Schemat podciśnień KF
Strona 1 z 1
Poszukuje schematu podciśnień w silniku KF z 323F BA
niestety na forum nie mogę znaleźć nigdzie
Z góry dziękuje za pomoc
niestety na forum nie mogę znaleźć nigdzie
Z góry dziękuje za pomoc
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
- Od: 28 kwi 2009, 02:08
- Auto: w oczekiwaniu na skośnookie coupe...
gdybym pytał o schemat do KL to było ok, ale ja do KF potrzebuje
ale dzięki za zainteresowanie
ale dzięki za zainteresowanie
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
gdybyś pomyślał i się rozejrzał po aucie pod maską z tym obrazkiem to byś doszedł do wniosku ze ten schemat pasuje do KF bez problemu... uklad podcisnien jest identyczny.
- Od: 25 wrz 2007, 10:07
- Auto: było 323F Z5, 323F KF, Honda Accord Coupe, Audi A4 B6 1.8T Sedan, Audi A4 B6 1.8T Avant, Audi A4 B6 2.4 V6
Pasowac pasuje tylko kto to rozumi heh:P
A tak przy okazji panowie ma ktoś do sprzedania te elektro zawory od EGR – a?
A tak przy okazji panowie ma ktoś do sprzedania te elektro zawory od EGR – a?
Moja Madzia:)-------> http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/86620
Moja była ----> http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/63167
- Od: 17 lis 2008, 19:23
- Auto: Mazda 323F 2.0 v6 24v 96r:)
Ale nie każdy to rozumie:P (nie mówie tu o sobie heh:P bo ja tam akurat wszystko rozumie:P)
Moja Madzia:)-------> http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/323/86620
- Od: 17 lis 2008, 19:23
- Auto: Mazda 323F 2.0 v6 24v 96r:)
Witam.
Moze ktos dysponuje jakims schematem co do rozmieszczenia wszystkich elektrozaworow w 323F BA z silnikiem 2.0 V6. Potrzebuje wiedziec, w jakich miejscach sie one znajduja gdyz u mnie wystepuje problem z podcisnieniem, ktorys z nich jest prawdopodobnie uszkodzony.
Moze ktos dysponuje jakims schematem co do rozmieszczenia wszystkich elektrozaworow w 323F BA z silnikiem 2.0 V6. Potrzebuje wiedziec, w jakich miejscach sie one znajduja gdyz u mnie wystepuje problem z podcisnieniem, ktorys z nich jest prawdopodobnie uszkodzony.
- Od: 7 mar 2012, 17:33
- Auto: M6 2.3 2002 Hatchback
Witam, podpinam sie pod prośby, niestety linki wygasły...
Służę pomocą
Dopiero teraz zauważyłem pewna niezgodność.. już kiedyś coś mi tu nie pasowało a teraz już wiem co. Jeśli ktoś może niech mnie oświeci czy w kf-ie powinny byc te 2 łączki typu T zaznaczone w pomaranczowe kółka, ktore sa przy varisach i jedna idzie do elektrozaworów vacum i vent egr(te podwojne elektrozawory przy filtrze powietrza) a druga do tego czegos pod kolektorem. U mnie wystepuje tylko jedna zlaczka typu T i uklad VRIS jest jak by odizolowany od reszty. A dodam ze VRISY mi dzialają. Niedawno pisalem o dziwnej zależności VRIS z tymi dwoma elektrozaworami EGR poniewaz wyskoczyla mi wtyczka z jednego elektrozaworu przy obudowie filtra a komputer wyrzucil blad VRIS i tylko dlatego ze wiedzialem ze tam zatrzask nie dziala nie musialem szukać usterki w VRISACH. Więc skąd ta błędna informacja...
Dopiero teraz zauważyłem pewna niezgodność.. już kiedyś coś mi tu nie pasowało a teraz już wiem co. Jeśli ktoś może niech mnie oświeci czy w kf-ie powinny byc te 2 łączki typu T zaznaczone w pomaranczowe kółka, ktore sa przy varisach i jedna idzie do elektrozaworów vacum i vent egr(te podwojne elektrozawory przy filtrze powietrza) a druga do tego czegos pod kolektorem. U mnie wystepuje tylko jedna zlaczka typu T i uklad VRIS jest jak by odizolowany od reszty. A dodam ze VRISY mi dzialają. Niedawno pisalem o dziwnej zależności VRIS z tymi dwoma elektrozaworami EGR poniewaz wyskoczyla mi wtyczka z jednego elektrozaworu przy obudowie filtra a komputer wyrzucil blad VRIS i tylko dlatego ze wiedzialem ze tam zatrzask nie dziala nie musialem szukać usterki w VRISACH. Więc skąd ta błędna informacja...
- Od: 15 kwi 2012, 20:30
- Auto: mazda 323f ba 2.0 V6
mazda premacy cp 1.8
też mam tak jak piszesz ale mi nie działaja VIRSY:(
Odpowiem sobie sam i innym..
Widziałem kolektor dolotowy z xedosa z silnikiem KF (kolegi barthek z forum ) i jest faktycznie różnica w tych wężykach właśnie o te łączki typu T. Nie wiem czy słabo szukałem czy nikt nie wspomniał o tym albo wspomniał ale nie powielana informacja ale wszystko jest jak być powinno. Podciśnienie do VRIS-ów w KF-ie z 323f ba jest brane z VACUM CHAMBERS(tych zbiorniczków pod kolektorem) a do reszty układu jest druga rureczka w kolektorze tuż przy regulatorze ciśnienia. Najwidoczniej w kolektorze dla xedosa zrobili jedno "wejście" podciśnienia wspólne i dla EGR i dla VRIS a w 323f Ba 2 oddzielne. Zasada działania się nie zmienia bo podciśnienie to podciśnienie.
Widziałem kolektor dolotowy z xedosa z silnikiem KF (kolegi barthek z forum ) i jest faktycznie różnica w tych wężykach właśnie o te łączki typu T. Nie wiem czy słabo szukałem czy nikt nie wspomniał o tym albo wspomniał ale nie powielana informacja ale wszystko jest jak być powinno. Podciśnienie do VRIS-ów w KF-ie z 323f ba jest brane z VACUM CHAMBERS(tych zbiorniczków pod kolektorem) a do reszty układu jest druga rureczka w kolektorze tuż przy regulatorze ciśnienia. Najwidoczniej w kolektorze dla xedosa zrobili jedno "wejście" podciśnienia wspólne i dla EGR i dla VRIS a w 323f Ba 2 oddzielne. Zasada działania się nie zmienia bo podciśnienie to podciśnienie.
- Od: 15 kwi 2012, 20:30
- Auto: mazda 323f ba 2.0 V6
mazda premacy cp 1.8
Strona 1 z 1