Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
Cukierki co tam u was wpadnijcie czasami do bydzi
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Pomalutku jakoś leci. No będziemy musieli się jakoś wybrać do Bdg.
Dopisano 10 sie 2014 14:59:
Dopisano 10 sie 2014 14:59:
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
BratCukierka napisał(a):Widziany wczoraj na Kartuskiej w Gdańsku. Ja jechałem komunikacją miejską na jarmark dominikański. Akurat na weekend przyjechałem do znajomych w Gd. Ładnie się prezentuje.
No popatrz, też akurat byłem u znajomych na weekendzie
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
A wczoraj widziałem twoje auto na parkingu w pobliżu plaży... parkowalem przy ulicy kilkadziesiąt metrów dalej 
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Aż wierzyć sie nie chce jak świat jest mały 
Xedos 6 KF 99r
Setritus napisał(a):Aż wierzyć sie nie chce jak świat jest mały
Mogliście dać znać w weekend, pospociło by się !
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
FixGDA napisał(a):Jak dla mnie lampy w 100% pasują, bo czytałem że były dyskusje
Niestety z rónych względów wróciłem rok temu do oryginału. Choć też uważam że ładnie pasowały
Rozpocząłem dziś proces przygotowywania hamulców z MPSa do swapu. Zaciski rozebrane, wyczyszczone druciakiem i nitro, jutro malowanie w czerwień

W zestawie dostałem tarcze i klocki, ale klocki do wyrzucenia bo się kruszą, a tarcze możnaby ratować przetoczeniem bo są jeszcze grube, ale nie wiem czy jest sens. Co prawda najtańszy komplet hamulców 4x tarcza + klocki do MPS 6 w naszym kraju kosztuje ok 1500zł, a taki jak bym chciał, czyli tarcze lepszej firmy to już wydatek 3500 za całość. Ale za oceanem można dostać bardzo dobre jakościowo tarcze Made in USA w normalnych pieniądzach i tak pewnie zrobie. Dlatego te które mam teraz niech leżą, ale raczej założe nowe.
Swap planowany na marzec/kwiecień, bo moje zimówki 15" takich tarcz nie zmieszczą. Do tego wskoczy serwo i pompa hamulcowa z Xedosa 9 i w końcu będzie hamowanie jak należy
Wrzuce za pare dni fotki po malowaniu i złożeniu.
Xedos 6 KF 99r
Hamowanie jak należy? Będzie dęba stawać!
Uważaj żebyś nie zrobił 'zwrotu przez dziub', że też się tak po żeglarsku wyrażę ^^
Tarcze przód 320mm, tył 314. Ogromna różnica jak sie położy tarcze z xedosa obok
Postaram sie niedługo zrobić zdjęcia.
Ktoś montował takie serwo w MX6 i pasowało, więc podejrzewam że w X6 też nie bedzie komplikacji
Ktoś montował takie serwo w MX6 i pasowało, więc podejrzewam że w X6 też nie bedzie komplikacji
Xedos 6 KF 99r
Hehe stare tarcze przejdą przez otwór piasty
seryjnie jest o ile dobrze pamiętam 264mm, zwykłe z M6 mają 286 a MPS
zimą tym nie jeździj 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Prace nad zaciskami zakończone, zostały rozebrane, przeczyszczone, nasmarowane i złożone do kupy. Zaleje je płynem hamulcowym i chowam do szafy, niech czekają na swoją kolej 
Zastanawiam sie tylko jakie kupić do nich tarcze – nawiercane, nacinane, nawiercane i nacicnane a może zwykłe standardowe... ?
Te wszystkie dziurki i nacięcia zalatują mi troche agrotuningiem, z drugiej strony zwykła tarcza jest za spokojna
i mam problem co wybrać.
Do tego wleciał nowy mod, a raczej rozwinięcie modu z komputerkiem pokładowym. W miejsce drugiego nieczynnego czujnika temperatury na silniku wkręciłem ten od UKP (nie obyło sie bez rozwiercania i gwintowania bo średnica inna). Teraz mogę sobie podejrzeć jaka jest temperatura cieczy chłodzącej, oraz stan pracy wentylatora. Kiedy wentylator się włączy ikonka nad temperaturą zmienia się na wiatraczek
Fajna sprawa, podczas jazdy temperatura waha się między 95-105*C, wentylator załącza się po przekroczeniu 104 

Zastanawiam sie tylko jakie kupić do nich tarcze – nawiercane, nacinane, nawiercane i nacicnane a może zwykłe standardowe... ?

Do tego wleciał nowy mod, a raczej rozwinięcie modu z komputerkiem pokładowym. W miejsce drugiego nieczynnego czujnika temperatury na silniku wkręciłem ten od UKP (nie obyło sie bez rozwiercania i gwintowania bo średnica inna). Teraz mogę sobie podejrzeć jaka jest temperatura cieczy chłodzącej, oraz stan pracy wentylatora. Kiedy wentylator się włączy ikonka nad temperaturą zmienia się na wiatraczek

Xedos 6 KF 99r
Swego czasu kiedy szukałem tarcz do siebie wpadły mi w oko takie egzemplarze :

Później znalazłem jeszcze coś takiego:

Później znalazłem jeszcze coś takiego:

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,