Mazda3 BK 2.0 Pb, 2008, (otomoto C34130625), 25.800 zł, Starszyn.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez furbs » 22 sie 2014, 11:43

Kontynuując poszukiwania akceptowalnej 3 BK, natknąłem się na następujące ogłoszenie:

http://otomoto.pl/mazda-3-ksenony-climatronic-C34130625.html

Cena 25.800zł teoretycznie sporo większa niż poprzednio upatrzonej sztuki za 19.800zł ale:
– ta jest realnie o 3 lata młodsza,
– to pełny lift z 6 biegową skrzynią, lotką, fabrycznym tempomatem i nie wiem co tam ma jeszcze lepszego niż ta przed-liftowa niebieska,
– ma pełną historię serwisową w DSR (ostatnia wizyta 12/09/2013 przy przebiegu 140.578km),
– ma realny przebieg w porównaniu do tamtej tańszej, co nie znaczy, że tamta jest kręcona,
– ta jest zarejestrowana w PL i pozostaje tylko przerejestrować, a w tamtej jeszcze dochodzi koszt opłat lub ewentualne załatwienie ich we własnym zakresie,
– OGROMNY PLUS: sprzedający wyraził zainteresowanie wzięciem w rozliczeniu auta, które obecnie staram się sprzedać za akceptowalną dla mnie kwotę.

Zdjęcia są słabe, więc za wiele wypatrzeć nie można. Z rozmowy ze sprzedającym wiem np to:

Nie prowadzę autokomisu, sprowadzam samochody prywatnie ale oczywiście mam
działalność i wystawiam fakturę.
Generalnie specjalizujemy się w imporcie aut japońskich. Większość
sprowadzamy sami i tak też było z tą mazdą, przyjechała na kołach do Polski.
Auto nie miało żadnych przygód, lakier 100% oryginał. Oczywiście nie jest
nowa i ma 6 lat oraz oryginalny przebieg ok 150 tyś km więc są na niej ślady
użytkowania np typowe odpryski na masce ( zrobione zaprawki ) oraz na
tylnych drzwiach niewielkie zarysowanie ( również zaprawka ) Oczywiście jest
to czarny lakier więc mikro rysy też są ponieważ gdyby ich nie było to
znaczy, że samochód musiał być ponownie lakierowany. Szyba czołowa ma 3
odpryski, nie są to pęknięcia poprzeczne tylko kropki z którymi można
jeździć ale jeżeli to komuś przeszkadza to można wymienić.
Samochód przywieźliśmy z Danii w zeszłym miesiącu, opłacony i zarejestrowany
w Polsce. Pan po zakupie tylko rejestruje na siebie.
Wszystko sprawne, klimatyzacja działa, elektryka bez zarzutu.

Zastanawia mnie kilka detali:
1. Co to za wersja halogenów wypełniająca cała kratkę, a nie jak większość mała soczewka? To nie jest jakaś wersja US przypadkiem?
2. Co to za wersja grilla przedniego? Aero lub GTA?
3. Jeśli to Aero lub GTA to brakuje nakładek na progi.

Poproszę o opinie i pomoc w odpowiedzi na w/w pytania...
Z góry dzięki.
Ostatnio edytowano 31 sie 2014, 10:31 przez stachan, łącznie edytowano 1 raz
Powód: 8.3.
Początkujący

Od: 21 sie 2014, 10:34
Auto: dopiero szukam 3BK

Postprzez widmo82 » 22 sie 2014, 14:04

Czytałes w poradniku o wersji Kintaro? Cena tego auta w porownaniu do cen na zachodzie: promocyjna
Moderator "3BK" -Paweł
Moderator

Od: 26 paź 2008, 10:23
Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008

Postprzez furbs » 22 sie 2014, 14:27

Czytalem. Czytam teraz jeszcze raz i cecha wspolna sa tylko halogeny. Progow nie ma, felgi inne, zawieszenie nie wyglada na obnizone a wykonczenia wnetrza nie potrafie na podstawie tych zdjec zdiagnozowac. Sugerujesz ze to kintaro?
Początkujący

Postprzez netmajor » 22 sie 2014, 15:04

Grill i reflektory wskazują na Kintaro. Jednak na tak bogate wyposażenie (tempomat, podgrzewane fotele) autko jest dość tanie...
Początkujący

Od: 22 sie 2014, 15:01
Auto: Mazda 2 DE 2009

Postprzez furbs » 22 sie 2014, 16:20

Temat nieaktualny. Dzwoniłem przed chwilą aby gość dosłał więcej zdjęć i godzinę temu auto się sprzedało.
Początkujący

