Mazda6 – Jaką instalację założyć?
Będzie Pan zadowolony... 
Co tam można pozwiedzać? Bo będę miał caaaały dzień
Będę jeszcze pytał o maksymalny zbiornik, 67l wchodzi do kombi?
No i mam do sprzedania lub wymiany zapasowe pełne
ogłoszenie pojawi się w odpowiednim dziale 
Będę jeszcze pytał o maksymalny zbiornik, 67l wchodzi do kombi?
No i mam do sprzedania lub wymiany zapasowe pełne
makmarc napisał(a): U nas za Staga do 4-cyl zakładają za 2100zł max, my natomiast nie bawimy się w Staga, który jest najtańszy na rynku.
ale zależy pewnie na jakich podzespołach ten stag
u nas zakładają agisa za 1900 gdzieś w Busku
Sterownik jest ważny, ale pozostałe podzespoły jeszcze większe mają znaczenie
a i prawidłowy montaż jest bardzo ważny , demontaż kolektora do nawiertów to podstawa
Prawda jest taka, ze mozna zalozyc i za 1500, tylko to nie montaz, a metoda "jak sie wysypie z pudelka tak przykrecamy" + "autokalibracja i bedzie pan zadowolony" + "na gazie musi sie kontrolka silnika swiecic".
-
Przemek323c
Panowie, nie znam się, liczę na Waszą profesjonalną opinię.
Ofertę mam taką:
1. Reduktor ACR01 (do 150 KM),
2. Listwa ACW01 lub wtryskiwacze indywidualne Barracuda,
3. Sterownik: STAG 300 Premium lub STAG 4 Qbox,
4. Zbiornik w miejscu koła zapasowego o pojemności ok 50 l.
Cena za podstawowy zestaw (ACW/ACR/STAG QBox) to 2400 zł. Zastosowanie wtryskiwaczy indywidulanych podnosi koszt o 350 zł. Sterownik Premium wymaga dopłaty 250 zł.. Jest możliwość zabudowy wlewu pod klapką ale jest to dodatkowy koszt 80 zł
Co sądzicie? Brać to? Podstawowa oferta za 2400 zł będzie OK? Dodam, że nie robię za dużych przebiegów a jedynie chcę tym autem jeszcze parę lat pojeździć i stąd wygenerować oszczędności.
Auto Mazda 6, 2.0, 2003 r.
Z góry dzięki za Wasze opinie.
Ofertę mam taką:
1. Reduktor ACR01 (do 150 KM),
2. Listwa ACW01 lub wtryskiwacze indywidualne Barracuda,
3. Sterownik: STAG 300 Premium lub STAG 4 Qbox,
4. Zbiornik w miejscu koła zapasowego o pojemności ok 50 l.
Cena za podstawowy zestaw (ACW/ACR/STAG QBox) to 2400 zł. Zastosowanie wtryskiwaczy indywidulanych podnosi koszt o 350 zł. Sterownik Premium wymaga dopłaty 250 zł.. Jest możliwość zabudowy wlewu pod klapką ale jest to dodatkowy koszt 80 zł
Co sądzicie? Brać to? Podstawowa oferta za 2400 zł będzie OK? Dodam, że nie robię za dużych przebiegów a jedynie chcę tym autem jeszcze parę lat pojeździć i stąd wygenerować oszczędności.
Auto Mazda 6, 2.0, 2003 r.
Z góry dzięki za Wasze opinie.
