STARY1977MJ napisał(a):A miał ktos z Was doczynienia z hydro zawiasem?Troszkę się go obawaim jeśli chodzi o jakiekolwiek usterki.Może jakieś inne autko możecie polecić w tym budżecie?
A jakich usterek się spodziewasz w Hydro ?
Ja miale Hydro, fakt w dużo starszym aucie, ale IMHO nie ma lepszego zawiasu niż hydro. Takiego komfortu nie osiągniesz w żadnym aucie o tradycyjnym zawiasie.
Najwięcej usterek jakie się pojawiają wynikają z eksploatacji. Jadąc autem z hydro po dziurach nie odczuwasz ich w ogóle, przez co pokonujesz te same odcinki dużo szybciej niż na normalnym zawiasie

.
Jedyne co robiłem to wymieniłem płyn LHM – 100 PLN koszt płynu w IC. Wymianę zrobiłem sam. Sfery są bardzo tanie w zakupie, sporo tańsze niż tradycyjny macperson.
W każdym razie jak dla mnie C5 z Hydro jest prawie idealnym wozidłem na codzień.
Oczywiście możesz się rozejrzeć jeszcze za S60 jeśli chcesz sedana. Starsza buda powoduje ze te auta teraz są relatywnie tanie w zakupie. 2.4 D5 to udany diesel o dobrych osiągach i zadziwiająco niskim spalaniem, nawet w skrzyni AT.
Jakby co użytkuję takiego i auto na F :–). Oba się jak na razie turlają

.