Wycie podczas zmniejszania prędkości w zakresie 90 – 70 km/h
1, 2
W moim poście stwiedziłem tylko, że ja nie będę znał przyczyny a nie serwis Mazdy. Oczywiscie z całej sytuacji nie jestem zadowolony a raczej załamany. Niestety miałem pecha i tarfiłem na taki egzemplarz. Mam nadzieję, że moje problemy po wymianie skrzyni już się skończą. Natomiast muszę stwierdzić, że zarówno podejście serwisu jak i centrali Mazdy do mojego problemu jest rzeczowe i uczciwe bez szukania wybiegów jej nie załatwienia. Każdy samochód może się zepsuć a o klasie producenta świadczy jego zachowanie się przy usuwaniu tej usterki.
Maniuś napisał(a):Niestety miałem pecha i tarfiłem na taki egzemplarz. Mam nadzieję, że moje problemy po wymianie skrzyni już się skończą.
W innym modelu jeden z kolegów miał również padnięta skrzynię... Po jej wymianie auto jeździ bez problemów
Cieszmy się, że skrzynia padła na gwarancji
Miejmy nadzieję, że cała sprawa związana z wymianą przedmiotowej skrzyni odbędzie się sprawnie i "bezboleśnie", czego szczerze życzę. "Na osłodę" dodam tylko, że u innych producentów aut, też to się zdarza i to wcale nie rzadko. Np. Opel Astra IV z silnikami benzynowymi turbo także miał tę przypadłość, że padały skrzynie biegów.
. Wiem o tym, bo będąc ostatnio posiadaczem Astry IV, śledziłem wątki dotyczące tego tematu na forum Astry Klub. Tam jednak często to się przytrafiało już po 2 latach fabrycznej gwarancji
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
1, 2