gdzieś już o tym to było na forum viewtopic.php?f=60&t=138119, ale wątek jest trochę stary więc otworze nowy.
Generalnie Mazdę kupiłem jakieś 2 miesiące temu w stanie wskazującym na podejście typowo leasingowe do samochodu – "ma jeździć ale to nie żona żebym ją dopieszczał"
Jak to z używanym samochodem bywa oczywiście nic nie stukało dopóki nie przyjechało się do domu
Po przejechaniu około 1000 km od zakupu pojawił się dziwny dźwięk – taki w stylu tarcia metalu o metal, taki zgrzyt. Pojawia się w momencie puszczania sprzęgła i ruszania szczególnie dynamicznego (choć jak samochód jest "zimny" to rzadko). Występuje to przy biegu 1 i 2, na wyższych nie zaobserwowałem.
Samochód ostatnio dałem do mechanika, posprawdzał wszystko i nic, niby wszystko jest OK i nie wiadomo skąd się bierze ten dźwięk. Po drugim podejściu stwierdził że to musi być poduszka silnika i że jak mi to bardzo nie przeszkadza to można jeździć na razie bez obaw.
Jutro w nocy planowałem jechać na Chorwację i jednak mam trochę obawy... jak myślicie?
Druga sprawa to z racji bycia "szczęśliwym" posiadaczem zestawy naprawczego noszę się z zamiarem kupna koła dojazdowa (tak mam assistance ale tylko na terenie UE). Myślałem o 16" i teraz moje pytanie, gdzie mogę sprawdzić jaki Mazda ma rozstaw śrub?
Czy dojazdówka może być na przedniej osi? Gdzieś przeczytałem że 15" nie może, ale 16" już tak (w przypadku Mazdy 3 2.0), prawda to?