Ledy padły... ksenony odpalają, ale LEDów nie ma... Po chwili różnych kombinacji zrezygnowałem, zwalniam hamulec ręczny, a LEDy zaczęły działać
Związek hamulca ręcznego z led'ami
Strona 1 z 1
Wczoraj auto stoi sobie na ręcznym, światła ustawione na AUTO. Wsiadam, odpalam, patrzę na auto przed moim i
Ledy padły... ksenony odpalają, ale LEDów nie ma... Po chwili różnych kombinacji zrezygnowałem, zwalniam hamulec ręczny, a LEDy zaczęły działać
Taka ciekawostka, ciekawe czy jest w tym jakiś głębszy sens 
Jest, po prostu przy zaciągniętym ręcznym gasną światła do jazdy dziennej, oszczędność paliwa i te sprawy
co ciekawe jest to zgodne z przepisami unijnymi odnośnie rodzajów świateł etc., sam byłem zdziwiony.
Przy skrzyni automatycznej ledy gasną po wrzuceniu trybu P.
Przy skrzyni automatycznej ledy gasną po wrzuceniu trybu P.
Chyba troche to bez sensu. Przy włączaniu się do ruchu z drogi podporzadkowane, ktora jest jednoczesnie dosc mocno pochylona, zaciagamy reczny zeby ruszyć z recznego jak bedzie wolne miejsce...Swiatla do jazdy dziennej gasną i akurat przejeżdzający radiowoz zatrzymuje się i wlepia nam mandat za jazdę bez świateł
Czy cos pominąłem w swoich przemyśleniach? Bo wydaje mi się to nielogiczne 
- Od: 15 cze 2014, 22:27
- Auto: Honda Civic Type R 2007
Generalnie miało być tak, że kiedy zatrzymasz się na poboczu i zaciągniesz ręczny, to światła dzienne powinny zgasnąć... Niestety, konstruktorzy nie pomyśleli o chwilowym zatrzymaniu się pod górkę kiedy nadal bierzesz udział w ruchu ulicznym...
ps. Policja nie da mandatu, bo auto z tym rozwiązaniem dostało homologację na Europę...

ps. Policja nie da mandatu, bo auto z tym rozwiązaniem dostało homologację na Europę...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Homologacja homologacją, ale obowiazuje jazda na swiatlach. Policja powie: to niech Pan jezdzi na normalnych swiatlach mijania skoro ledy panu gasną:) hehe masakra co to za pomysl, ciekawe czy w innych nowych autach wyposazonych w swiatla led do jazdy dziennej tez jest akcja z recznym. Wydaje mi sie ze nie:p
Z kolejnej strony – jak stoisz (na ręcznym) to nie jedziesz, więc nie ma mowy o jeździe bez świateł. No chyba, że w trakcie hamowania ręcznym też gasną
Chyba mnie lekko ponosi z dziwnymi scenariuszami

Chyba mnie lekko ponosi z dziwnymi scenariuszami
Nie jedziesz, ale stoisz na skrzyzowaniu, wiec uczestniczysz w ruchu niestety:)
Mysle ze gasna jak sie zagiaga reczny niezaleznie czy na postoju czy podczas jazdy, wiec jak sie chce pobawic na recznym na parkingu to sie ladnie ledami bedzie migalo hehe:))
Mysle ze gasna jak sie zagiaga reczny niezaleznie czy na postoju czy podczas jazdy, wiec jak sie chce pobawic na recznym na parkingu to sie ladnie ledami bedzie migalo hehe:))
Za chwile spadnie śnieg to sie okaże ^^ Mnie przekonał tekst z homologacją, jeśli już policja zechce wystawić mandacik za światła to nie przyjmuje
Ale to jest mało realny scenariusz, bądźmy realistami, już prędzej mazda + policja = mandat za prędkość 
Strona 1 z 1