Malowanie zacisków
Na allegro już nie wystawiam bo zostały mi tylko 2 kpl białych.
6 naklejek jednego koloru:
2 szt 104mm
2 szt 84mm
2 szt 64mm
Tak wyglądają czarne na moich kołach.

Jak jesteś zainteresowany pisz na PW.
Cena 20 zł z przesyłką.
6 naklejek jednego koloru:
2 szt 104mm
2 szt 84mm
2 szt 64mm
Tak wyglądają czarne na moich kołach.
Jak jesteś zainteresowany pisz na PW.
Cena 20 zł z przesyłką.
Witam,
Chciałem się Wam pokazać z odświeżonymi zaciskami i tarczami hamulcowymi w mojej Madzi. Niestety nie zrobiłem zdjęć jak to wyglądało przed ale myślę, że wszyscy wiedzą jak wyglądają zaciski na 10 letnim aucie. Długo się za to zabierałem, aż w końcu znalazłem wolny weekend i przystąpiłem do działania. Póki co tylko przód, tył niebawem. Oto efekt
:
Chciałem się Wam pokazać z odświeżonymi zaciskami i tarczami hamulcowymi w mojej Madzi. Niestety nie zrobiłem zdjęć jak to wyglądało przed ale myślę, że wszyscy wiedzą jak wyglądają zaciski na 10 letnim aucie. Długo się za to zabierałem, aż w końcu znalazłem wolny weekend i przystąpiłem do działania. Póki co tylko przód, tył niebawem. Oto efekt
Dojdą jeszcze naklejki
tzn biały napis MAZDA. Czekam tylko aż mi kumpela zrobi 
Kumpela to życzliwa kobieta z odpowiednim sprzętem
więc licze, że zrobi mi te naklejki ładnie i odpowiednio trwale
Wrzuce fote żeby pokazać efekt końcowy. Zobaczymy jak pójdzie z tyłem...
Zgodnie z obietnicą w ostatni weekend wygospodarowałem czas i zająłem się malowaniem hamulców na osi tylnej mojej Madzi. Trochę potu i piwa zostało przy tym wylane ale efekt myśle jest satysfakcjonujący
oto on:
oto on:
No i bardzo pierwsza klasa
. Ale, ale, a gdzie te naklejki od zdolnej koleżanki hm...
Ps.
Mam nadzieję, że piwa nie wylewałeś razem z potem za kołnierz.

Ps.
Mam nadzieję, że piwa nie wylewałeś razem z potem za kołnierz.
petro napisał(a):No i bardzo pierwsza klasa. Ale, ale, a gdzie te naklejki od zdolnej koleżanki hm...
![]()
Ps.
Mam nadzieję, że piwa nie wylewałeś razem z potem za kołnierz.![]()
Aaa dzieki bardzo
Piwo wprost do gardła a pot za kołnierz
Znalazłem ziomka w Tychach co robi takie naklejki ale do Alfy Romeo na aledrogo. Napisałem do niego maila z zapytaniem czy może mi takie zrobić do Mazdy. Odpisał, że ok tylko w jakim rozmiarze i ile sztuk. Wszystko mu ładnie opisałem, podesłałem nawet fotke jak to mniej więcej ma wyglądać i od miesiąca nie mam od niego odpowiedzi! Nawet mu drugiego maila posłałem i NIC.... obraził się czy jak?!
Mam jeszcze dwie duże i dwie małe naklejki w kolorze czarnym, które kupowałem od tomek-waw . On sprzedawał po 6 w komplecie, a ja wykorzystałem tylko 2 średnie. Może by Ci przypasowały akurat? 

Myślałem raczej o białym napisie... hmm... no ale w zasadzie czemu nie? Jeśli tylko będą pasować. Jakie wymiary? Ten czarny rzuca się w oczy?
Kurde spoko to wygląda. Ten czarny na czerwonym nono.. miodzio
ok, to czekam na info czy waść posiada te wlepy gdzieś.

ok, to czekam na info czy waść posiada te wlepy gdzieś.
Znalazłem te wlepki
. Jedne mają 10 cm długości, a drugie 6,5 cm. Wrzuć jakiegoś maila na PW to wyślę Ci zdjęcia 
Ostatnio edytowano 29 wrz 2014, 20:23 przez petro, łącznie edytowano 1 raz
Witam, mam pytanie odnośnie malowania bębnów hamulcowych. Jakiś czas temu pomalowałem je cynkiem w sprayu. Nie wygląda to źle, ale niedawno dostałem za darmo puszkę niebieskiej farby do zacisków (w sprayu). Mam ochotę pomalować te bębny na niebiesko, ale zastanawiam się czy nowa farba utrzyma się na wcześniejszej powłoce czy lepiej ją zdjąć drucianą szczotką. Co o tym myślicie?
- Od: 4 maja 2014, 20:46
- Auto: Mazda 323C 1.5 1996
Honda Civic VIII Hybrid 2008
Ja uwazam i sam mialem malowane bebny w innym aucie ze fajnie to wyglada szczegolnie na alufelgach, ale nie polecam szczotki drucianej tylko to
http://allegro.pl/krazek-do-usuwania-rdzy-z-adapterem-wlosy-murzyna-i4588083606.html
duzo lepiej i bez rys zbiera rdze i farbe,

PeKa86 napisał(a):Większość Ci powie – nie maluj
Ze względów estetycznych czy jakichś innych? Jeżeli chodzi o kolor, to do granatowego samochodu pewnie powinny pasować. Na pewno wolę takie niż przykryte warstwą rdzy
mark.87 napisał(a):Ja uwazam i sam mialem malowane bebny w innym aucie ze fajnie to wyglada szczegolnie na alufelgach, ale nie polecam szczotki drucianej tylko tohttp://allegro.pl/krazek-do-usuwania-rd ... 83606.html
Czyli nie powinienem malować po tym pseudo-cynku? Gdzieś czytałem, że używa się go jako podkład. To jak to w końcu z nim jest?
- Od: 4 maja 2014, 20:46
- Auto: Mazda 323C 1.5 1996
Honda Civic VIII Hybrid 2008