TRÓJMIASTO – 20.06.2021 – od 18:00 – parking przy Ergo arena
napisz do OddajMiKase
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
jestem obecny,co komu wymienic??
gared jak nie mogles trafic na spota to mogles do mnie zadzwonic
ha a czesci zostaja po moim grzebaniu fakt,ale raczej tylko te stare
gared jak nie mogles trafic na spota to mogles do mnie zadzwonic

Aaa to byles Ty,faktycznie.haha No pewnie bym dal jakis nr fona jakbys sie normalnie spytal a nie ,czy mam jakies namiary na tych ............ ......... od mazd haha
Do końca roku mam nadzieję znowu pojawiac się na spotach MXem
Na razie auto jest u blacharza i nie mogę doczekac się piątku... odbioru po lakierowaniu... 

- Od: 24 lis 2013, 02:00
- Auto: MX-6 KL-DE
Za tydzień spotkanie w Gdyni. Uderzamy znowu na Rivierę?
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
a co byscie powiedzieli (juz tak wybiegne w przyszlosc) zeby spotkac sie w listopadzie w dniach 8-11. Moj znajomy rowniez posiadacz mazdy oraz klubowicz ze Śląska przyjedzie w te dni do mnie, pokazmy mu, ze na pomorzu rowniez sa mazdy bo mowil, ze same golfy i civiki :p
Bo tu są same Golfy i Civici 
Ja też mam golfa haha
A tak na serio to nie wiem, bo ja święta/przerwy świąteczne/wolne zazwyczaj pracuję, ALE jest to bardzo dobra opcja. Raczej większość ludzi nie będzie całe 4 dni na wyjeździe.
Ja też mam golfa haha
A tak na serio to nie wiem, bo ja święta/przerwy świąteczne/wolne zazwyczaj pracuję, ALE jest to bardzo dobra opcja. Raczej większość ludzi nie będzie całe 4 dni na wyjeździe.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
11.11 prawdopodobnie będę brał udział w rajdzie turystycznym, ale pozostałe dni ok. Sami wiecie, że nawet jak nie mogę to pojawiam się na spotach 
A wracając jeszcze do lakiernika/blacharza – odebrałem auto od chłopaków z Gdyni Dąbrowy i tak, zdecydowanie polecam
Warsztat to Auto-Mix, na ul. Szafranowej.
lucky-luciano napisał(a):A wracając jeszcze do lakiernika/blacharza – odebrałem auto od chłopaków z Gdyni Dąbrowy i tak, zdecydowanie polecamWarsztat to Auto-Mix, na ul. Szafranowej.
To może napisz coś więcej co było robione, jak wygląda warsztat, czy mają sterylne warunki i komore i ile kosztuje malowanie elementu
Już piszę. Tak, mają osobne pomieszczenie do lakierowania, jednak wyskoczyłem z pracy dosłownie na 5 min i nie mogłem się dokładnie przypatrzec wszystkiemu. Tutaj można nieco zobaczyc http://auto-mix.serwernet.pl/ Jeśli chodzi o koszta. Miałem do wstawienia dwie łaty, jedna na progu przy tylnym kole, a druga w tylnej części błotnika oraz wyciągnięcie wgniecionego progu i pofalowanego błotnika tylnego przy drzwiach. Za blacharkę policzyli 350 zł. Tak to wyglądało po zakupie, jeszcze w Poznaniu:
Za element? Szczerze, nie pytałem, ponieważ wyceniali całą robotę, ale wychodzi mniej więcej 300 zł. Malowałem od lampy przedniej do lampy tylnej i do końca roku robię tak samo drugą stronę
Wiem, że to może drobiazg, ale auto odebrałem umyte i czyste, mimo tego, że było mało czasu na wszystko, ponieważ podobno lakiernik brał urlop po weekendzie
Lakier wyszedł bardzo ładnie, żadnych smug, mgiełki, śladów szlifowania itp. Jedyna rzecz, do której mogę się przyczepic, to wypadająca wkładka zamka po przełożeniu do nowych drzwi oraz delikatnie nierówno zdarta taśma po lakierowaniu przy uszczelce szyby i dachu. Widziałem auto ojca, które było lakierowane w innym warsztacie na Dąbrowie, to była totalna katastrofa... zacieki, koła po polerowaniu, na masce kasza... Tutaj nie mam typowych "poprawek".
Za element? Szczerze, nie pytałem, ponieważ wyceniali całą robotę, ale wychodzi mniej więcej 300 zł. Malowałem od lampy przedniej do lampy tylnej i do końca roku robię tak samo drugą stronę
W środę widzimy się na Rivierze, tam gdzie ostatnio czyli parking czerwony – chyba LATARNIA to była
W każdym razie ten na dole 
Ok godziny 20 się zbieramy.
nr do mnie 505-439-401
Marcin/Rox.
Ok godziny 20 się zbieramy.
nr do mnie 505-439-401
Marcin/Rox.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Heja!
Dawno nic tu nie pisałem
Mam całą pół ośkę oraz przegub po maździe mx-3 1.6 DOHC. Jak byłby ktoś chętny proszę o info na PW
Dawno nic tu nie pisałem
Mam całą pół ośkę oraz przegub po maździe mx-3 1.6 DOHC. Jak byłby ktoś chętny proszę o info na PW
Nie pękaj !
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium