Trzeczczenie przy hamowaniu...

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez aneczka1919 » 8 sie 2014, 22:02

Witam mam taki problem 2 dni nie jezdzilam autem .Dzis wsiadlam jade i najpierw przy skrecie cos tam zatrzeszczaslo. Potem jade i przy mocniejszym wcisninciu hamulca cos mocniej trzeszczy. Przy delikatnym naciskaniu hamulca tego nie ma.
Kupilam auto z ok miesiac temu i odrazu zostaly wymienione klocki hamulcowe. Od tamtej pory przejechalam 1100km.
Jutro jak mechanik znajdzie dla mnie czas to podjade. Chcialam sie wybrac jutro z rodzinka nad jezioro i troche sie obawiam. Nie znam sie wiec moze ktos z was mial podobne problem i cos mi podpowie?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Początkujący

Od: 8 sie 2014, 21:34
Auto: Mazda 6
benzyna 1,8
2003 rok

Postprzez rafałmazda » 8 sie 2014, 22:25

nic się nie bój <oczko> na moje oko winne jest to, że samochód te 2 dni postał :) możliwe, że zdążył się zrobić lekki nalot i dlatego to trzeszczenie <ok> moje klocki i tarcze mają rok, a piszczą od samego początku (widocznie klocki są twarde, bo były demontowane i zakładane ponownie, więc źle założone nie są) :) żeby więcej powiedzieć musiałbym usłyszeć ten dźwięk, bo może faktycznie klocki są źle założone <oczy> ale skoro 1100 km zrobiłaś i nic się nie działo, te obecne dźwięki to raczej nic poważnego <oczko>
Bayerische Motoren Werke ;)
Klubowicz

Od: 1 mar 2012, 19:49
Auto: Jest
E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C

Postprzez misiek89 » 9 sie 2014, 11:13

Jak byś nagrał to można by było coś powiedzieć co tam się odzywa.
Forumowicz

Od: 27 sty 2012, 22:30
Auto: A4 1,8tQ