Auto segment D do 37 tys max. od 2008 r
Ostatnio w Oddysey na Górczewskiej pojawiła się GH 2.0 w hatchbacku z 2008r ceniona na 45tys i całe 3 dni czekała na chętnego
Przejeżdżam obok nich dość regularnie i zaglądam też na stronę, więc wiem że nie był to odosobniony wypadek. Zakładając 5% upustu do wytargowania, to do 37k trochę jeszcze brakuje.
Przejrzałem allegro, C5 w zakładanym budżecie jest sporo. Jak dla mnie to najlepszy wybór w stosunku rok/wyposażenie/cena. Jakościowo nie różni się od innych marek bo dostawcy części często są ci sami.
loockas napisał(a):No tak też myślałem, że poniżej 40k to chyba nie ma czego szukać...
Oj spokojnie jest....
http://www.mobile.de/pl/marka/mazda/mod ... 21573.html
http://www.mobile.de/pl/marka/mazda/mod ... 39678.html
Znajomy chce kupic 6GH w liftbacku lub kombi i ponizej 40klzl w benzynce od 2.0 wzwyz, nie ma czego szukac.. nawet troche powyzej tej kwoty, trudno znalezc cos rozsadnego. Jak by ktos cos wiedzial, dajcie znac.
C5 w kwocie do 37 tys na mobile de. też troszke jest.Wczoraj znalazlem zestawienie hałasu w kabinie i porównanie gh z c5 iprzy 130 km/h w gh było 71 db a w C5 68 db,oczywiście testowane były diesle.Porównanie było na jakiejs niemieckiej stronie.3 db róznicy to hałas odczuwalny 2 krotnie większy lub tez mniejszy.
bieski napisał(a):Oj spokojnie jest....
http://www.mobile.de/pl/marka/mazda/mod ... 21573.html
http://www.mobile.de/pl/marka/mazda/mod ... 39678.html
Ta srebrna złachana
STARY1977MJ napisał(a):Wczoraj znalazlem zestawienie hałasu w kabinie i porównanie gh z c5 i przy 130 km/h w GH było 71 dB a w C5 68 dB, ... Oczywiście testowane były diesle.
tutaj można wiele więcej testowanych aut znaleźć:
http://www.auto-decibel-db.com/index.html
ps. Z przykrością stwierdzam, że Mazdy nie są w czołówce tego zestawienia...

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Panowie jeśli chodzi o wyciszenie to bez paniki nie jest głośno i głowa nie boli 
Jeżdżę dość szybko po Niemczech i nie mam problemu z hałasem, radia tez nie daje glosniej, zona nie krzyczy tylko mówi.
Dopisano 2 paź 2014, 22:20:
W Srebrnej pisze ze uszkodzony a do granatowej wyślijcie maila
Jeżdżę dość szybko po Niemczech i nie mam problemu z hałasem, radia tez nie daje glosniej, zona nie krzyczy tylko mówi.
Dopisano 2 paź 2014, 22:20:
W Srebrnej pisze ze uszkodzony a do granatowej wyślijcie maila

