Mazda 323 BF B6T GTX 1988 TURBO 4 x 4 (SPRZEDANA)
Przyjemnie się to czytaDARO MAZDA 323 napisał(a):Dziś jadę po nowe zabawki do GTX i może wpadnie nowe turbo .

zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Wczoraj pojechałem po turbinę i wróciłem bez Turbiny.
Po demontażu okazało się że ma jeszcze większy luz na wirniku niż moja.
Podczas mojej nieobecności mój mechanik zrobił mi taki prezent.
Ja kupiłem czarne gumy a zostały zamontowane czerwone
.
Odnośnie turbiny zawiozłem moja stara turbinę do regeneracji w poniedziałek odbiór.
Koszt 800 – 1200 zł w zależności co będzie robione ( wycena dokładna po demontażu – rozbiórce)
Z pośród ponad 10 firm zajmujących się naprawą , regeneracją turbin tylko 1 podjęła się zadania.
Wszyscy mówili że to stara turbina nie ma części itd. Zobaczymy w poniedziałek .
Auto na podnośniku spędzi weekend a między czasie wyczyszczę dolot i zdemontuję hak .
16:00 Zderzak odkręcony – była walka z 26 letnimi śrubami.
Jest tak jak myślałem konstrukcja pod zderzak jest gruba belka z hakiem. Na moje oko około 15 kg.
W poniedziałek montaż tylnego zderzaka i turbiny.
Po demontażu okazało się że ma jeszcze większy luz na wirniku niż moja.
Podczas mojej nieobecności mój mechanik zrobił mi taki prezent.
Ja kupiłem czarne gumy a zostały zamontowane czerwone
Odnośnie turbiny zawiozłem moja stara turbinę do regeneracji w poniedziałek odbiór.
Koszt 800 – 1200 zł w zależności co będzie robione ( wycena dokładna po demontażu – rozbiórce)
Z pośród ponad 10 firm zajmujących się naprawą , regeneracją turbin tylko 1 podjęła się zadania.
Wszyscy mówili że to stara turbina nie ma części itd. Zobaczymy w poniedziałek .
Auto na podnośniku spędzi weekend a między czasie wyczyszczę dolot i zdemontuję hak .
16:00 Zderzak odkręcony – była walka z 26 letnimi śrubami.
Jest tak jak myślałem konstrukcja pod zderzak jest gruba belka z hakiem. Na moje oko około 15 kg.
W poniedziałek montaż tylnego zderzaka i turbiny.
No i stało się po 6 dniach odebrałem TURBINĘ z regeneracji . Madzia spędziła 6 dni na podnośniku .
Dziś może uda się zamontować . Gwarancja 12 miesięcy . Koszt 950 zł netto
Dziś może uda się zamontować . Gwarancja 12 miesięcy . Koszt 950 zł netto
Ostatnio edytowano 16 paź 2014, 12:28 przez DARO MAZDA 323, łącznie edytowano 1 raz
No to oby było teraz dobrze. 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Ta turbinka to jak WIŚNIA na torcie
Silnik zrobiony od podstaw , nowa turbina , nowe węże i przewody ( dzięki TTter ) resztę kupiłem w sklepie.
Nowy płyn chłodniczy , nowa chłodnica , nowy olej 10 W 60 i nowe filtry , nowy płyn hamulcowy – Teraz to musi jeździć i hamować.
Silnik zrobiony od podstaw , nowa turbina , nowe węże i przewody ( dzięki TTter ) resztę kupiłem w sklepie.
Nowy płyn chłodniczy , nowa chłodnica , nowy olej 10 W 60 i nowe filtry , nowy płyn hamulcowy – Teraz to musi jeździć i hamować.
Żeby tylko budy nie zdmuchło... 

-
i jak wrażenia po testach?
Wszystko zamontowane i odpalone.
Wyszyściłem wężę ile się dało z oleju. Po odpaleniu rewelka.
Zrobiłem dzis tylko 20 km ale tak do 5000 obr / min niech się wszytsko ułoży.
Tyle czekałem to poczekam jeszcze 1 dzień.
Auto nie dymi na biało nie puszcza dymka turbo po regeneracji jest mocniejsze i wcześniej wstaje juz od 2500 obr/min czuć wgniot w fotel. Przy około 3200 obr / min zapala sie słynna zielona kontrolka – ładowania turbiny i uśmiech nie schodzi a twarzy .
Jutro wrzucę foto i filmik .
Wyszyściłem wężę ile się dało z oleju. Po odpaleniu rewelka.
Zrobiłem dzis tylko 20 km ale tak do 5000 obr / min niech się wszytsko ułoży.
Tyle czekałem to poczekam jeszcze 1 dzień.
Auto nie dymi na biało nie puszcza dymka turbo po regeneracji jest mocniejsze i wcześniej wstaje juz od 2500 obr/min czuć wgniot w fotel. Przy około 3200 obr / min zapala sie słynna zielona kontrolka – ładowania turbiny i uśmiech nie schodzi a twarzy .
DARO MAZDA 323 napisał(a):Jutro wrzucę foto i filmik.

-
DARO MAZDA 323 napisał(a):

Już jest pojutrz a mediów nie ma
chyba sie za bardzo jazda spodobała
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Dziś owocny dzień .
Odwiedziłem takie oto cudowne miejsce
Waga auta 1220 KG pół baku paliwa , fotelik dziecięcy , cały bagażnik gratów , oleje płyny filtry , głośniki , kable , zmieniarka, walizka z kluczami ( razem ponad 50 kg ) . Realnie na rezerwie 1100 Kg do osiągnięcia .
Robię miejsce z przodu pod I-C. Jutro pierwsza przymiarka.
taki filmik na szybko jak to jedzie
https://www.facebook.com/photo.php?v=1550220305209330
Odwiedziłem takie oto cudowne miejsce
Waga auta 1220 KG pół baku paliwa , fotelik dziecięcy , cały bagażnik gratów , oleje płyny filtry , głośniki , kable , zmieniarka, walizka z kluczami ( razem ponad 50 kg ) . Realnie na rezerwie 1100 Kg do osiągnięcia .
Robię miejsce z przodu pod I-C. Jutro pierwsza przymiarka.
taki filmik na szybko jak to jedzie
https://www.facebook.com/photo.php?v=1550220305209330
Darek – specjalnie to robisz!!! Najpierw nie dodajesz mnie do znajomych na facebooku (Irving Washington), potem wrzucasz tam filmik, żebym się tu teraz ślinił i nie mógł go zobaczyć!!! Już kilka tygodni czekam na niego!!!

Ciężko jeździć po mieście i kręcić samemu . Wyskoczę na AOW i będzie lepiej .
A tak między nami to nie ogarniam jeszcze FB .