Mazda3 z nawigacją. Mapy
Strona 1 z 1
Witam, mam w Mazdzie 3 z 2005 r nawigację. Jest do niej płytka z zachodnią Europą, lecz nie ma mapy Polski. Czy można gdzieś dostać mapę z naszymi drogami?
Wiem, że są podobne posty na forum, ale dość stare, dlatego założyłam nowy wątek, ponieważ może się coś zmieniło, ale ja niestety nie mogę nic znaleźć.
Włączając nawigacje wyświetla się napis DVD rom, czy to oznacza, że będzie mi czytała płyty DVD?
Czy jeśli nie jeżdżę za granicę, i nie mam mapy Polski jest to dla mnie zbędny bajer?
Na płycie mam napisane :SDAL format oraz Navitech oraz jest jakiś numer GK3A 66 DZ0B
Wiem, że są podobne posty na forum, ale dość stare, dlatego założyłam nowy wątek, ponieważ może się coś zmieniło, ale ja niestety nie mogę nic znaleźć.
Włączając nawigacje wyświetla się napis DVD rom, czy to oznacza, że będzie mi czytała płyty DVD?
Czy jeśli nie jeżdżę za granicę, i nie mam mapy Polski jest to dla mnie zbędny bajer?
Na płycie mam napisane :SDAL format oraz Navitech oraz jest jakiś numer GK3A 66 DZ0B
Jedyny racjonalny i w miarę tani sposób to wrzucić w tą obudowę jakiegoś tableta. (Można podpatrzeć w RX8 i 6 bo to samo tam siedzi do 2006 roku). Dopiero w mapach z formatem .kwi jest "coś" na wschód od Odry
Ale mapą ciężko to nazwać i aktualizacji brak.

Możesz zerknąć tutaj.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=49&t=146061
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=49&t=146061
to samo pytanie co koledzy (mazda 3 BK, 2006 (model 2007)
czy ktoś próbował z tej strony coś kombinować?
http://polskiemapynawigacji.blog.onet.pl/
czy ktoś próbował z tej strony coś kombinować?
http://polskiemapynawigacji.blog.onet.pl/
- Od: 9 maja 2014, 20:11
- Auto: Mazda 3 BK, 1.6 Y6
Witam kupilem mazde 3 1.6 benz. z 2003 . wie ktos moze gdzie mozna wgrac polska mape do nawigacji 
-
prezes999
raczej nie podepniesz tam bo nie ma pod co. Tak jak Ci wyżej napisali tablet i wtedy ewentualnie.
Jak dobrze pójdzie to w najbliższym czasie w samochodzie bambam (znajdziesz na forum w odpowiednim dziale) będzie próba instalacji tablecika
Jak dobrze pójdzie to w najbliższym czasie w samochodzie bambam (znajdziesz na forum w odpowiednim dziale) będzie próba instalacji tablecika
mnie też to strasznie złościło że jest navi ale bez użyteczna wiec postanowiłem wrzucić tableta i wszystko jest teraz super niedość że navi dziala to jeszcze wszystko mam podpiete pod radio i wiadomo tablet ma mnóstwo funkcji zapraszam do mojego wątku 
Ostatnio edytowano 21 sie 2014, 13:28 przez bambam89, łącznie edytowano 1 raz
Witam, nie jestem tu jakimś zasłużonym forumowiczem ale także mam Maździochę z którą pojadę na koniec świata
, od samego początku irytowało mnie to że nie mam aktualnych map w navigacji Mazdowskiej, już nawet przymierzałem się do wstawienia tam jakiegoś tabletu kiedy mój ojciec przypadkowo znalazł stronę na której można zamówić własnie mapy min. do Mazdy. Pierwszy look na stronę i szczerzę nie zachęca jakoś bardzo ale postanowiłem zaryzykować, szybki telefon i po krótkiej rozmowie dowiedziałem się że nie ma problemu z mapami, za dwie płyty (Europa wschodnia i zachodnia) ów Pan życzył sobie około 200 zł. Po rozmowie złożyłem zamówienie z możliwością sprawdzenia płyty przy kurierze, ów Pan nie robił z tym problemów wręcz zaproponował mi takie rozwiązanie. Długo nie czekałem, dzisiaj kurier przywiózł pakę z którą udaliśmy się do bryki, wpakowałem płytę do czytnika i włala
mapy działają więc zapłaciłem!! , w najbliższym czasie sprawdzimy jak dokładnością. Moja mazdziocha to 3 z 2006 jeszcze nie po lift.
Nie będę podawał strony tylko podam od razu numer telefonu 517983326, koleżka jest z okolic Lublina.
Nie będę podawał strony tylko podam od razu numer telefonu 517983326, koleżka jest z okolic Lublina.
