Plan na kolejne miesiące, co miesiąc będą zmiany w aucie. Taki przynajmniej jest projekt.
Lecimy nieco w stronę JDM, ale bez technicznej stuprocentowej sprawności nic nie wypali.
Zamierzany efekt to
MAZDA PREMACY BLACK Pearl SPORTIVE DITD 2.0 (jescze diesla w sportivie nie widziałem więc będzie oryginalnie

)
Także wygląda to mniej więcej tak:
1 miesiąc w planie do zrobienia ( w końcu ) gumy i łączniki stabilizatora, być może wymienię oświetlenie w kabinie, schowku i bagażniku na zimne LED'y. Kusi mnie nieco również wymiana postojówek na jakieś kolorowe ledy, zielone najprawdopodobniej, ale tu jeszcze kwestia do przemyślenia. A i jeszcze muszę rozebrać tylny klosz i wymienić żaróweczkę STOP. Wymiana filtra kabinowego.
2 miesiąc, sprawdzenie czujnika ABS i wymiana, podpięcie do kompa i kasowanie błędów, szczególnie tych co do układu SRS (chyba, że będzie jakaś niemiła niespodzianka). wymiana elementów karoserii które uległy zniszczeniu lub częściowemu uszkodzeniu

tj, zderzak przód/tył/błotnik lewy przód. Najprawdopodobniej ta część napraw będzie rozłożona w czasie, a wymiana elementów będzie wymianą na elementy z wersji benzynowej Sportive.
3 miesiąc, dalsza wymiana części karoserii, uporanie się z "Rudą" , zapuszczenie baranka na podwozie, malowanie felg stalowych na kolor (jeszcze nie wiem jaki może ktoś pomoże
ZIELONY,
NIEBIESKI,
CUKIERKOWY BŁĘKIT, KAŻDE KOŁO W INNYM KOLORZETyle przed zimą chciałbym osiągnąć, zobaczymy co z tego wyjdzie bo w drodze jest jeszcze druga pociecha więc koszta rosną.
4 miesiąc, tu wydaje mi sie będę mogł zająć się już bardziej sprawami dla FUN'u

I tu zmiana kierunków na żółte albo pociągnąć je żółtą/pomarańczową folią. Nakładka/wymiana końcówki wydechu.
Folia Carbon na tylną klapę, na przednią chromowaną listwę grilla i kilka elementów we wnętrzu auta. Stickerbomb na lusterka i klapkę wlewu paliwa.
5 miesiąc, planowane totalne SPA lakieru, upatrzenie jakiś bialutkich felg na wiosnę ;] Przyciemnienie szyb tylnych włącznie z klapą. dokładki progów Sportive
6 miesiąc, rozpórka od MX-3 na przednie kielichy ( Motyw podpatrzony od Jey'a

)
Przemalowanie osłony silnika i kilku elementów pod klapą na BIAŁO. Czyszczenie silnika i wszystkiego pod maską.
7 miesiąc, To może uda się sprawdzić wcześniej, mianowicie chodzi o klimę, nie działa krótko mówiąc i do następnego lata na pewno będzie zrobiona, wcisnąłem ja narazie w planie do zrobienia przed wiosną.
Na chwilę obecną tak wygląda plan. Mam nadzieję, że czas będzie moim sprzymierzeńcem i pomoże mi w osiągnięciu wytyczonego celu, a cały projekt
MAZDA PREMACY BLACK Pearl SPORTIVE DITD 2.0 pokaże się na ulicach w 100% ukończony.
Dodatkowo chromowana końcówka rury wydechowej, raczka rolety bagażnika od Opla Omegi,nakładki na pedały mazdaspeed.