Luźny kabelek/wtyczka pod maską
1, 2
wrzucę póżniej zdjęcie
Dopisano 5 cze 2013, 14:16:
chodzi o ten przewód elektryczny ze zdjęcia
Dopisano 5 cze 2013, 15:28:
znalazłem że jest on podłączany do pompy wspomagania. do czego jest ten przewód, jakie będą objawy jego nie podłączenia???
Dopisano 5 cze 2013, 14:16:
chodzi o ten przewód elektryczny ze zdjęcia
Dopisano 5 cze 2013, 15:28:
znalazłem że jest on podłączany do pompy wspomagania. do czego jest ten przewód, jakie będą objawy jego nie podłączenia???
- Od: 27 paź 2011, 18:02
- Auto: MAZDA 6 MZR 143KM
czy ta kostka to jest od zasilania pompki do spryskiwaczy lamp
jezeli tak to moge tam podlaczyc pompke i bedzie dzialac jak przy xenonach
nastepne pytanie czy na zbiorniku jest miejsce na pompke ale do sprysku tylu .Tak mi sie wydaje po tej literce R i czy ta kostka to nie od tego.
jezeli tak to moge tam podlaczyc pompke i bedzie dzialac jak przy xenonach
nastepne pytanie czy na zbiorniku jest miejsce na pompke ale do sprysku tylu .Tak mi sie wydaje po tej literce R i czy ta kostka to nie od tego.
To już kolejny temat z tym zdjęciem...
Tak, to wtyczka ze spryskiwaczy reflektorów i diody niskiego poziomu płynu spryskiwaczy.
Nie widzę z tego zdjęcia, ale w poliftach na zbiorniku jest takie ucho, do którego na wcisk montowana jest pompka.
Tak, to wtyczka ze spryskiwaczy reflektorów i diody niskiego poziomu płynu spryskiwaczy.
Nie widzę z tego zdjęcia, ale w poliftach na zbiorniku jest takie ucho, do którego na wcisk montowana jest pompka.
maslo997 napisał(a):a ta litera R nie oznacza tylu czasem bo wycieraczki z tylu niema
Bardzo możliwe, bo ja mam w tym miejscu drugą pompkę.
Witam!
1.Czy ktos moze Mi podpowiedziec od czego jest ta koncowka?
Czyscilem samochod i ten kabelek i znalalzelm go 1szy raz. Kabelek wychodzi spod srodkowego tunelu od strony pasazera, szukalem wpiecia, ale nigdzie przy pasazerze nie ma takiego wejsca.
Zdjecia w zalacznikach.
2. Jak sie nazywa czesc zderzaka przedniego, taka zaslepka pod lampa ? zobaczylem ze jednej nie mam od strony kierowcy :/
1.Czy ktos moze Mi podpowiedziec od czego jest ta koncowka?
Czyscilem samochod i ten kabelek i znalalzelm go 1szy raz. Kabelek wychodzi spod srodkowego tunelu od strony pasazera, szukalem wpiecia, ale nigdzie przy pasazerze nie ma takiego wejsca.
Zdjecia w zalacznikach.
2. Jak sie nazywa czesc zderzaka przedniego, taka zaslepka pod lampa ? zobaczylem ze jednej nie mam od strony kierowcy :/
- Od: 19 wrz 2014, 21:25
- Auto: Mazda 6 2008r, GY, silnik 2.0D 105 KW (143 KM), Typ silnika RF7J
Tak ta co jest w srebrnej ramce, a raczej za nia. Zastanawiam sie czy wypadla, czy montezy zapomnieli zalozyc bo mam dokladane czujniki parkowania, albo, co bylo by glupim stwierdzeniem, ze wogole nie powinno jej tam byc 
A co nt 1?
A co nt 1?
powinno to wyglądać tak samo (bez dołożonych LEDów oczywiście. Masz diesla, więc przelot tam musi być do intercoolera ( w benzyniakach jet tam zamontowana zaślepka)
Co do wtyczki, to najprościej będzie chyba dotrzeć po kablu do celu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A co do samej zaslepki to poprostu z jednej strony mam z drugiej nie (z tej co jest na zdjeciu) nie nie wiedzialem czy to wada czy prawidlowo.
A co do kabelka – Nic standardowego?!? Poprzedni wlasciciel bardzo bal sie o swoja... ekhm Moja Madzie
Tak zapalniczka dziala. Tez Mi przyszlo to do glowy ze to moze byc podlaczenie do rozgaleziacza zapalniczkowego. Ale Zawsze myslalem ze to jest, na zasadzie wpiecia w zapalniczke a ma "x" wiecej w rozgalezieniu.
Poprzedni wlasciciel zalepil sobie oslonke na magnes do anteny CB wiec moze potrzebowal wiecej "kontaktow" cb, navi, ladowarka..
Mozna znalezc takie rozgalezienie z taka wtyczka?
Poprzedni wlasciciel zalepil sobie oslonke na magnes do anteny CB wiec moze potrzebowal wiecej "kontaktow" cb, navi, ladowarka..
Mozna znalezc takie rozgalezienie z taka wtyczka?
Witam Was,
Czy wiecie od czego jest ta wtyczka na wprost bagnetu? Umnie jest nie podłaczona i mam jeszcze jedna obok lewej lampy. Widać je na załaczonych fotkach.
Z góry wielkie dzięki.
Czy wiecie od czego jest ta wtyczka na wprost bagnetu? Umnie jest nie podłaczona i mam jeszcze jedna obok lewej lampy. Widać je na załaczonych fotkach.
Z góry wielkie dzięki.
- Od: 14 sie 2012, 13:20
- Auto: Mazda6 (GG / GY) 2.0l benzyna Sport Kombi Exclusive
141 KM LF-DE 2003
Geniek napisał(a):To jest czujnik otwarcia maski silnika i jest używany w przypadku fabrycznego alarmu Mazdy. U mnie też nie jest nigdzie podłączony.
Dzięki. A ta druga wtyczka???
- Od: 14 sie 2012, 13:20
- Auto: Mazda6 (GG / GY) 2.0l benzyna Sport Kombi Exclusive
141 KM LF-DE 2003
1, 2