Świecąca kontrolka spryskiwaczy pompka nie podaje Mazda Xedos 6 2.0
Strona 1 z 1
Zaczęła mi świecić cały czas kontrolka spryskiwaczy. Płynu jest na full więc zacząłem sam sprawdzać. rozebrałem pompkę złożyłem i teraz nie podaje płynu.
-
skorpion1985
Zapewne pośniedziałe przewody się rozsypały, sprawdź kostkę. Jeżeli w pompce urwałeś, możesz próbować to naprawiać, ale lepiej jakieś używki poszukać razem z kostką i podmienić.
W zbiorniczku dodatkowo jest czujnik/pływak poziomu płynu, jeżeli jest uszkodzony to cały czas będzie się świeciła kontrolka od braku płynu do spryskiwaczy, można to też w trochę druciarski sposób naprawić, wystarczy zworka dwóch pinów w kostce
W zbiorniczku dodatkowo jest czujnik/pływak poziomu płynu, jeżeli jest uszkodzony to cały czas będzie się świeciła kontrolka od braku płynu do spryskiwaczy, można to też w trochę druciarski sposób naprawić, wystarczy zworka dwóch pinów w kostce
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
u mnie się świeci. Kiedyś nie miałem wgl płynu i nie świeciła a teraz ciągle. Olałem system i zrobię na wiosnę.

Strona 1 z 1