Postprzez kalesoon » 22 sie 2014, 17:12

To nie jest wersja Kintaro. Nie ma gałki zmiany biegów, nakładek na pedały, oraz progów, zawieszenia gwintowanego też pewnie nie ma – ale tego po zdjęciach nie widać.
Forumowicz

Od: 8 mar 2012, 20:50
Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)

Postprzez furbs » 22 sie 2014, 17:36

Skąd więc to wiesz, że nie jest to Kintaro skoro po zdjęciach nie widać a jesteś przekonany, że nie ma tych gadżetów? Oglądałeś ją kiedyś czy mi ją sprzątnąłeś dzisiaj sprzed nosa? Bo ja już miałem umówionego kumpla na jutro na 5 rano, miernik lakieru w samochodzie, cb na dachu i plan na wycieczkę pod Trójmiasto?

A gdyby udało się ustalić jeszcze finalnie czy to jakiś ulep kilku wersji czy jednak coś takiego wychodziło to byłbym może w dalszych poszukiwaniach troszkę mądrzejszy i nie zadawał w przyszłości głupich pytań.
Początkujący

Postprzez buczos » 22 sie 2014, 17:43

Furbs przecież widać ze to nie jest kintaro, myślisz ze sprzedawca trzyma w pudełku np. gałkę od kintaro? Trochę logiki....
Kamil
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 16:20
Auto: 2019 Mazda 6
2008 Peugeot 107
Było:
Laguna 3 GT
Mazda 3 Sedan BK Top Sport 323F BA

Postprzez smile » 22 sie 2014, 18:14

Znam osobiście tego sprzedającego, sprowadza praktycznie tylko benzyny, 3 i 6 oraz czasem inne japończyki. Ostatnio miał nawet Hondę Civic TypeR ;)
Auta sprowadzane z Danii, pewnie ma tam jakieś dobre wejście.
Wejdź w kontakt z gościem, powiedz aby się odezwał jak będzie miał jakąś 3.
Jakiś czas temu miał fajną srebrną BK w pakiecie sport przedlift ( zderzaki, progi, 2,0 PB ).
Auta sprowadza i sprzedaje w takim stanie jak sam kupi. Nie rzeźbi po szopach niczego.
Forumowicz

Od: 16 lip 2011, 13:38
Auto: M5 CR
M6 GY

Było:
323F BJ RF2A

Postprzez kalesoon » 22 sie 2014, 18:40

Furbs, nie musisz mnie atakować od razu ;). Sam szukam takiego egzemplarza, przez co coś tam już o nich wiem. To nie jest model Kintaro. I ja Ci jej nie sprzątnąłem sprzed nosa. Ktoś na forum kiedyś pytał o ten numer VIN, może to ta osoba :).

Masz katalogową ulotkę o modelu Mazda 3 Kintaro, niestety w języku niemieckim.

http://www.sendspace.pl/file/3380b70cff2a58fcb2d0307
Forumowicz

Od: 8 mar 2012, 20:50
Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)

Postprzez furbs » 22 sie 2014, 20:19

buczos napisał(a):Furbs przecież widać ze to nie jest kintaro, myślisz ze sprzedawca trzyma w pudełku np. gałkę od kintaro? Trochę logiki....

Kieruję się głównie logiką bo jestem informatykiem. :D To nie ja wymyśliłem, że to kintaro... Ja się tylko pytam bo na razie niewiele wiem na temat mazdy. Jeszcze trochę głupich pytań pewnie zadam.

kalesoon napisał(a):Furbs, nie musisz mnie atakować od razu ;). Sam szukam takiego egzemplarza, przez co coś tam już o nich wiem. To nie jest model Kintaro. I ja Ci jej nie sprzątnąłem sprzed nosa. Ktoś na forum kiedyś pytał o ten numer VIN, może to ta osoba :).

To, że ktoś pytał o ten VIN to wiem. Wygooglałem go w wątku Marianka i wysłałem prośbę o podesłanie raportu z DSR, do koleżanki, która ten raport od Marianka dostała, co by chłopakowi zadka nie zawracać. Koleżanka stwierdziła w mailu, że auta nie oglądała, mimo bardzo rozsądnego raportu z DSR, ale skoro stoi dłużej niż kilka dni to na pewno coś z nim nie tak. Być może moje zainteresowanie pobudziło ją do działania i zmobilizowała się i pojechała obejżeć autko...
Początkujący