Mazda6 2.0, (otomoto: C34507033), 21.200 zł, Szprotawa.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Piotrek88 » 18 wrz 2014, 09:51

Witam,

Czy ktoś może orientował się już w sprawie tego ogłoszenia ???
Co o nim sądzicie, tak chłodnym okiem.

http://otomoto.pl/mazda-6-i-2-0i-exklusive-147ps-2006rok-5drzwi-C34507033.html

Czy warto w ogóle zawracać sobie głowę ogłoszeniami w Polsce ??

Ceny na poziomie 22 000 zł w porównaniu do rynku Niemieckiego gdzie ceny zaczynają się od 6000 euro budzą we mnie 100 % podejrzeń... Z drugiej strony ceny poza naszymi granicami też mnie w pewien sposób szokują. Sporo ogłoszeń stoi na poziomie 7500 euro..... + opłaty.... Zdaję sobie doskonale sprawę, że aby dostać coś porządnego to trzeba dołożyć, wiem też, że Mazda się ceni i ceny nie lecą na łeb i szyję ale ok. 35 000 zł za 8 latka to jednak nie za fajna sprawa.

Będę wdzięczny za odrobinę informacji :)

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 18 wrz 2014, 20:21 przez stachan, łącznie edytowano 1 raz
Powód: 8.3.
Początkujący

Od: 4 lip 2013, 15:22
Auto: Mazda 3 BK Top Sport 2.0 Sedan
2004 r

Postprzez Marianek » 18 wrz 2014, 16:12

Porządna kupisz i w Polsce i w Niemczech, zależy jak szukasz. Złom kupisz i w Polsce i w Niemczech z tym ze w Niemczech ciężko załom lub z uszkodzeniami wyrwać bo szybko są zabierane przez naszych handlarzy i odpicowywane po łepkach. Na zdjęciach nic ciekawego niestety nie widać, na pewno nie standardowy wydech.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Piotrek88 » 18 wrz 2014, 16:47

Porządna kupisz i w Polsce

Ciągle się tym łudzę.... sprawdzając kilka razy dziennie Polskie strony z ogłoszeniami to mam co raz większe wątpliwości... nie tak dawno trafiła się na Allegro śliczna 6 od prywatnego gościa ze wszystkim co bym chciał od A do Z.... naprawdę istna perełka... lecz niestety, wtedy nie miałem finansów aby ją przejąć :( szczerze zazdroszczę jej obecnemu użytkownikowi....
Obecnie kiedy mam możliwości sprawdzam co prawda dzień w dzień ogłoszenia ale nic nie spełnia moich oczekiwań...

Na zdjęciach nic ciekawego niestety nie widać, na pewno nie standardowy wydech.

Ten wydech to istna porażka.... od razu poszedł by na przeróbkę.... nie wiem skąd u większości taki brak gustu..... dwie podłe rury wystające 30 cm poza zderzakiem... <oczy>

http://zapodaj.net/ebb86957504d3.jpg.html

to jest pięknie zrobiony wydech, pięknie wkomponowany z wykorzystaniem specjalnych zaślepek w zderzeaku... Zdjęcie pochodzi z jakiegoś ogłoszenia, zapisałem je sobie, aby kiedy nabędę w końcu wymarzoną 6, zapytać jak zrobić taki wydech <rotfl>
Początkujący

Od: 4 lip 2013, 15:22
Auto: Mazda 3 BK Top Sport 2.0 Sedan
2004 r

Postprzez Papas » 18 wrz 2014, 22:31

Generalnie chyba jest tak, że dobrych aut w Niemczech za pół darmo nie dają. Swoje muszą kosztować, zwłaszcza gdy uwzględnimy przelicznik euro/złoty. Co do tego egzemplarza to może zacznij od podstaw – ściagnij numer VIN i sprawdź historię o ile się da. No chyba, że już to zrobiłeś, ale nic nie wspominałeś na ten temat.

Gdyby cię interesowało to niedawno kupiłem piątkę od handlarza, który wydaje się bardzo wiarygodny i słowny, a w dodatku na poziomie. Co prawda z mazdach się nie specjalizuje, ale zawsze coś niezobowiązująco możesz mu zapodać do rozeznania rynku. Jakby co, to pisz do mnie na priv. Pozdrawiam :)
Początkujący

Od: 9 maja 2012, 18:08
Auto: Mazda 3, benzyna 1,6, rok 2004