"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium

- Od: 26 mar 2010, 13:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Tak więc skoro w M6 GH jest w miarę cicho to C5 musi być ciszzzzzaaaa!
Zamysłem paru osób na tym forum to pokazanie że poza mazdą jest jeszcze sporo aut na rynku....a w przypadku czegokolwiek po 2005 nie ma czegoś takiego jak japońska bezawaryjniśc albo prosty seris VAG......
JohnnyB napisał(a):po 2005 nie ma czegoś takiego jak japońska bezawaryjniśc
Mi tam trudno naszej M5 coś zarzucić w tym temacie, mimo że to ten słynny Diesel z jeszcze bardziej słynnymi podkładkami smokiem olejowym i w ogóle zły.
Krzemol1994 napisał(a):JohnnyB napisał(a):po 2005 nie ma czegoś takiego jak japońska bezawaryjniśc
Mi tam trudno naszej M5 coś zarzucić w tym temacie, mimo że to ten słynny Diesel z jeszcze bardziej słynnymi podkładkami smokiem olejowym i w ogóle zły.
Też miałem.....wymieniłem podkładki wyczyściłem smoka....przejeździłem 3 lata......w każdym razie chodzi o to że nie ma czegoś takiego jak ezawaryjny japoniec na tle awayjnego francuza.....wszytsko się psuje tak samo...
tylko francuzi odbudowywali sobie slabą reputację.....a japończyki nie utrzymali sowjej bezosbługowości....rachunek jest prosty
JohnnyB napisał(a):tylko francuzi odbudowywali sobie slabą reputację.....a japończyki nie utrzymali sowjej bezosbługowości....rachunek jest prosty
takie uogólnienia nigdy nie prowadzą do czegokolwiek sensownego...
Poniekąd zgadzamy się: też uważam, że pod wieloma względami producenci aut zbliżyli się do siebie, dlatego osobiście kieruję się przy wyborze samochodu w dużej mierze osobistymi preferencjami co do wyglądu (in and out), oczywiście inne czynniki też mają znaczenie. Dlatego też wybrałem... Mazdę
Jak widzę nie jestem odosobnionym przypadkiem i Mazdy się ludziom podobają (wzrost sprzedaży o 100% r/r): http://www.samar.pl/wiadomosci/lepiej-n ... cale=pl_PL
Jak widzę nie jestem odosobnionym przypadkiem i Mazdy się ludziom podobają (wzrost sprzedaży o 100% r/r): http://www.samar.pl/wiadomosci/lepiej-n ... cale=pl_PL
jaketherake napisał(a):Jak widzę nie jestem odosobnionym przypadkiem i Mazdy się ludziom podobają
Bo trzeba przyznać, że obecne generacje są w całkiem przyzwoitej cenie. W zasadzie plasują się w średniej za auta z tego segmentu. Z tego co widze po cennikach, to M3 wychodzi taniej od Astry, a M6 można mieć w cenie Laguny 3 (podstawowe wersje, cennik ze strony) i pewnie wielu innych aut, którymi zalany jest już rynek. Tak więc wzrost sprzedaży mnie absolutnie nie dziwi.
Dominator napisał(a):Znajomy chce kupic 6GH w liftbacku lub kombi i ponizej 40klzl w benzynce od 2.0 wzwyz, nie ma czego szukac.. nawet troche powyzej tej kwoty, trudno znalezc cos rozsadnego. Jak by ktos cos wiedzial, dajcie znac.
Mając w garści te 40tysięcy zawsze można iść do najbliższego salonu FIATA
Zamówić ze stanu placowego takiego Punciaka 5D "w promocji" + pełny pakiet ubezpieczenia również "w promocji"
Znajomy też szukał super kombi z Dieslem " w stanie jak nowe" ale w cenie nie jak za nowe
W końcu zrobił tak jak wyżej.
Z Cytryn osobiście wybrał bym tylko coś z DS, DS5 jest po prostu
Zwykły C5 jakoś do mnie nie przemawia :/ Co do awaryjności jak każdy samochód ale części niebo tańsze.
Nowy design Citroena powala na ziemie z pierwszym spojrzeniem i przyznam podoba mi się
Pugi zrobiły się bardzo multimedialne ale wykończenie materiałowe jest straszne niektóre modele niewiele różnią się od Dacii. Renówki dopiero teraz zaczynają wyglądać jak samochody
ale współpraca z Nisanem i Samsungiem poprawiła ich mechanikę. Niemiecka motoryzacja do mnie nie przemawia, mam sąsiada co ma opla astrę i powiedział nigdy w życiu, znajoma ma Mocke i chwali. Wiec o całkowicie dobra opinie zawsze będzie trudno. Trzeba kupować to co komu pasuje, mieści się w kasie i wymaganiach, w końcu to moja
ma wozić a nie ludzi z zewnątrz 
Zwykły C5 jakoś do mnie nie przemawia :/ Co do awaryjności jak każdy samochód ale części niebo tańsze.
Nowy design Citroena powala na ziemie z pierwszym spojrzeniem i przyznam podoba mi się
Pugi zrobiły się bardzo multimedialne ale wykończenie materiałowe jest straszne niektóre modele niewiele różnią się od Dacii. Renówki dopiero teraz zaczynają wyglądać jak samochody
ma wozić a nie ludzi z zewnątrz 
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium

- Od: 26 mar 2010, 13:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.