Mazda3 2.0, 2003, (allegro: 4581003077), 14.900 zł, Tomaszów Maz.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Ven_83 » 13 wrz 2014, 14:26

Witam Mazdomaniaków.

To mój pierwszy post, przybywam z forum CivicKlubu jako że przymierzam się do zmiany z Hani na Madzie. <lol>

Czytam z zapałem wszystko co się da i już mniejwięcej wiem co i jak. Bez napalania się zdecydowałem że idę w trójke z początku produkcji z racji ograniczonego budżetu, koniecznie w silniku 2.0/2.3.

Ten egzemplarz jest blisko i w przystępnej cenie (aż za bardzo!). Dajcie znać czy jest w nim coś podejrzanego i na co musze uważać przy tej serii i rocznikach Mazdy 3 ?
Poprosiłem sprzedawce (handlarz zapewne) już o nr VIN, jak go dostane będę sprawdzał dane pojazdu i w DSR u Marianka. Wiem że poza podwoziem chciałbym zobaczyć stan silnika i zmierzyć kompresje, najlepiej w ASO w Łodzi.

Czy jest ktoś z okolic Tomaszowa Mazowieckiego kto ma blisko i był by w stanie za mała opłatą podjechać na oględziny? Pracuje w W-Wie, czas mam tylko w weekendy (pewnie jest problem z wizytą w ASO w sobote)

Link do aukcji:
http://allegro.pl/mazda3-stan-jak-nowy-xenon-kola-zimowe-zobacz-i4581003077.html#

Obrazek

Wielkie dzięki za wszelką pomoc.
Ostatnio edytowano 13 wrz 2014, 20:03 przez stachan, łącznie edytowano 2 razy
Powód: 8.3.
Początkujący

Od: 13 wrz 2014, 13:09
Auto: Civic Sedan EK4

Postprzez D0minik » 13 wrz 2014, 16:55

W DSR raczej nic nie będzie, w tym roczniku była normalna książka, auto wygląda bardzo ładnie, nawet za ładnie jak na taką cenę, widać że tapicerka prana, silnik wymyty. Ciekawe za ile ją kupił w Niemczech, przy takiej cenie, żeby coś zarobić musiał dać jakieś 3 tyś euro a to raczej niemożliwe za tyle kupić takie auto sprawne i nie bite.
Forumowicz

Od: 1 gru 2013, 11:45
Auto: MAZDA 3 BK 1,6 MZR, Velocity Red Mica 2004

Postprzez Ven_83 » 14 wrz 2014, 11:14

Dzięki. Uważam tak samo. Na razie brak kontaktu ze sprzedającym. Nie dostałem VINu. Ładna to jest z zewnątrz pewnie tylko silnik pad (po pierścieniach/bez kompresji) i ruda na dole.
Początkujący

Od: 13 wrz 2014, 13:09
Auto: Civic Sedan EK4