Witam,
jestem świeżo upieczonym posiadaczem Mazdy 3, rok produkcji 06.2006. Po wymianie filtra kabinowego pojawiła się dziwna kwestia, przy przyspieszaniu automatycznie zwieksza sie moc nawiewu do kabiny, wydawalo mi sie, że ktos poruszał tą kwestie kiedys, ale nie moge tego odnalezc, w instrukcji tez nic na ten temat nie znalazlem. Ktos cos????
Pozdrawiam.
P.S.: Klimatyzacja automatyczna.
Moc nawiewu się zwiększa przy przyspieszaniu
Strona 1 z 1
Ale że dmuchawa sama wchodzi na wyższe obroty (wskaźnik na wyświetlaczu rośnie), czy po prostu mocniej dmucha z kratek?
Jeśli to pierwsze, to normalne w trybie auto, że obroty dmuchawy same się regulują, ale nie ma to związku z przyspieszaniem. Zaraz po uruchomieniu dmuchawa stopniowo wchodzi na wyższe obroty, żeby nie walić zimnym powietrzem od razu, a przy takiej temperaturze jak teraz włącza się mocniejszy nadmuch na szyby.
A jeśli to drugie, to ja np. zauważam, że w zakrętach przy dużej prędkości mocniej dmucha, ale to po prostu powietrze wpada do kanałów wentylacyjnych z większą siłą.
Jeśli to pierwsze, to normalne w trybie auto, że obroty dmuchawy same się regulują, ale nie ma to związku z przyspieszaniem. Zaraz po uruchomieniu dmuchawa stopniowo wchodzi na wyższe obroty, żeby nie walić zimnym powietrzem od razu, a przy takiej temperaturze jak teraz włącza się mocniejszy nadmuch na szyby.
A jeśli to drugie, to ja np. zauważam, że w zakrętach przy dużej prędkości mocniej dmucha, ale to po prostu powietrze wpada do kanałów wentylacyjnych z większą siłą.
Strona 1 z 1