-
shane82
sterowniki spoko
wtryski acw dobre, ale lepiej będzie na pojedynczych barakudach czy też hanach
dobrze jest dopytać o demontaż kolektora , my każdemu klientowi teraz pstrykamy kilka fotek z prac nad kolektorem aby upewnić właściciela auta co i jak się działo
wtryski acw dobre, ale lepiej będzie na pojedynczych barakudach czy też hanach
dobrze jest dopytać o demontaż kolektora , my każdemu klientowi teraz pstrykamy kilka fotek z prac nad kolektorem aby upewnić właściciela auta co i jak się działo
Dzięki bananmin
Spróbuję coś potargować z tymi Baracudami a jak się nie uda to zostanę przy tym ACW jeśli mówisz, że to da radę. A odnośnie demontażu kolektora- w jakim kontekście to może być ważne? (sorki, jestem kompletnym laikiem w tym)
Spróbuję coś potargować z tymi Baracudami a jak się nie uda to zostanę przy tym ACW jeśli mówisz, że to da radę. A odnośnie demontażu kolektora- w jakim kontekście to może być ważne? (sorki, jestem kompletnym laikiem w tym)
-
shane82
przez demontaż kolektora – nie dopuszczamy do dostania się wiór z wiercenia do zaworów, gładzi cylindrów
Witam
planuje zakupić mazdę 6 kombi silnik 1.8 , rocznik 2008, założona jest już w niej isntalacja od roku. Co o niej sądzicie czy to dobra instalacja. Zakładana Busko Zdrój w Młynach
reduktor-parownik -acro1
zbiornik i obudowa -bormech 75l
układ sterujący- stag 300p
listwa wtryskowa- coś green
wielozawór- tomasetto
filtr gazu- czaja
zawór odcinający -valtek
przewody- fighter
wlew paliwa – tomasetto
wtryskiwacz- hana
czujnik ciśniena – ps02
jednostka sterująca- stag premium
http://otomoto.pl/mazda-6-ii-C34551882.html
Powiedzcie mi czy warto:)
Dzieki za odpowiedzi
planuje zakupić mazdę 6 kombi silnik 1.8 , rocznik 2008, założona jest już w niej isntalacja od roku. Co o niej sądzicie czy to dobra instalacja. Zakładana Busko Zdrój w Młynach
reduktor-parownik -acro1
wielozawór- tomasetto
filtr gazu- czaja
zawór odcinający -valtek
przewody- fighter
wlew paliwa – tomasetto
wtryskiwacz- hana
czujnik ciśniena – ps02
jednostka sterująca- stag premium

Dzieki za odpowiedzi
-
sebastian88
papapower7 napisał(a):3200 za STAGA? Jeszcze do motoru 2.0. To bardzo dużo. Za tą cenę możesz spokojnie mieć BRC Sequent 24, albo też STAGA tylko montowanego w innym warsztacie. Ja swoją CX-7 gazowałem w Energy Gaz (tylko że oni są w Warszawie i tam za instalację P&D zapłaciłem 4,5, do motorów 4 cylindrowych koszt instalacji nie powinien przekroczyć 3 tyś. i to już i tak jest sporo...
I co sądzisz że instalacja BRC jest lepsza od STAGA??
Jak byś się chociaż trochę znał na instalacjach to byś wiedział że tych dwóch niema co porównywać.
- Od: 11 lut 2014, 00:14
- Auto: Mazda 6
3.0 V6 223KM
2006r.
sebastian88 napisał(a):Witam
reduktor-parownik -acro1
wielozawór- tomasetto
filtr gazu- czaja
zawór odcinający -valtek
przewody- fighter
wlew paliwa – tomasetto
wtryskiwacz- hana
czujnik ciśniena – ps02
jednostka sterująca- stag premiumhttp://otomoto.pl/mazda-6-ii-C34551882.html
Dzieki za odpowiedzi
znam ten samochód
właściciel spoko, auto też faktycznie w fajnym stanie
osobiście polecam
raczej nie spodziewał bym się miny
na wiosnę było u nas na przeglądzie i było w jak najlepszej kondycji
Witam, jaką instalacje proponujecie do M6 GH, 2.5 MZR L5 2008r. ?
Chciałbym się zmieścić w kwocie do 3500zł.
No i może ktoś poleci jakiegoś dobrego fachowca w lubuskim, lub Wrocławiu, bo do Buska jechać, bo mam 550km w jedną stronę
No i może ktoś poleci jakiegoś dobrego fachowca w lubuskim, lub Wrocławiu, bo do Buska jechać, bo mam 550km w jedną stronę
- Od: 17 lip 2014, 12:20
- Auto: M6 GH, 08, dynamic sport, MZR 2,5l
Cześć
Możecie polecić dobrego gazownika w Olsztynie, Elblągu lub Ostródzie? Mam do zagazowania Mazdę 6 z 2002 roku.
Próbowałem wyszukać na forum takiej informacji ale że pod każdym nickiem jest miejscowość to jest to nieco problematyczne.
Możecie polecić dobrego gazownika w Olsztynie, Elblągu lub Ostródzie? Mam do zagazowania Mazdę 6 z 2002 roku.
Próbowałem wyszukać na forum takiej informacji ale że pod każdym nickiem jest miejscowość to jest to nieco problematyczne.
-
pin54
wojtekzM6 napisał(a):Witam, jaką instalacje proponujecie do M6 GH, 2.5 MZR L5 2008r. ?
Sterownik Agis,
Wtryski Barracuda,
Reduktor Zavoli Zeta S lub ewentualnie Gurtner;
dobre strojenie w czasie jazdy i będzie hulało, u nas wyrobiłbyś się na tym zestawie w 3000zł i jeszcze by zostało na tankowanie
-
makmarc