Problem z kolektorem Mazda BJ 1.5
Strona 1 z 1
Witam ,jestem tu nowy i mam nadzieję na liczną pomoc i porady odnośnie mojej Mazduni, na początek problem z kolektorem wydechowym ,po zakupie wszystko było ok ale gdy tydzień później jechałem na przegląd zaczęła pie...ieć udało się zgrzać pęknięcie w sumie aż dwa na zakładzie produkującym naczepy ale mniejsza z tym ,kilka dni temu zahaczyłem o krawężnik (takie wysokie mają w Poznaniu
)zamówiłem z allegro i nie pasuje chociaż parametry się zgadzały , szukam na allegro ale nie mogę znaleźć ,zamieszczam zdjęcie i sami oceńcie z jakiego auta pochodzi bo wydaje mi się że to inna pojemność niż w papierach
-
patryk323F
mam identyczny w ZL-u ale jak szukałem na allegro w zeszły roku , bo też zahaczyłem dołem to były dwie sztuki i cena kosmos ,więc odkręciłem stary i zaspawałem pęknięcie a kolanko pomiędzy kolektorem i katem naprawiłem bo ono najbardziej dostało (łączenie z katem było z masakrowane ).
wnioski jakie wtedy miałem po szukaniu to w ZL-są różne kolektory i różnią się wyjściem rurki do EGR-U ,ja mam kruciec z gwintem zewnętrznym ,nakrętka jest na rurce idącej do zaworu ,tutaj widać odwrotnie gwint jest wewnętrzny .
raczej o kupnie możesz zapomnieć ja nie zauważyłem w ofercie allegro takiego .
wnioski jakie wtedy miałem po szukaniu to w ZL-są różne kolektory i różnią się wyjściem rurki do EGR-U ,ja mam kruciec z gwintem zewnętrznym ,nakrętka jest na rurce idącej do zaworu ,tutaj widać odwrotnie gwint jest wewnętrzny .
raczej o kupnie możesz zapomnieć ja nie zauważyłem w ofercie allegro takiego .
Strona 1 z 1