pewno taki skrótowy zapis wymaga przyzwyczajenia, ale jest najmniej inwazyjny.
the right man in the wrong place...
Taka mała uwaga co do tego pomógł.
Na różnych forum można zauważyć "sępienie" pomógł, a dodatkowo często do jednego pytania pada 10 odpowiedzi, nie wiem czy jako moderator tak do końca chce takich sytuacji.
Polubione posty są takie se, bo ja np. jak przeglądam te moje posty które ktoś tam lubi to większość była w jakiś czateriach.
Wydaje mi się że licznik polubień w działach warsztatowych spełniał by niezłe zadanie
PS. Widzę że przeliczanie postów było. Zniknęło mi bagatela 800
No i polubienia się pojawiły
Na różnych forum można zauważyć "sępienie" pomógł, a dodatkowo często do jednego pytania pada 10 odpowiedzi, nie wiem czy jako moderator tak do końca chce takich sytuacji.
Polubione posty są takie se, bo ja np. jak przeglądam te moje posty które ktoś tam lubi to większość była w jakiś czateriach.
Wydaje mi się że licznik polubień w działach warsztatowych spełniał by niezłe zadanie
PS. Widzę że przeliczanie postów było. Zniknęło mi bagatela 800
No i polubienia się pojawiły
mazdastance napisał(a):Działanie sklepu też mocno kuleje. Jak Ravo nie nie czasu nawet zrobić foty nowych podkładek to co dopiero zrealizować zamówienia.
nie wiem, który to stary kolega ale wyciąga wnioski, które są kompletnie nieprawdziwe. Sklep działa bardzo dobrze
nie chcę krytykować, ale:
+1, bo:
ale to przecież widać pod nickiem/avatarem kto od kiedy jest na forum. Pomysł z polubieniami też nie do końca trafiony, dlatego że polubienie można dostać za post, który nic technicznego (tu o pomoc mi chodzi) na forum nie wnosi, np. za jakiś post w dziale "po godzinach". Ale to tylko moja subiektywna opinia
jeśli to ma pokazać kto ile pomaga, polubienia powinny być dostępne w działach technicznych i może częściowo w moto
bo to, że ktoś napisze dowcip i dostanie za niego polubienie nie oznacza, że jest pomocny na forum (bo o to chyba w tym pomyśle chodziło)
to takie moje luźne myślenie 
właśnie o to mi chodzi, ale mnie uprzedził
a ja się zastanawiałem, gdzie są moje niektóre posty
ale mi wcięło tylko koło 300 
matthies napisał(a):ale wg mnie też nic pożytecznego nie wprowadza
+1, bo:
Wojtek napisał(a):Oznacza ona nowe, zarejestrowane osoby, które będą oznaczone zielonym klonowym lisciem przez pierwsze 90 dni swojego pobytu na forum.
ale to przecież widać pod nickiem/avatarem kto od kiedy jest na forum. Pomysł z polubieniami też nie do końca trafiony, dlatego że polubienie można dostać za post, który nic technicznego (tu o pomoc mi chodzi) na forum nie wnosi, np. za jakiś post w dziale "po godzinach". Ale to tylko moja subiektywna opinia
bieski napisał(a):Polubione posty są takie se, bo ja np. jak przeglądam te moje posty które ktoś tam lubi to większość była w jakiś czateriach.
właśnie o to mi chodzi, ale mnie uprzedził

bieski napisał(a):Zniknęło mi bagatela 800
a ja się zastanawiałem, gdzie są moje niektóre posty

Paweł napisał(a):P.S. Co do czytelności "polubień" pod awatarem, to na pewno taki skrótowy zapis wymaga przyzwyczajenia, ale jest najmniej inwazyjny.
Prezes a ty to oszukujesz

Na tej liście jesteś w pierwszej trójce:
thankslist.php?sk=e&sd=d
A jak się kliknie to wyszukuje tylko 84 posty
BTW. Ta lista jest [tiiit]
bieski napisał(a):Widzę że przeliczanie postów było. Zniknęło mi bagatela 800
aby nie było "szybkiego" nabijania postów (nawiazujac do ostatnich zmian związanych z podpisami) wykonaliśmy zatrzymanie licznika postów w działach HP... Następnie szybkie przeliczenie i mamy wyniki

Co do opcji "pomógł"... to tak jak napisał Paweł, ma sie nijak do np. działów Moja Mazda... Tamte tematy tworzą zawartość naszego forum / klubu również... Dlaczego mielibyśmy je dyskryminować?
Reasumując... każda z opcji ma plusy i minusy...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
ravo napisał(a):Paweł pewnie to zrobił by mieć więcej postów niż ja![]()
i tak ciebie nie dogini
ps.
bieski napisał(a):Na tej liście jesteś w pierwszej trójce:
thankslist.php?sk=e&sd=d
... Jestem w 5 piątceA tego co prowadzi to się spodziewałem.
prawdopodobnie sami sobie wymyśleliśmy polubienia

Arkana , Captur , Mii