Motocykle
Wzajemnie i dzięki – szerokości jest wystarczająco, oby tak pozostało 
Pogoda ogólnie ok, aż do dzisiaj, jak kończyliśmy jazdę to było 34C, teraz jest 32C. Jutro ponoć ma być cieplej
Pogoda ogólnie ok, aż do dzisiaj, jak kończyliśmy jazdę to było 34C, teraz jest 32C. Jutro ponoć ma być cieplej

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Bimbak – Albania by Ci się spodobała, pomyśl o wycieczce 
Miałem okazję sprawdzić jak śliskie są drogi na Chorwackim wybrzeżu po burzy – są bardzo, bardzo, bardzo śliskie... Samo przeschnięcie nie załatwia sprawy, trzeba poczekać aż wiatr zdmuchnie pył który został naniesiony przez wodę spływającą ze skał. Nie trwa to długo, przy słonecznej pogodzie jakieś 2 godziny
Niestety Chorwacja nie jest już tania, ceny noclegów poleciały znacznie w górę, Chorwacją jaką znamy staje się Czarnogóra.
Miałem okazję sprawdzić jak śliskie są drogi na Chorwackim wybrzeżu po burzy – są bardzo, bardzo, bardzo śliskie... Samo przeschnięcie nie załatwia sprawy, trzeba poczekać aż wiatr zdmuchnie pył który został naniesiony przez wodę spływającą ze skał. Nie trwa to długo, przy słonecznej pogodzie jakieś 2 godziny
No cóż ... tego można było się spodziewać po tym jak Chorwacja wstąpiła do unii. Ceną będą rosnąć. Zresztą ceny nigdy nie były dla mnie nawet w top 5 zalet Chorwacji.
Kurczę, Albanię nie Ty pierwszy mi zachwalasz i chyba zapaliłeś mi lampkę ... poczytam trochę
Napisz coś więcej o wakacjach. Daj jakieś foty bo mi w tym roku chyba tylko czytanie o wakacjach zostanie. Durmitor widzieli?
Kurczę, Albanię nie Ty pierwszy mi zachwalasz i chyba zapaliłeś mi lampkę ... poczytam trochę
Napisz coś więcej o wakacjach. Daj jakieś foty bo mi w tym roku chyba tylko czytanie o wakacjach zostanie. Durmitor widzieli?
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
W Durmitor nie byli, dobrze jest mieć pretekst na kolejną wycieczkę 
Jak będę miał trochę czasu to coś tam napiszę i jakieś foty wrzucę, ale raczej foto-szału nie ma...
Jest nowy plan – szybki wyjazd na Transfogarską i Transalpię od 22.08 do 27-28.08 – ktoś zainteresowany?
Jak będę miał trochę czasu to coś tam napiszę i jakieś foty wrzucę, ale raczej foto-szału nie ma...
Jest nowy plan – szybki wyjazd na Transfogarską i Transalpię od 22.08 do 27-28.08 – ktoś zainteresowany?
Cebra poszła w ludzi, a teraz po przemyśleniach będę się rozglądał za jakiś czas za R6 08+ 
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
sewo napisał(a):Kolega ma na zbyciu suzuki rf600 generalnie trochę przy niej porobił w zeszłym sezonie: nowy napęd, opony, hamulce. Jest odmalowana i fajnie się prezentuje. Sprzedaje bo zaczęła brać oliwę, lekko dymi ( prawdopodobnie uszczelniacze ) i 2 jka szwankuje. Kupił Teraz Vtr 1000 bo chciąłl coś większego. Pakować się w to? cena 1,5 tysia
i coś w końcu nabyłeś?
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
Mógłbym prosić o jakąś opinie na temat pierwszego moto?
Zastanawiam się między Suzuki Banditem a GSXF'em (jajko).
Szczerze przyznam, że na razie jestem zielony w tym temacie.
Moto miałoby służyć głównie na dłuższe wyjazdy z 'plecaczkiem'
Zastanawiam się między Suzuki Banditem a GSXF'em (jajko).
Szczerze przyznam, że na razie jestem zielony w tym temacie.
Moto miałoby służyć głównie na dłuższe wyjazdy z 'plecaczkiem'
CBF 500 ...
Bandit i jajko są duże i ciężkie przez co nie są najtrafniejszym wyborem. Mniejszy motocykl będzie Ci łatwiej ogarnąć, zwłaszcza z pasażerem na pokładzie.
Jak niczym nie jeździłeś wcześniej to zacznij od czegoś jeszcze mniejszego. Najlepiej 125 albo 250 jak już masz prawko. Nie ma wstydu w małych pojemnościach.
Bandit i jajko są duże i ciężkie przez co nie są najtrafniejszym wyborem. Mniejszy motocykl będzie Ci łatwiej ogarnąć, zwłaszcza z pasażerem na pokładzie.
Jak niczym nie jeździłeś wcześniej to zacznij od czegoś jeszcze mniejszego. Najlepiej 125 albo 250 jak już masz prawko. Nie ma wstydu w małych pojemnościach.
Bimbak napisał(a):Nie ma wstydu w małych pojemnościach.
w sobotę wieczorem z Brii ustaliśmy, że można na 125 jeździć po Poznaniu bez nogi i bez ręki, byliśmy bliscy dowiedzenia, że właściwie korpus, trytrytki i małe moto też dadzą radę

