Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
Współczuję wam takiego oczekiwania – moi rodzice czekali 3 tygodnie
bo akurat taką sztukę, jak chcieli rodzice, zamówił diler na auto testowe – w dniu wpłacenia zaliczki autko juz doplywalo do portu, dwa tygodnie później autko w salonie oraz tydzień oczekiwania na odbiór
Autko zamówione w Pro-moto Katowice.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Autko zamówione w Pro-moto Katowice.
Ostatnio edytowano 4 wrz 2014, 05:30 przez stachan, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawki.
Powód: Poprawki.
Dzwoniłem do MMP i niestety było opóźnienie. Obiecywał że po niedzieli będzie auto u dealera (już jechało z Antwerpii na stock do Swarzędza. Także za tydzień może auto odbiorę.
PS. W rozmowie telefonicznej podałem wersję auta, nazwę dealera oraz nazwisko i to wystarczyło. A i zadzwoniłem na recepcję ponieważ wewnętrzny 4 nie odpowiadał.
PS. W rozmowie telefonicznej podałem wersję auta, nazwę dealera oraz nazwisko i to wystarczyło. A i zadzwoniłem na recepcję ponieważ wewnętrzny 4 nie odpowiadał.
Wewnętrzny 5. Poproś o przełączenie z działem sprzedaży ponieważ wewnętrzny 4 nie odpowiada 
Dzwoniąc dzisiaj do Mazdy Polska dowiedziałem się, że od września br. w Antwerpii nasze Mazdy dodatkowo zabezpieczane są antykorozyjnie jakimś super smarowidłem. Okres przygotowania auta do transportu wraz z cłem i innymi rzeczami ma trwać 2 – 2,5 tygodnia, po czym rozwożone są na lorach do Polski. Potwierdził Pan, iż były opóźnienia ze względu na ... okres wakacyjny przewoźników
.

@michal – dzięki, twoim sposobem udało mi się dodzwonić i czegoś dowiedzieć. Niestety moje auto nie jest jeszcze rozplanowane do transportu, czyli w tym tygodniu raczej nie wyjedzie :–(. Ale Pan twierdził, że do terminu z umowy 15.09 będzie. Aha dowiedziałem się jeszcze ze STS ma w przyszłym tygodniu już na pewno nadrobić wszystkie opóźnienia.
W teorii to może tak wygląda. Weź pod uwagę to, że duża część zamówionych aut jest doposażana na miejscu przez dealera. A na to trzeba znów kilku dni...
Istotną sprawą jest termin podany na umowie. W moim przypadku przełom 09/10.
Co prawda dealer zapewniał, że będzie w pierwszej dekadzie września, ale jak widać Japońce wiedzieli lepiej
Sent from my iPhone using Tapatalk
Istotną sprawą jest termin podany na umowie. W moim przypadku przełom 09/10.
Co prawda dealer zapewniał, że będzie w pierwszej dekadzie września, ale jak widać Japońce wiedzieli lepiej
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moje auto już w piątek 05.09 miało być u dealera a teraz okazuje się, że chyba jest kolejne opóźnienie i będzie dopiero 12.09. Same opóźnienia...
saszul napisał(a):40% zostanie rozladowane wlasnie tam, reszta w Antwerpii
Myślałem, że wszystkie płyną do rozładunku w Antwerpii. Czy wiadomo jakim "kluczem" rozładowywane są w Zeebrugge, a w Antwerpii?
wiem tylko ze maja podpisane dwie umowy na rozladunek w zeebrugge i antwerpii ale gdzie ktore autka ida nie mam pojecia
http://www.hln.be/hln/nl/1316/Autobedri ... ugge.dhtml
http://www.hln.be/hln/nl/1316/Autobedri ... ugge.dhtml
Wydaje mi się, że w Zeebrugge zostają auta z kierownicą po prawej stronie. Reszta wędruje do Antwerpii. Miałoby to nawet sens. 
Ma ktoś jakieś nowe informacje z MMP? Od dzisiaj mieli nadrabiać zaległe transporty, bo w zeszłym tygodniu znowu były problemy.
Ma ktoś jakieś nowe informacje z MMP? Od dzisiaj mieli nadrabiać zaległe transporty, bo w zeszłym tygodniu znowu były problemy.
No i nasze M3 płynące Carnation ACE, są już w Antwerpii. Ciekaw jestem ile tak naprawdę trwać będzie wszystko to, co jest związane z dalszym transportem do poszczególnych dealerów w Polsce oraz sam transport kołowy
. Czekam już na nią niecierpliwie