dzień dobry!
Czym może być spowodowany brak oleju "pod korkiem" w silniku? Nie zauważyłem żadnych wycieków, dymienia przy pierwszym rozruchu, nic z tych rzeczy.
Opisując sytuację powiem, iż jadąc w centrum miasta, zaczęło śmierdzieć w kabinie niedopaloną benzyną i olejem. Po zatrzymaniu się na zatoczce autobusowej zauważyłem po odkręceniu korka wlewu oleju, że prawie go tam nie ma. Dolałem oleju wszystko ustało. Co jest?
Brak oleju w silniku
Strona 1 z 1
Nie wiem co to jest bagnet oleju, a tym bardziej jak się bagnet sprawdza. Wiem co to jest bagnet poziomu oleju i jak się ten poziom sprawdza. Jak już jesteś taki "mechanik" to pisz wyczerpująco. bo Twoja wypocina nic nie wnosi.
Podczas jazdy olej jest rozgrzewany, smaruje części ruchome w silniku i wiesz co ni [tiiit] nie zmierzysz poziomu oleju, chwilę po wyłączeniu motoru.
Ty idź za to na kurs czytania ze zrozumieniem z pakietem myślenia lateralnego.
Podczas jazdy olej jest rozgrzewany, smaruje części ruchome w silniku i wiesz co ni [tiiit] nie zmierzysz poziomu oleju, chwilę po wyłączeniu motoru.
Ty idź za to na kurs czytania ze zrozumieniem z pakietem myślenia lateralnego.
To mi pojechałeś, brawo.Bagnet oleju a ,, bagnet poziomu oleju'' tez mi ku..... różnica.I tak każdy wie ,ze olej musi ścieknąć po jeździe więc nie strugaj tu takiej mądrali.A jak masz jakiś problem to następnym razem to ty pisz więcej informacji. Czy silnik spala olej, ile tego oleju dolałeś.Ale skoro jeździsz z baniakiem oleju w bagażniku to raczej silnik nie jest najlepszy.Kiedyś go w końcu zatrzesz jak będzie sucho pod korkiem oleju i nie sprawdzisz na czas.
Bolsblue napisał(a):Wiesz co to takiego jest bagnet oleju i jak się go sprawdza? Jezeli nie to jeszcze raz na kurs
A tak silnik do remontu bo żre ci oliwe.
Jeśli ma ścieknąć jak każdy wie to po co Twój post poprzedni?
Co miałem stać tam i czekać?
Bolsblue napisał(a):Ale skoro jeździsz z baniakiem oleju w bagażniku to raczej silnik nie jest najlepszy.
Jeździłem z baniakiem bo zostało mi około 200 ml z wymiany oleju.
Nigdy nie było problemu, poza tym przypadkiem.
Także możesz pisać więcej i nie strugać mądrali, a nie [tiiit] postem co to jest bagnet poziomu oleju. No tez mi pomoc.
Bolsblue napisał(a):to ty pisz więcej informacji. Czy silnik spala olej,
Po to tu napisałem posta bo nie zauważyłem żeby spalał olej (przy tak dużej utracie oleju, silnik go by musiał spalać co powoduje jasnoniebieski dym, nie? bo nie wierzę żeby po 3 tys. km przebiegu po wymianie nie było dymu – o ile silnik przypominam by go spalał) więc myślałem że ktoś coś powie mądrego o innych możliwościach utraty poziomu oleju, trudno posty do skasowania bo trafiłem na nolife'a.
Ale nic, Ty zaczepiłeś mnie swoim głupim postem postem więc się nie dziw że odpowiadam. Ty zaczepny i ja tez będę.
Strona 1 z 1