Mazda MX-6 GE FS '93

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Może i ja bym coś takiego sobie założył 
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Dawno nic nie pisałem ale to dlatego, że jakoś specjalnie nie było o czym 
Chociaż nie, po ponad roku w końcu dokończyłem zakładać klimę i od czerwca korzystam z orzeźwiającego chłodu z nawiewów
Ponadto w trakcie tych 9mc zmieniłem klocki i tarcze.
No i po niecałych 30 tys km znowu musiałem wymienić wszystkie tuleje z przodu bo się wszystkie pozrywały.
Żeby mieć spokój założyłem poliuretany
ale nie na długo
Niestety po jakiś 2-3 tys zaczęły niemiłosiernie skrzypieć
Na dniach zmieniać będę komplet amortyzatorów bo trzy mam wylane
Nie wiem jak z przodu ale z tyłu są jeszcze fabryczne bo wczoraj dopiero zerwałem z nich osłony z tapicerki.
Prawie 270 kkm i 22 lata wytrzymały.
Na przodzie będę Bilsteiny B4 a na tyle Kayaby Excel-G.
Na początku miały iść jakieś olejówki Kayaby ale, że te trafiły się w cenie biedronkowej to żal było nie skorzystać
Nowe będą także tylne poduchy oraz łożyska w przednich amorach.
Przy okazji rozpięcia zawieszki przesmaruję tuleje z przodu, może się uciszą.
Zastanawiam się także czy nie założyć sprężyn H&R -30, które mi zostały po poprzednim aucie.
Tylko nie wiem czy przy 15" kole nie będzie to dziwnie wyglądać
Po tym jak mi zajumali 17" koła nie znalazłem jeszcze żadnych fajnych w rozsądnych pieniądzach.
Chociaż nie, po ponad roku w końcu dokończyłem zakładać klimę i od czerwca korzystam z orzeźwiającego chłodu z nawiewów

Ponadto w trakcie tych 9mc zmieniłem klocki i tarcze.
No i po niecałych 30 tys km znowu musiałem wymienić wszystkie tuleje z przodu bo się wszystkie pozrywały.
Żeby mieć spokój założyłem poliuretany
Niestety po jakiś 2-3 tys zaczęły niemiłosiernie skrzypieć

Na dniach zmieniać będę komplet amortyzatorów bo trzy mam wylane

Nie wiem jak z przodu ale z tyłu są jeszcze fabryczne bo wczoraj dopiero zerwałem z nich osłony z tapicerki.
Prawie 270 kkm i 22 lata wytrzymały.
Na przodzie będę Bilsteiny B4 a na tyle Kayaby Excel-G.
Na początku miały iść jakieś olejówki Kayaby ale, że te trafiły się w cenie biedronkowej to żal było nie skorzystać
Nowe będą także tylne poduchy oraz łożyska w przednich amorach.
Przy okazji rozpięcia zawieszki przesmaruję tuleje z przodu, może się uciszą.
Zastanawiam się także czy nie założyć sprężyn H&R -30, które mi zostały po poprzednim aucie.
Tylko nie wiem czy przy 15" kole nie będzie to dziwnie wyglądać

Po tym jak mi zajumali 17" koła nie znalazłem jeszcze żadnych fajnych w rozsądnych pieniądzach.
Siw-y napisał(a):czy przy 15" kole nie będzie to dziwnie wyglądać
ja czekam właśnie na dostawę h&r więc jak założę do swojej to wrzucę fotkę i zobaczysz jak wtedy stoi na 16"
Przed kontaktem ze mną skonsultuj się ze swoim lekarzem lub farmaceutą gdyż każda rozmowa nie właściwie przeprowadzona zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu
Ja już jestem po zmianie 
Polibusze nasmarowane, amorki nowe, poduchy z tyłu też bo ich prawie nie było.
Nic nie trzeszczy,nic nie skrzypi ale nie spodziewałem się, że będzie tak twardo.
Jest mega taczka
I przy 15" nie widać specjalnie, że jest nisko.
Obawiałem się, że będzie niżej ale to przez to, że wcześniej na tych sprężynach miałem 17" gdzie koło trochę bardzie wypełniało wnękę.
Albo to przez nowe amory bo nowe nowe to mam pierwszy raz
Polibusze nasmarowane, amorki nowe, poduchy z tyłu też bo ich prawie nie było.
Nic nie trzeszczy,nic nie skrzypi ale nie spodziewałem się, że będzie tak twardo.
Jest mega taczka

I przy 15" nie widać specjalnie, że jest nisko.
Obawiałem się, że będzie niżej ale to przez to, że wcześniej na tych sprężynach miałem 17" gdzie koło trochę bardzie wypełniało wnękę.
Albo to przez nowe amory bo nowe nowe to mam pierwszy raz