Dodam jeszcze że kiedy włącze awaryjne, dzieje się dokładnie to samo co podczas włączania kierunków. Tzn. na desce mrugają dwa kierunki ( tak ma być ) i dodatkowo kontrolka przeciwmgłowego.
Wygląda na jakieś zwarcie ALBO, nie wiem jak w mazdach, ale w renaultach jak jakaś żarówka mocno dogorywa(szczególnie te z tyłu) to też mi się zdarzała taka dyskoteka świateł
A czy przed tą "dyskoteką" robiłeś coś przy autku? Dla przykładu, ja w swoim poprzednim autku (również japończyku, ale nie w Maździe ) wkręcałem od dołu blachę, bo podłogę rdza zżarła. Od tego momentu światła z przodu mi nie działały. Jak się później okazało niechcący przewierciłem wiązkę kabli w podłodze. Warto zastanowić się co było robione w aucie przed wystąpieniem takiej usterki
No właśnie nic nie robiłem. Na jednym forum wyczytałem że gość miał identyczne objawy w golfie i ludzie pisali mu że na 99% to masa w tylnych przeciwgielnych.
Co jest na rzeczy. Ostatnio gdy włączałem przeciwmgielne od razu załączały się kierunki jak przy awaryjnych. Później wyłączam przeciwmgielne i przy skręcie kierunkowskaz działa jak awaryjny Wydaje mi się, że coś dzieje się przy manetkach z czasem lub moduł szwankuje.