Mazda 5, 2.0 Pb, JMZCR19F260103236 (otomoto C34441999), 22.500 Wałbrzych

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Papas » 10 wrz 2014, 23:22

Witam ponownie <jupi>

Znalazłem takie oto cudo w necie
http://otomoto.pl/mazda-5-sliczna-z-nie ... 41999.html

Znajomy wstępnie dziś sprawdził na miejscu i wygląda obiecująco, kontakt też rzeczowy. Dostałem nawet na meila komplet dokumentacji serwisowej z Niemiec. Wkrótce się wybieram finalizować temat, ale wcześniej wolę się upewnić.

Czy ktoś ma jakąś wiedzę o tym sprzedawcy? Na forum znalazłem tylko jeden wpis z ogłoszeniem tego sprzedawcy ale bez jakichkolwiek komentarzy.
Pozdrawiam papa
Początkujący

Od: 9 maja 2012, 18:08
Auto: Mazda 3, benzyna 1,6, rok 2004

Postprzez Marianek » 11 wrz 2014, 06:45

Na zdjęciach nic szczególnego nie widać, sprawdź jeszcze wszytko i rodzaj umowy kupna sprzedaży czy nie ma w niej "umowy na Niemca".
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Papas » 15 wrz 2014, 00:56

No i piąteczka kupiona :D <jupi> , wątek można powoli finalizować. Nim dobiliśmy targu auto dokładnie sprawdziliśmy na stacji diagnostycznej wraz z podpięciem silnika do komputera. Towarzyszący mi kuzyn – na co dzień pracownik autoryzowanego serwisu też nie miał się do czego doczepić.

Muszę podkreślić, że byłem mega pozytywnie zaskoczony sprzedającym <spoko> . Facet na poziomie, kulturalny, rzeczowy i nie uciekający od pytań. Nie burzy się na to, że chcesz sprawdzić auto i wszystko sprawdzasz. Wraz z kompletem kluczyków wręczył mi komplet dokumentów do rejestracji, a nawet niemieckie ogłoszenie o sprzedaży mojej piątki, w którym widnieje telefon do poprzedniego właściciela auta, gdybym potrzebował. I choć uzgadniając cenę i tak ją wcześniej nieco spuścił, to przy podpisywaniu papierów sam od siebie zaproponował mi zwrot stu złotych wyłożonych przeze mnie na przegląd diagnostyczny i dorzucił kolejną stówę na paliwo! To się nazywa dopieszczanie klienta :D Wcześniej sprawdziłem też w salonie mazdy i potwierdziło się, że zgodnie z opisem ogłoszenia auto było do samiutkiego końca serwisowane w salonie Mazdy w Niemczech.

Zobaczę jeszcze czy autko nie skrywa jakichś ukrytych niespodzianek i jeśli nic mnie przykro nie zaskoczy, to polecę tego gościa innym użytkownikom forum w odpowiednim dziale. Bo pan Ibiza mógłby za nim buty nosić i uczyć się szacunku do klientów, z których żyje.
Początkujący

Od: 9 maja 2012, 18:08
Auto: Mazda 3, benzyna 1,6, rok 2004