Mazda3 BK 2.0 Pb, 2003, (otomoto: C34530477), 17.500 zł, Zgierz.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez soro » 12 paź 2014, 17:14

Hej,

Dziś byłem oglądać tę Mazdę i wszystko wygląda OK ( oprócz felg, które są hmmm...kwestia gustu ). Oznaki lekkiej rdzy na lewym słupku, nadkola wyglądają dobrze. Innych śladów rdzy nie zaobserwowałem. Auto podobno nie uderzone i stan blacharki raczej to potwierdza. Do potwierdzania na oględzinach auta.

http://otomoto.pl/mazda-3-piekny-kolor- ... 30477.html

Środek nie wygląda na zniszczony i przebieg może być realny. Auto nie odszykowane na sprzedaż, czyli wszystko się nie błyszczy :) Gałka zmiany biegów wytarta, czy to norma, czy obrączki sieją takie spustoszenie ? Auto robi wrażenie raczej in plus.

Silnik zapalił za pierwszym razem i pracował równo. Auto ma instalację LPG ( sterownik Diego3, listwę REG OMVL DREAM XXI, lubrykator JLM,butle w miejscu koła zapasowego i wlew LPG przy wlewie PB), ale na tym się absolutnie nie znam i nie jest ona dla mnie żadnym priorytetem ( wbita w dowód jakoś w 2011 ). Wymienione graty są w miarę OK ? Nie jechałem nim bo się śpieszyłem, ale chyba jutro podjadę do Mazdy albo nie autoryzowanego serwisu Mazdy w Łodzi z tym autkiem by mieć pewność. Człowiek z komisu, nie widzi problemu z odwiezieniem auta na SKP czy ASO, plus dorzucają ich gwarancję na 3m/ce. lub za dopłatą na 12 m/cy

Auto przyjechał z DE i jest zarejestrowane w PL od jakiegoś czasu ( tablice ELA czyli Łask, nieopodal Zduńskiej Woli – łódzkiego centrum aut sprowadzanych). Dlaczego właściciel oddał auto do komisu oddalonego o ok 60 km od miejsca rejestracji/zamieszkania ? Tego nie wiem.

Jutro poproszę o VIN bo się śpieszyłem i o nim zapomniałem. Może wy mi powiecie o tym aucie coś czego ja nie widzę ? Jaka to wersja modelowa ? Cena, jest rozsądna za ten rocznik zakładając że auto będzie w ok stanie ?

Z góry dziękuję za pomoc,
Mateusz
Załączniki
2014-10-12 16_54_16-Mazda 3 I (2003-2009) 17500 PLN. Zgierz - otoMoto.pl.png
Oto i ona :)
Początkujący

Od: 12 paź 2014, 16:46
Auto: Mazda 2.0 BK 2003

Postprzez Danmazda » 12 paź 2014, 17:24

Bardzo ładnie wygląda, ale jakoś w ten przebieg nie wieżę, wytarta kierownica i gałka zmiany biegów wskazywały by na większy. Instalacja jest mi nie znana, podejrzewam że ciężko będzie z serwisem. Na ten temat może się wypowie ktoś to bardziej jest obeznany w LPG.
Obrazek
Daniel
Koordynator Regionów
Przedstawiciel Mazowsza

Od: 21 paź 2009, 20:04
Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok

Postprzez Marianek » 12 paź 2014, 19:35

A mi się wydaje ze była bita, bez miernika nawet nie oglądaj <diabełek> Zmierz dokładnie słupki i obejrzyj podłogę w silniku i komorę silnika. Silnik tez do sprawdzenia.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez soro » 15 paź 2014, 13:23

Mam trochę zdjęć w wyższej jakości na ich stronce. Może wam się rzuci w oczy coś czego ja nie widzę. Dziś podjadę z nią na OSKP by zobaczyć jak to wygląda pod spodem i mechanicznie. VIN sprawdzałem i wszystko wygląda OK, brak śladów serwisowania auta w ASO, więc tę opcję sobie odpuściłem.Niestety nie udało mi się autka wyciągnąć do chłopaków którzy znają się na mazdach... ludzie z komisu zgadzają się na kontrole ale tylko gdzieś w pobliżu Zgierza. Poniekąd rozumiem, ale myśli się kłębią :)

http://komisautostrada.pl/pojazd/626/mazda-3.html

Wcześniej źle się wypowiedziałem mówiąc o korozji, sorry. Chodziło mi o korozję pod tym czarnym elementem na drzwiach, a nie o słupek.

