Jaki skaner diagnostyczny lub interfejs?
Napisałem tylko to co mi gość powiedział który w tym siedzi 
- Od: 17 cze 2007, 23:11
- Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)
Jasne tylko problem moze byc glownie od strony auta a od tej strony wszystkie elmy sa takie same niezaleznie od metody polaczenia.
-
Przemek323c
A co miał powiedzieć ?
On za 30tyś kupił przede wszystkim oryginalną licencje na program, a sprzęt pewnie niewiele się różni.
btw. Jaki macie program do tego interfejsu na androida ?
On za 30tyś kupił przede wszystkim oryginalną licencje na program, a sprzęt pewnie niewiele się różni.
btw. Jaki macie program do tego interfejsu na androida ?
no w sumie
ja mam Torque Pro, a na lapku forscan
ja mam Torque Pro, a na lapku forscan
- Od: 17 cze 2007, 23:11
- Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)
CLAU napisał(a):Jak chcesz zmierzyć moc i moment bez hamowni ?
No właśnie nie wiem. W opisie interfejsu jest że mierzy moc kucyków
dobrzyn22 napisał(a):bodzio69 napisał(a):Czy da sie wogole takie rzeczy konfigurować?
jak już, to tylko IDS...
-zamykanie drzwi po przekroczeniu prędkości jakiejś tam, to chyba ktoś sam sobie dołożył...
-co do brzęczyka pasów – poszukaj istniejącego wątku na forum
PS. a z kluczyka co byś chciał innego otwierać/ zamykać niż drzwi (ew. okna)
No mam jeszcze szyberdach który chciałbym zamykać/otwierać z kluczyka albo np. ustawić aby przednie szyby sie otwierały a [jakie?] nie. Co do samozamykania podczas jazdy to nie powiedziałem ze mam taka opcje tylko raczej z gory założyłem ze cos takiego jest w standardzie. Miałem to w lagunie i bmw dlatego jakoś samo mi sie nasunęło ze bedzie i tu. Co do brzeczyka to poszukam. Dzieki
- Od: 22 lip 2014, 16:31
- Auto: Mazda 6 GG 1.8 2007
bodzio69 napisał(a):Co do samozamykania podczas jazdy to nie powiedziałem ze mam taka opcje tylko raczej z gory założyłem ze cos takiego jest w standardzie
w M6 nie ma

rdy napisał(a):W Torque nigdy nie mogłem załączyć tego mierzenia, pewnie działa to bardzo wątpliwie o ile się da w ogóle włączyć
Czasem pokazuje blisko ale trzeba dokladnie zwazyc auto i robic pomiary w bezwietrzna pogode.
-
Przemek323c
Tak jak to robia hamownie drogowe (z pominieciem wiatromierza) ktorych uzywaja niektorzy tunerzy i wskazania czesto sa bliskie prawdy. Wiadomo ze nigdy nie bedzie to realny legazlizowany pomiar ale przeciez nie o to tu chodzi.
-
Przemek323c
Ale hamownia drogowa to osobne urządzenie, które mierzy pomiar a komputer tylko pokazuje adne więc dalej fizycznie nie ma możliwości pomiaru mocy i momentu przez OBD, nawet oryginalnym IDSem.
Musi być dołączone urządzenie mechaniczne, które zmierzy moment i moc i tak jest w przypadku hamowni drogowej.
Musi być dołączone urządzenie mechaniczne, które zmierzy moment i moc i tak jest w przypadku hamowni drogowej.
Roznica jest w tym ze w hamowni drogowej "na kolo" jest kalibrowany zestaw a tu dziala to na zasadzie pomiaru przyspieszenia danej masy.
-
Przemek323c
.... i wpisaniu odpowiednich wartości do TORQUE.
Możesz wpisać takie dane jak masa i program pokaże ze posiadasz moc dwa razy większą lub mniejszą, ponadto mocowanie telefonu a dokladnie jego odczyt z GPS i zyroskopu nie będzie realny.
Ogólnie te wartości mocy w TORQUE są prawdziwe jak zawartość cukru w cukrze.
Możesz wpisać takie dane jak masa i program pokaże ze posiadasz moc dwa razy większą lub mniejszą, ponadto mocowanie telefonu a dokladnie jego odczyt z GPS i zyroskopu nie będzie realny.
Ogólnie te wartości mocy w TORQUE są prawdziwe jak zawartość cukru w cukrze.
Dlatego tez wyzej napisalem, ze:
Jednak sam juz widzialem przypadki ze roznice pomiedzy torque a normalna hamownia inercyjna byly rzedu 5%.
Przemek323c napisał(a):Wiadomo ze nigdy nie bedzie to realny legazlizowany pomiar ale przeciez nie o to tu chodzi.
Jednak sam juz widzialem przypadki ze roznice pomiedzy torque a normalna hamownia inercyjna byly rzedu 5%.
-
Przemek323c
Na 100 przejazdow tramwajem kanar zlapie mnie tylko 5 razy. Nie oznacza to jednak, ze jest to poprawne.
Nie ma sensu sie rozwodzic nad pomiarem mocy urzadzeniem za 25zl. Od tego sa profi sprzety do pomiaru i tyle.
Nie ma sensu sie rozwodzic nad pomiarem mocy urzadzeniem za 25zl. Od tego sa profi sprzety do pomiaru i tyle.