Witam.
Moja mazda dziwnie ciężko odpala...tzn długo kręci i czasami nawet (nie jakoś specjalnie często) jak już załapie to silnik znów się zdusi. Dodam że na desce rozdzielczej świeci błąd silnika, a dokładnie jest to błąd biegu jałowego (mechanik mówił że to nie jest jakoś specjalnie groźne) więc nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Co to może być ? rozusznik do regeneracji ? słaby akumulator ? czy jeszcze coś innego ? może ktoś z was miał podobny problem ? jest to silnik benzynowy 2.0 bez gazu. Z góry dziękuje za rady.
Pozdrawiam.
problem z zapalaniem
Strona 1 z 1
ja mam ten sam problem... na poczatku myslalem ze to aku zmienilem go ale usterka dalej nie ustapila czytalem gdzies ze trzeba prezeczyscic przeplywomierz i krokowiec. Czy moze ktos wie czy aby ten zabieg pomaga ? 
-
cincin124
cincin124 napisał(a):czytalem gdzies ze trzeba prezeczyscic przeplywomierz i krokowiec. Czy moze ktos wie czy aby ten zabieg pomaga ?
Pomaga
Hubimazda3 napisał(a):świeci błąd silnika, a dokładnie jest to błąd biegu jałowego (mechanik mówił że to nie jest jakoś specjalnie groźne) więc nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.
Akurat w tym przypadku może to mieć wielkie znaczenie.
Ja chyba mam to samo. Czasem z rana ciężko mi odpala. Kręci, kręci i czasem nie zakręci. Za drugim razem już jest git. NIe wiem od czego to zalezy. Przepływomierz wyczyściłem. Nie pomogło.
A gdzie znajdę ten krokomierz?
A gdzie znajdę ten krokomierz?
t0ma5h napisał(a):A gdzie znajdę ten krokomierz?
Domyślam się że chodzi o krokowiec, ale możliwe że obie nazwy są w użyciu. W Twoim silniku powinno być podobnie jak w linku poniżej:
viewtopic.php?f=466&t=97714&p=2661867&hilit=krokowiec#p2661867
Strona 1 z 1