witam,
przymierzam się do wymiany tylnych sprężyn w mojej madzi, jednak chciałbym się poradzić jakie mniej więcej są godne polecenia (cena/jakość) oraz czy pod sprężynami są jeszcze jakieś gumy pod nie lub jakieś mocowanie, pytam bo chciałbym jutro kupić już cały komplet.
Wymiana tylnych sprężyn – porada
Strona 1 z 1
Podłączę się pod temat – przy przeglądzie rocznym mojej Madzi mechanik na kanale wyjął fragment sprężyny (taki ok. 3-5cm długości – mniej niż palec). Wystraszyłem się bo jeżdzę w trasy, ale uspokoił mnie, że nie muszę od razu wymieniać, bo sprężyna i tak swoim ciężarem siedzi we wgłębieniu, oraz że te 3-5cm nie robi różnicy, bo ona jest tam zawinięta i można spokojnie jeździć. Samochód jeździ normalnie, nic nie puka, zrobiłem już od tego czasu 2tys km, ale nie daje mi to w sumie spokoju – co radzicie?
Pozdrawiam,
Wojtek.
Pozdrawiam,
Wojtek.
WojciszPL napisał(a):mechanik na kanale wyjął fragment sprężyny (taki ok. 3-5cm długości – mniej niż palec).
Ciekawe

Sprężyny nie są jakieś drogie, a i wymiana tania. (jak coś to pisz na PW bo mam ściągnięte ze swojej M oryginalne – u siebie zakładałem eibach'y)
Ale Ty Malopolska, a ja Mazowieckie. a ile bys sobie liczyl za nie i jaki przebieg?:) Wlasnie patrzylem na necie i nie sa drogie, tylko wlasnie mechanik stwierdzil ze to nic groznego, bardziej sie czepial o brak jednej pozycji..
To kawalek sprezyny na bank, mam to gdzies, jak znajde wrzuce zdj..
Lepiej kupic nowy zamiennik czy uzywany oryginal?
Ps: co dala Ci zmiana na eibachy?:)
To kawalek sprezyny na bank, mam to gdzies, jak znajde wrzuce zdj..
Lepiej kupic nowy zamiennik czy uzywany oryginal?
Ps: co dala Ci zmiana na eibachy?:)
Strona 1 z 1