Mazda6, JMZGG14F671702381, (otomoto: C34575138), Auto-Centrum Regulice, 668150216.

Dział przeznaczony dla aut z niezwykłą "historią".

Postprzez Marianek » 24 wrz 2014, 18:08

Kolejna parząca oferta z Otomoto. Tym razem wpadkę zalicza pan Tomasz Knapik z Auto-Centrum Al.Jana Pawła II 5, 32-566 Regulice koło Alwerni telefon +48 668150216 +48 600325029 <co jest>
Mazda GG o nr vin JMZGG14F671702381 pierwsza rejestracja 29/06/2007 data produkcji 24/01/2007
Ostani wpis w DRS z dnia 09/08/2011 przy przebiegu 100263 km.
dsr gg.jpg

Na ofercie sprzedaży w Niemczech auto miało 206.761 km , patrząc na średnie przebiegi będzie się zgadzać.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... ORT&noec=1
mazda gg2.jpeg

W Polskiej ofercie magicznie ubyło już te 40000 km
http://otomoto.pl/mazda-6-i-benzyna-z-g ... 75138.html
mazda gg3.jpeg
Jak powszechnie wiadomo podlega to pod paragraf oszustwa.
Cena nie jest najniższa za ten samochód, patrząc na oryginalny przebieg( kiedyś mi ktoś nie wierzył jaka marze maja handlarze) dodatkowo wyparował zestaw zimówek który był dołączony (oczywiście nie ma obowiązku go przekazywać dalej) i najprawdopodobniej instalacja LPG która to auto posiadało.
mazdopo.jpeg

lpg.jpg

Pan sprzedawca nie zauważył pewnie ze auto posiada naklejki identyfikujące to auto <glupek2>
Pod logiem Mazda6
maz.jpeg
lpg.jpg

na belce przy fotelu kierowcy
siedzenie.jpg
siedzenie1.jpg

pod kierunkowskazem
kierunek.jpg
kierunek1.jpg

raz jeszcze parę innych rzeczy, nie pisze ale spostrzegawczy zobaczy.

Dla szukających w sieci da się znaleźć jak pan kiedyś przerabiał/dorabiał książki. Najbardziej mnie osobiście rozbawiło jak sobie budował opinie porządnego sprzedawcy w portalu da kobiet http://f.kafeteria.pl/temat/auto-centru ... -p_5723980 chyba zdaje sobie sprawę ze to większości panie maja decydujące zdanie o zakupie auta.
Auto i ogłoszenia znalezione dzięki użytkownikom forum.

Tags:
Tomasz Knapik z Auto-Centrum opinie
Auto-Centrum Regulice opinie
Auto-Centrum Al.Jana Pawła II 5,
32-566 Regulice koło Alwerni telefon
+48 668150216 +48 600325029
Ostatnio edytowano 15 mar 2015, 22:35 przez Marianek, łącznie edytowano 1 raz
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

PostTen post został usunięty przez Gość 25 wrz 2014, 18:20.

Postprzez 323fun » 25 wrz 2014, 19:00

Witam.
Byłem dzisiaj obejrzeć to auto.
Fakty które mogę stwierdzić to:
faktyczny stan licznika po odpaleniu to 207tysięcy.
Na moją słusznie niemiłą uwagę, że przyjechałem oglądać samochód z przebiegiem 165 tysięcy ponieważ tyle było na ogłoszeniu, sprzedający stwierdził że musiał nastąpić błąd podczas dodawania ogłoszenia.
Mimo przeprosin ze strony handlarza czuję się zniesmaczony tą sytuacją ponieważ jak można pomylić się przy dodawaniu ogłoszenia o 40tysięcy.
Na moje szczęście do przejechania miałem niecałe 30km w jedną stronę. Myślę że "błąd" ten wynika z tego że my kupujący boimy się ogłoszeń samochodów które mają ponad 200tysięcy.
Kolejny fakt który stwierdzam to to że samochód ma instalację lpg, oryginalny lakier (sprawdziłem czujnikiem), a o zimówkach sprzedający nic nie wspominał.
Uczulam szukających jakichkolwiek samochodów o wykonaniu wcześniejszego telefonu do komisów, czy stan licznika odpowiada temu w ogłoszeniu czy może jest jakaś "pomyłka".
323fun

Postprzez Dominator » 25 wrz 2014, 19:31

Najwazniejsze ze na liczniku jest poprawnie i w sumie niezbyt duzo. Czyli poza tym delikatnym oszustwem i brakiem zimowek samochod chyba dosc ok?
...
Forumowicz

Od: 6 sty 2011, 23:36
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez Marianek » 25 wrz 2014, 20:05

Ja raczej sadze ze sprzedawca/handlarz połapał się ze zaczęto o nim mówić na forach i może to bardzo mu pobrudzić reputacje. Niestety jak raz ktoś zakręcił to jak będzie miał możliwość do zakręcenia to zakręci.
Zwracam honor co do LPG, cieszy ze nie dostało nóg <jupi> .

Dominator napisał(a):Czyli poza tym delikatnym oszustwem i brakiem zimowek samochod chyba dosc ok?

Nie ma czegos takiego jak "delikatne" oszustwo ,próba oszustwa to oszustwo i u takiego człowieka się nie kupuje ani nie robi z nim interesów. Bedzie więcej miejsca dla uczciwych i może kiedyś uda się zmienić/uzdrowić polski rynek.

323fun napisał(a):Myślę że "błąd" ten wynika z tego że my kupujący boimy się ogłoszeń samochodów które mają ponad 200tysięcy.

To tez jest prawda, ze my kupujący auta z przebiegiem zaczynającym się na 2 traktujemy jak złomy ale w takiej cenie chcemy aut z przebiegiem poniżej.
Mój kuzyn kupił M6 GG z 2 z przodu i jest mega zadowolony, ja kupiłem MX-5 który się do dwójki zbliża i nie widzę nic w tym złego. Auta jeżdżą są sprawne a co najważniejsze bezpieczne.

Dopisano 25 wrz 2014, 20:20:

Mazda już zniknęła z Otomoto, będzie zapewne "tujning" przechodzić :)
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl

Postprzez Dominator » 25 wrz 2014, 21:03

Marianek napisał(a):
Dominator napisał(a):Czyli poza tym delikatnym oszustwem i brakiem zimowek samochod chyba dosc ok?

Nie ma czegos takiego jak "delikatne" oszustwo ,próba oszustwa to oszustwo i u takiego człowieka się nie kupuje ani nie robi z nim interesów. Bedzie więcej miejsca dla uczciwych i może kiedyś uda się zmienić/uzdrowić polski rynek.

w sumie to racja, rozbestwi sie taki i potem i bedzie zerowal na ludziach.. co do przebiegu z 2 z przodu, tez mi to roznicy nie robi.
...
Forumowicz

Od: 6 sty 2011, 23:36
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez Marianek » 15 mar 2015, 22:32

323fun napisał(a):Byłem dzisiaj obejrzeć to auto.
Fakty które mogę stwierdzić to:
faktyczny stan licznika po odpaleniu to 207tysięcy.

Wydaje się że post wyżej napisał sam handlarz <diabełek> <diabełek> Więcej się już tu nie pojawił . Chodzi raczej o uwierzytelnienie że to pomyłka w ogłoszeniu, niż jakieś specjalne bronienie się. Pisze tylko dlatego że było kolejne zainteresowanie autem od tego pana hahaha hahaha
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl