katalizatory mazda 6 3.0

Strona 1 z 1

witam  wszystkich  jestem  tu  nowy potrzebuje  pomocy  odnośnie  mazdy  6 3.0 v6 muszę  wyciąć katalizatory ponieważ sa  całkowicie  zabite  co   mam  zrobić  by  obeszło  sie  bez  problemow.... i jeszcze  jeden  problem  dzis  podczas  wymiany  żarówki  wyciagnolem filt  powietrza  i   są  ślady  oleju możne  któryś  z  kolegów  wie  czego  to  przyczyna 
?  z  góry  dziękuje  za  pomoc  pozdrawiam

Ostatnio edytowano 4 paź 2014, 16:40 przez chrobry, łącznie edytowano 2 razy

Przedlift czy polift , pre-caty wycinka to prosta sprawa jak masz spawarkę , i podstawowe narzędzia warsztatowe , z wycinaniem nie ma problemów ale po zamontowaniu dystansów jak większość robi musisz zrobić korekty banków dla idle i wot bo inaczej będziesz miał ubogo najlepiej przez sondę innovate lub inną szerokopasmówkę ale to musisz znów dłubać w ecu bo bez piggybacka nie dostroisz , oleum w dolocie świadczy o tym że masz albo zatkane pcv albo odmę i wyrzuca nadmiar , sprawdz czy rurka od pcv nie jest popękana , jak nie jest to zrób test tylko musisz mieć pomocnika , weż kleszcze które ogarną rurkę drugi osobnik wciska gaz ale na max 2500 obr, a ty zaciskasz rurkę jeżeli odma wywali to masz odp.   ufff

- 

leonidsas

witam  i  dziękuje  za  odpowiedz  i  pomoc auto  jest  z  przedlifl  powiem  szczerze  ze  o  mechanice wiem  bardzo  mało  podstawy muszę  poszukać   kogoś  kto  mi  to  dobrze  zrobi...   .jakie  strumienice  kopić  i  emulatory    pozdrawiam

Żadnych strumiennic nie zakładaj a emulatory masz tu 
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -1-mt-0904

http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -1-mt-0904Jak chcesz dobrze to zrobić do odkręć kolektory i cały układ wydechowy , skąd wiesz że pre-caty masz zabite bo jeżeli masz je rozjebutane to zapytam się ciebie czy sprawdzałeś kompresję bo wiesz że w przeliftach egr jest bezpośrednio nad pre catem ? Wykręć sondę i sprawdz czy widać pęknięcia ceramiki , może ich być nie widać od strony sondy dlatego najlepiej zdjąć kolektory

- 

leonidsas

chrobry napisał(a):Witam mam pytanie potrzebuje kupić uszczelki pod kolektory do swojej V 6 może któryś z kolegów posiada takowe bądź wie gdzie je kupić w przyzwoitej cenie
Uszczelki można kupić w sklepie na forum, a przynajmniej ja kupowałem.
Koszt to około 120zł
Pasują też od Forda Mondeo

- Od: 11 lut 2014, 00:14
 - Auto: Mazda 6
3.0 V6 223KM
2006r. 

Strona 1 z 1