Witam!
Mam wadliwy przedni fotel w mojej madzi i chcialbym go zmienic. Nie jest to problem, ale chcialbym wymienic tylko jeden i zachowac swoja ori tapicerke.
Zwracam sie z pytaniem czy zdjecie tapicerki z fotela i zalozenie jej na inny jest mozliwe?
Bede wdzieczny za wszelkie uzyteczne informacje.
Pozdrawiam
tapicerka fotela kierowcy
Strona 1 z 1
Sam raczej tego nie zrobisz.
Bez pomocy tapicera się nie obejdzie – coś trzeba rozciąć, potem zszyć....
Bez pomocy tapicera się nie obejdzie – coś trzeba rozciąć, potem zszyć....
Zdejmowalem tapicerke z siedzen w mx5. Dziecinna zabawa. Zarowno zdejmowanie jak i zakladanie. Nie wiem jak w 323 ale nie sadze zeby mazda mocowala tapicerke inaczej. NA brzegach tapicerki sa sztywne listy z dziurami w tapicerce przez ktore przechodza metalowe kółka ktore mocuja material do sztywnej ramy siedzenia. Wstarczy kombinerkami rozgiac te kolka i wsyztsko ladnie schodzi. Skladajac to do kupy wystarczy zastapic stare kolka nowymi plastykowymi opaskami zaciskowymi. Zdjecie tapicerki z siedzenia w moim przypadku to ok 30 min. Warto sobei markerem zaznaczyc gdzie kolka wchodzily w gabke by po zlozeniu tapicerka wygaldal identycznie jak wczesniej 
Less roof, more fun

Fiveopac z tego co sie domyslam sciagales ja calkowicie, mi chyba wystarczy zdjac z ja z gabka. Probowalem kiedys sciagac z tylnej kanapy, ale jak zobaczylem, ze jest ponaciagana wlasnie tymi koleczkami i to do pretow zagrzebanych gleboko w gabce to odpuscilem!
Profilowanie polega wlasnie na takim naciganu, ale czy da sie zdjac to tak, aby przlozyc nie wchodzac za gleboko??
To jest wlasnie moj problem!
Profilowanie polega wlasnie na takim naciganu, ale czy da sie zdjac to tak, aby przlozyc nie wchodzac za gleboko??
To jest wlasnie moj problem!
- Od: 20 paź 2004, 16:33
- Auto: Mazda 6 GY
Strona 1 z 1