Bimbak napisał(a):Bandit i jajko są duże i ciężkie przez co nie są najtrafniejszym wyborem. Mniejszy motocykl będzie Ci łatwiej ogarnąć, zwłaszcza z pasażerem na pokładzie.
To jest ogólna prawda i nie sposób się z nią nie zgodzić. Ale na przykład ja, rosły chłop, na takie małe i polecane na początek motocykle ni jak się nie mogłem upchnąć (na Monstera 600 to już w ogóle – a to było moje marzenie doputy, dopuki się nie przymierzyłem
A to moje wspomnienie
5 minut przymierzania się to niewiele. Też mały nie jestem a na CBR250RA przelatałem ~2500km i jak na początku byłem zniesmaczony tak kiedy sprzęta oddawałem to byłem z niego bardzo zadowolony. Żałuję, że od czegoś takiego nie zacząłem przygody z motocyklizmem... Jak czytam, że Transalp jest bardzo poręczny to nie wiem jak można w takim razie opisać poręczność mniejszych sprzętów 
Witam
Przymierzam się do zmiany motocykla.
Mierzę w takie coś:

Chciałem zapytać czy taka CBR 600 F4I jest wygodna dla pasażera ? Czy pasażer ma na niej wygodnie ? Czy można jakoś poprawić wygodę dla pasażera, np. poprzez montaż stelaża i kufra tylnego ?
pzdr
Przymierzam się do zmiany motocykla.
Mierzę w takie coś:

Chciałem zapytać czy taka CBR 600 F4I jest wygodna dla pasażera ? Czy pasażer ma na niej wygodnie ? Czy można jakoś poprawić wygodę dla pasażera, np. poprzez montaż stelaża i kufra tylnego ?
pzdr
Jeśli pasażer będzie mały to możliwe, że nie będzie źle. Znam osoby które sobie ten motocykl z perspektywy pasażera chwaliły. Raczej nie można rozważać czy na tym motocyklu jest ogólnie wygodne, najwyżej czy jest wygodnie w stosunku do jakiegoś innego motocykla
Są ludzie który jeździli w trasy po kilkaset km na mniej wygodnych motocyklach jako pasażerowie i nie narzekali.
W moim przypadku najprawdopodobniej skończy się na Yamasze FZR 600, którą przejmę od brata 

On sam rozgląda się za Yamahą R1.

On sam rozgląda się za Yamahą R1.