- Od: 17 mar 2014, 11:43
- Auto: Mazdziocha 3 (BK) 2.0 bena :)
Krwp napisał(a):Witam, nie jestem tu jakimś zasłużonym forumowiczem ale także mam Maździochę z którą pojadę na koniec świata, od samego początku irytowało mnie to że nie mam aktualnych map w navigacji Mazdowskiej, już nawet przymierzałem się do wstawienia tam jakiegoś tabletu kiedy mój ojciec przypadkowo znalazł stronę na której można zamówić własnie mapy min. do Mazdy. Pierwszy look na stronę i szczerzę nie zachęca jakoś bardzo ale postanowiłem zaryzykować, szybki telefon i po krótkiej rozmowie dowiedziałem się że nie ma problemu z mapami, za dwie płyty (Europa wschodnia i zachodnia) ów Pan życzył sobie około 200 zł. Po rozmowie złożyłem zamówienie z możliwością sprawdzenia płyty przy kurierze, ów Pan nie robił z tym problemów wręcz zaproponował mi takie rozwiązanie. Długo nie czekałem, dzisiaj kurier przywiózł pakę z którą udaliśmy się do bryki, wpakowałem płytę do czytnika i włala
mapy działają więc zapłaciłem!! , w najbliższym czasie sprawdzimy jak dokładnością. Moja mazdziocha to 3 z 2006 jeszcze nie po lift.
widocznie na oryginalnej płycie nie miales formatu SDAL i dlatego ci chodzą ale z tego co pisali użytkownicy straszna bida z tymi mapami a jakie jest twoje zdanie sprawdziłeś już ja gdziekolwiek jadąć?
Pojeździłem trochę z tymi mapami i muszę przyznać że nie ma tragedii, brakowało kilku rondek przy większych centrach handlowych, żadnych fajerwerków jednakże jestem zadowolony z map. Jak ktoś się zastanawia czy kupować mapy czy montować tablet to ja osobiście był bym za tabletem, dużo większa funkcjonalność plus aktualizacje map mówią swoje
. Jak ktoś nie chcę się bawić to z tymi mapami nie powinien się zgubić
.
- Od: 17 mar 2014, 11:43
- Auto: Mazdziocha 3 (BK) 2.0 bena :)
Cześć,
Sorry że troszkę odgrzewam kotleta ale powiem o swoim przypadku. Ja kupiłem mazdę z navi i w czytniku znalazłem zwykłą płytę więc zapytałem się właściciela co to za mapy a on powiedział że z focusa wypalił na płycie mapy i działają. Dokładność jest w miarę ok ale navi i tak jest słaba, nie podoba mi się sposób i jakość w jaki to funkcjonuje więc chcę wrzucić tam tablet który podepnę pod radio i od razu połącze z OBDII żeby mieć monitoring parametrów ale nie wiem jak wymontować navi, podpowie ktoś
?
Finalnie chcę jeszcze wykleić element i kilka innych czarną folią o strukturze szczotkowanego aluminim bo mam niektóre plastiki porysowane i tak to zatuszuje.
Sorry że troszkę odgrzewam kotleta ale powiem o swoim przypadku. Ja kupiłem mazdę z navi i w czytniku znalazłem zwykłą płytę więc zapytałem się właściciela co to za mapy a on powiedział że z focusa wypalił na płycie mapy i działają. Dokładność jest w miarę ok ale navi i tak jest słaba, nie podoba mi się sposób i jakość w jaki to funkcjonuje więc chcę wrzucić tam tablet który podepnę pod radio i od razu połącze z OBDII żeby mieć monitoring parametrów ale nie wiem jak wymontować navi, podpowie ktoś
Finalnie chcę jeszcze wykleić element i kilka innych czarną folią o strukturze szczotkowanego aluminim bo mam niektóre plastiki porysowane i tak to zatuszuje.
Cześć Wszystkim!
Czy zmieniło się coś w temacie? Udało mi się skontaktować z gościem z mojej okolicy, który za 200zł jest w stanie wgrać mi najnowszą mapę polski + europa, nie wiem jeszcze jak z językiem, bo póki co to telefonicznie podałem mu numery z płyty DVD, na podstawie, których powiedział, że mapę spokojnie moze mi zrobić. W najbliższy wtorek prawdopodobnie go odwiedzę i sprawdzi sam czy uda się coś z tym językiem zrobić.
Czy zmieniło się coś w temacie? Udało mi się skontaktować z gościem z mojej okolicy, który za 200zł jest w stanie wgrać mi najnowszą mapę polski + europa, nie wiem jeszcze jak z językiem, bo póki co to telefonicznie podałem mu numery z płyty DVD, na podstawie, których powiedział, że mapę spokojnie moze mi zrobić. W najbliższy wtorek prawdopodobnie go odwiedzę i sprawdzi sam czy uda się coś z tym językiem zrobić.
Strona 1 z 1