Podłączenie modułu świateł dziennych z długich Mazda 3 BK 2006 Lift LF 2.0 Wersja EU

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Ślonski_dizajn » 31 sie 2014, 12:39

Witam,
Jak w temacie poszukuję jakichkolwiek schemató elektrycznych albo czegoś co pomogłoby mi podłączyć taki oto zakupiony przeze mnie moduł do świateł dziennych z długich:
Obrazek

w środku miałem taką fajną i prostą instrukcję montażu :)
Obrazek

Od razu zajrzałem do instrukcji użytkowania pojazdu i stwierdziłem że wszystkie przewody do których chcę się wpiąć znajdują się przy skrzynce z bezpiecznikami w nogach pasażera. Pozwoliłem sobie zaznaczyć konkretne bezpieczniki kolorami z instrukcji powyżej:
Obrazek
Obrazek

Niestety zadanie mnie przerosło (za dużo wtyczek jest przy tej skrzynce i nie wiem gdzie i jak rozpocząć poszukiwania moich przewodów) :( Sporo już przeszukałem w tych naszych internetach i niestety nic konkretnego jak narazie nie znalazłem.
Może ktoś montował coś podobnego i potrafiłby się podzielić swoją wiedzą na ten temat :) Z góry wielkie dzięki :D
Forumowicz

Od: 29 cze 2014, 14:33
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF 150 KM 2006 TOP Aurora Blue
Było:
Mazda 323F BJ 1.5 ZL 88 KM 1998 Exclusive

Postprzez res2 » 2 wrz 2014, 18:59

Też przymierzam się do podłączenie takiego samego modułu. Jeżeli podłącze dam znać. Na razie mało czasu mam...
Początkujący

Od: 2 lip 2013, 19:28
Auto: Mazda 3 2.0 150km 2004

Postprzez Ven » 2 wrz 2014, 19:07

Mój znajomy ma to urządzenie podłączone pod maską w nissanie... bezpośrednio wpiął się pod kostki od świateł, akumulator i bezpieczniki które się tam znajdują...
Jak to ogarniesz to daj znać bo on twierdził że z trójką jest problem gdyż długie palą się razem z mijania.
Kamil
Forumowicz

Od: 8 lip 2013, 16:24
Auto: Mazda 3 sedan – Sprzedana
Scenic 2.0 16v – Rozbity
Santa Fe 2.0 CRDi