Posiadam Mazde MX-3 koloru czerwonego, muszę zrobić parę poprawek na lakierze.
Jakie oznaczenie/symbol ma ten kolor. Jest to typowa czerwien, nie metalik.
Widziałem w jakimś firmowym katalogu kolor opisany jako RED CLASSIC czy coś podobngo, czy to ten ?
Symbol lakieru
Strona 1 z 1
- Od: 22 kwi 2005, 10:15
- Auto: 6 kombi 2.0 diesel 2004r
Najlepiej nie sugeruj się nazwą a numerem kodowym kolou – znajdziesz go na tabliczce znamionowej pod maską i na naklejce w okolicach drzwi pasażera. W każdym dobrym sklepie z farbami do aut sprzedawca dorobi Ci dokładnie taki odcień na podstawie tego oznaczenia kodowego.
Zazwyczaj zgadzam się z sobą w 60%.
- Od: 5 maja 2005, 16:48
ale moze sie okazac ze po latach ten kolor odbiega juz ocieniem od oryginalu bo wyblakl nieco od slonca. najlepiej jest odkrecic np. klapke wlewu paliwa i z tym isc do lakiernika. jak jest dobry zaklad to zrobia ci nawet taki kolor w sprayu.
- Od: 29 lis 2005, 16:30
- Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r
Witam!
Jestem o krok od kupienia MX3 1.6 z 98' i mam do Was pytanko natury estetycznej...Mianowcie chodzi mi o kolor, chciałabym żeby samochod był w kolorze czerwonym a na aukcjach często widzi się totalną różnicę między kolorem tych samych mazd. Chciałam się dowiedzieć, czy to wynika z jakości zdjęcia, padającego światła czy różnych odcieni koloru? Czy mazda była robiona w kolorze czerwony metalik czy zwykły czerwony, a może w obu?mam na oku jedną ofertę i jestem skłonna kupić ten samochód ale na zdjęciu mazda prezentuję się średnio a kolor wygląda jak makowy...może to bzdura ale dla mnie ważne więc proszę o pomoc:)
pozdrawiam
j_aneczka
Jestem o krok od kupienia MX3 1.6 z 98' i mam do Was pytanko natury estetycznej...Mianowcie chodzi mi o kolor, chciałabym żeby samochod był w kolorze czerwonym a na aukcjach często widzi się totalną różnicę między kolorem tych samych mazd. Chciałam się dowiedzieć, czy to wynika z jakości zdjęcia, padającego światła czy różnych odcieni koloru? Czy mazda była robiona w kolorze czerwony metalik czy zwykły czerwony, a może w obu?mam na oku jedną ofertę i jestem skłonna kupić ten samochód ale na zdjęciu mazda prezentuję się średnio a kolor wygląda jak makowy...może to bzdura ale dla mnie ważne więc proszę o pomoc:)
pozdrawiam
j_aneczka
-
j_aneczka
Strona 1 z 1