Chciałbym zaprezentować wam swoją 323F BG z 1994r. którą nabyłem pod koniec lipca, według papierów została sprowadzona z Niemiec w 2007r. Mazda ogólnie jest w stanie dobry ale co nie co jest do zrobienia. Człowiek od którego ją kupiłem mówił, że kupił ją od kolegi który jest fanem Mazdy i teraz też jeździ mazdą, ale imienia nie chciał podać. Wiem że na pewno jest to ktoś z MazdaSpeed ponieważ na mojej BG są naklejki regionalne "MAZDASPEED WARMIA I MAZURY", więc jeśli ktoś zna wcześniejszą historie tego autka proszę o info. Dzięki i pozdro
Do zrobienia:
– chłodnica poklejona i przeciekająca
– zawieszenie przód bo stuka
– połatać nadkola i pospawać kielichy przy których ktoś dłubał ale nie za dobrze (nie obrażając nikogo!!!)
Gdyby nie te nadkola i kielichy to blacharka od spodu była by w dobrym stanie, podłoga i progi bez dziur, reszta blachy te ż jest w b.dobrym stanie. Silniczek pracuje bardzo ładnie, ktoś dłubał przy drążku lub tych cięgłach czy jak to tam od zmiany biegów, ponieważ płytko wchodzą biegi i nawet wygodne to jest, a czego się nie dopatrzyłem to wyjdzie w trakcie.
Wyposarzenie:
– 1.6 16V SOHC 88 KM (jakie jest oznaczenie tego silnika???)
– kubełkowe fotele jak w wersji GT
– 4x el.szyby
– el. szyberdach ale nie fabryczny (firma WEBASTO)
– skrzynia basowa na głośniku 15"
– podłokietnik (tandeta ala Biedronka lub Lidl heh
– centralny z pilota
– alufelgi 13"
W planach
– swap na 1.8 16V DOHC
– jakieś większe alu
– może nowy lakier
Fotki:

Sorry za jakoś zdjęć, robione złomofone :/