Witam, posiadam mazdę 3 z 2005r z silnikiem 1,6d. Dzisiaj zatankowałem auto na full i w drodze powrotnej zauważyłem pewien problem, auto przy agresywnym przyśpieszaniu na 3 biegu w pewnym momencie przy ponad 3 tys obrotów mocno szarpnęło, tak jakby na ułamek sekundy nie działał silnik.
Później próbowałem jeszcze kilka razy tak przyśpieszać i sytuacja powtórzyła się jeszcze – dalej na 3 biegu i przy mocno wciśniętym pedale gazu.
Miał ktoś podobny problem, co może być przyczyną?
Szarpanie na 3 biegu
Strona 1 z 1
Filtru narazie nie wymieniłem, narazie się z tym wstrzymam... chciałbym podłączyć pok komputer i tutaj pytanie, czy do kabla kupionego na allegro polecicie jakiś dobry program którym będę mógł zczytac i ewentualnie skasować bledy?
- Od: 3 wrz 2014, 23:09
- Auto: Mazda 3, 1,6d 90KM, 2006
NO CO TY ?
Jedz do warsztatu co robi Mazdy , podłaczą ci oryginałem z opisem a nie czymś co może oznaczać to lub tamto albo pokarze sam kod błędu bez statusu , wymienisz dobre elementy na lepsze i dalej nic z tego , tylko wydasz niepotrzebnie pare stówek
Jedz do warsztatu co robi Mazdy , podłaczą ci oryginałem z opisem a nie czymś co może oznaczać to lub tamto albo pokarze sam kod błędu bez statusu , wymienisz dobre elementy na lepsze i dalej nic z tego , tylko wydasz niepotrzebnie pare stówek
- Od: 23 mar 2014, 18:08
- Auto: Mazda 3 BK
1.6 Diesel 109 Km
2006
Strona 1 z 1