Dzięki za dotychczasowe wypowiedzi i pozdrawiam,
Mateusz
Początkujący

Postprzez Marianek » 15 paź 2014, 15:18

soro napisał(a):Poniekąd rozumiem, ale myśli się kłębią

A ja właśnie nie rozumiem <glupek2> , jedziesz tam gdzie chcesz a jak nie to dziękuje. Inaczej, oni zawsze wola w swojej okolicy jeden drugiego "możne" znać. Zapoznaj się z poradnikiem BK na forum.
Auto jest najprawdopodobniej po strzale w bok i przód, brak oryginalnych felg a te co sa to badziewie za grosze. Sprawdź silnik z tych 140 kucy pewnie niewiele tam zostało. Gwarancje możesz potraktować jako papier toaletowy, przeczytaj warunki.
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl

Postprzez Gamboa » 15 paź 2014, 16:55

marianek skad ty to wszystko wiesz? kurde przyjade na zlot do holandii to mi o moim aucie wszystko wywróżysz :D
Forumowicz

Od: 13 wrz 2014, 20:13
Auto: Mazda3 2.0 Pb 2005
150 PS

Postprzez Marianek » 15 paź 2014, 17:36

Gamboa napisał(a):moim aucie wszystko wywróżysz

Bez przesady ;P
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl

Postprzez soro » 15 paź 2014, 21:43

Z poradnikiem się zapoznałem dość mocno i dał mi odpowiedz na wiele pytań :)

Goście z nigdzie się ruszać nie chcieli. Zadzwoniłem do komisu i mówię, że chciałbym auto zabrać na SKP, usłyszałem "nie ma problemu". Przyjeżdżam i słyszę nie ma szans do soboty "szefa nie ma". Raczej szczęśliwy nie byłem i nie omieszkałem tego przekazać w żeglarskim żargonie. Jak poprosiłem o miernik lakieru który niby miał być dostępny to się okazało że nie ma – właściciel zabrał na wyjazd do DE by auta zbadać... ehhhh.

Już mi ręce opadły i chciałem się stamtąd wydostać, ale znalazł się właściciel auta który pracuje nie daleko. Całkiem spoko człowiek i jakoś szło się dogadać. W mojej opinii auto miało jakąś "przygodę". Czy z przodu to nie wiem, tył raczej na pewno. Brak spinek łączących tylne plastikowe nadkole ze zderzakiem aż kuł w oczy. Gdy powiedziałem, że chce auto zabrać do ASO i wydać 350 PLN to Pan bardzo nalegał byśmy podjechali na podnośnik i żebym zobaczył auto. Więc raczej dało mi to pewność co do "bez wypadkowości" auta. Z innych duperel to pęknięta szyba czołowa od kamyka, brak odtwarzacza CD w aucie( w aukcji wpisane, że jest), klocki do wymiany ( tarcze nie wiem, wyglądały wmiarę), opony na maks jeden sezon bardzo spokojnej jazdy ( generalnie rocznik michelin primacy '07, generalnie budżetówka do wymiany), prawy halogen ma pękniętą szkiełko, 2-3 rysy w bardzo "głupi" sposób zatuszowane jakimś lakierem w kolorze auta. OC i przegląd się kończą jakoś na dniach, więc można liczyć że ich nie ma :) Zrobiłem rundę autem i tutaj silnik jak i zawiasy brzmiały ok, a auto było przewidywalne i poruszało się prosto.

Auta jeszcze nie dyskwalifikuje, ale jutro postaram się umówić na przegląd przed zakupowy do ludzi którzy znają się na Mazdach w łodzi ( zagajnikowa 36). Zadam pytanie sprzedającemu, czy chce mi coś jeszcze powiedzieć zanim zmarnuje mój i swój czas.

Jedno jest pewne z mojej strony cena do negocjacji i to nie małej. Jeśli auto miało przygodę tylko blacharską bez żadnych prostowań spawań itp. to startuje z poziomu 15,5-16k PLN.

Nr VIN auta dla innych zastanawiających się lub szukających auta w necie to JMZBK14F241100799.
Początkujący

Postprzez tradelux » 15 paź 2014, 21:51

Heh, za ładną Mazdę 3 2.0 benz Top Sport musisz przygotować min. 20tys zł w górę. Inaczej będą po mniejszych lub większych przejściach.
Jeśli masz na zakup 16-17tys zł to odpuść sobie 2.0 i kup 1.6 benz – są tańsze.
Forumowicz

Od: 4 paź 2009, 20:56
Auto: Zawsze jakieś jest :)

Postprzez soro » 15 paź 2014, 21:56

tradelux napisał(a):Heh, za ładną Mazdę 3 2.0 benz Top Sport musisz przygotować min. 20tys zł w górę. Inaczej będą po mniejszych lub większych przejściach.
Jeśli masz na zakup 16-17tys zł to odpuść sobie 2.0 i kup 1.6 benz – są tańsze.

Nie budżet jest jeszcze do naciągnięcia, tylko nie chce jeździć po całej Polsce by trafiać takie "perełki" :)

Miałem taką za 18900 na OLX z Łodzi i niestety...ktoś mnie uprzedził.
Początkujący

Postprzez rav 75 » 6 lis 2014, 20:57

Komis Autostrada (bo jego logo widnieje w ogłoszeniu) swego czasu miał swoją blacharnię i lakiernię. Nie widziałem auta z tego komisu nie bitego. :( :( :(
rav 75