Mazda 323 BF B6T GTX 1988 TURBO 4 x 4 (SPRZEDANA)
Panowie, części do BG są, nawet nówkę chłodnicę znalazłem, w carsppdzie mają wszystko raczej. Do BF... to może być wyzwanie, chociaż chłodnicę to można od czegoś dopasować.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Kompresja zmierzona
od lewej rozrządu :
1. 11
2. 10,5
3. 10,5
4. 11
Wygląda na to że jest dobrze – pytanie to dla czego dymi na biało ?
od lewej rozrządu :
1. 11
2. 10,5
3. 10,5
4. 11
Wygląda na to że jest dobrze – pytanie to dla czego dymi na biało ?
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
A jaki nominał 
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Mechanikowi też wydawało się że dużo liczyliśmy na 4 x 9 lub 4 x 10
A tu taki wynik . Dziś po południu następne mody .
A tu taki wynik . Dziś po południu następne mody .
ile zapłaciłeś za tłumik? Mój wytwarza tyle decybeli co startujący 737. Sąsiedzi powoli zaczynają mnie nie lubić. 
Mam coś tam na sprzedaż z kwasiaka .
Jak coś to na PW poproszę to wyślę zdjęcia i cenę
. W swojej rajdówce zmieniłem bo miałem
ponad 115 dB i głowa bolała. Teraz zszedłem poniżej 100 dB i już słyszę swoje myśli
Adam z tego co pamiętam Ty masz przelot z kwasiaka. Proponował bym przelotowy tłumik na środek z Allegro za 60 – 100 zł i będzie ciszej.
Jak coś to na PW poproszę to wyślę zdjęcia i cenę
ponad 115 dB i głowa bolała. Teraz zszedłem poniżej 100 dB i już słyszę swoje myśli
Adam z tego co pamiętam Ty masz przelot z kwasiaka. Proponował bym przelotowy tłumik na środek z Allegro za 60 – 100 zł i będzie ciszej.
i tak to chyba trzeba będzie rozwiązać
Dzięki
Tylko pamiętaj jest 1 bardzo ważna sprawa wydech z końcem się rozpręża.
Np kolektor – środkowy tłumik i końcowy tłumik – seria
kolektor – środkowy tłumik przelot – końcowy tłumik przelot – OK
kolektor – środkowy tłumik przelot – końcowy seria –
dławisz wydech
kolektor – środkowy tłumik seria – końcowy tłumik przelot OK – tylko głośniej pierdzi
A i Ciebie brak miękkiego złącza , które w dużym stopniu redukuje drgania i nie pozwala na urwanie szpilek z kolektora – fachowiec mówił ze to bardzo ważna rzecz .
Ale co fachowiec to inna opinia
Pytanie po co zmieniać tłumik skoro silnik seria . Ingerujemy w wydech z chwilą modyfikacji silnika
przyrostu mocy. Wtedy po I-C , wtryskach , pompie idzie w parze zrobienie większego przelotowego wydechu 2,25 lub 2,5 Cala co by te spaliny miały szybkie ujście z silnika i generowały większa moc.
Np kolektor – środkowy tłumik i końcowy tłumik – seria
kolektor – środkowy tłumik przelot – końcowy tłumik przelot – OK
kolektor – środkowy tłumik przelot – końcowy seria –

kolektor – środkowy tłumik seria – końcowy tłumik przelot OK – tylko głośniej pierdzi
A i Ciebie brak miękkiego złącza , które w dużym stopniu redukuje drgania i nie pozwala na urwanie szpilek z kolektora – fachowiec mówił ze to bardzo ważna rzecz .
Ale co fachowiec to inna opinia
Pytanie po co zmieniać tłumik skoro silnik seria . Ingerujemy w wydech z chwilą modyfikacji silnika
przyrostu mocy. Wtedy po I-C , wtryskach , pompie idzie w parze zrobienie większego przelotowego wydechu 2,25 lub 2,5 Cala co by te spaliny miały szybkie ujście z silnika i generowały większa moc.
Co do Adamowej
Wydech był zrobiony bo gość który kupił samochód do poprzedniego właściciela – który dość chyba solidnie zadbał o blacharkę itd... biorąc pod uwagę wiek 25-26 lat.
Więć gość żeby nie kupować całego wydechu w ASO Mazda – zrobił na zamówienie ten właśnie – wyjący jak F1 albo nie wiem do czego to porównać
Adam – Graty za zaangażowanie
Panie Darku
Co do chłodnicy
W niedziele najszybciej ogarnę ten temat bo ostatni tydzień był totalnie zawalony różnymi wyzwaniami. Dziś wróciłem z Olsztyna z Sunnym
Pozdro for 4 AllWheelDrive
Wydech był zrobiony bo gość który kupił samochód do poprzedniego właściciela – który dość chyba solidnie zadbał o blacharkę itd... biorąc pod uwagę wiek 25-26 lat.
Więć gość żeby nie kupować całego wydechu w ASO Mazda – zrobił na zamówienie ten właśnie – wyjący jak F1 albo nie wiem do czego to porównać

Adam – Graty za zaangażowanie
Panie Darku
Co do chłodnicy
W niedziele najszybciej ogarnę ten temat bo ostatni tydzień był totalnie zawalony różnymi wyzwaniami. Dziś wróciłem z Olsztyna z Sunnym
Pozdro for 4 AllWheelDrive
- Od: 9 mar 2006, 17:09
- Auto: Mazda 323 BF GTX 4WD 1988r,
Mazda 323 BF GT Turbo Sedan 1989,
Mazda 6 GY 2003r
Daihatsu YRV Gtti 2005
Wczoraj wymieniłem filtr paliwa.
Szukam dużego I-C na przód – najlepiej z IVECO jak by ktoś miał na sprzedaż to poproszę na PW.
TTter – czekam na wieści o chłodnicy
– przepraszam bardzo mocno
ze mnie.
Szukam dużego I-C na przód – najlepiej z IVECO jak by ktoś miał na sprzedaż to poproszę na PW.
TTter – czekam na wieści o chłodnicy

Ostatnio edytowano 31 lip 2014, 13:55 przez DARO MAZDA 323, łącznie edytowano 1 raz
TTer – byk
powinno być TTter
Dam znać o tej chłodnicy ale na 90% to jest ta wąska – ale jeśli czeszka – rajdówka pójdzie na części to może tamta będzie do zabrania.
PS – dziś dotarł do mnie brand new FOG Grill Hella
"Murzyny będą zadowolone "
Pozdro
powinno być TTter
Dam znać o tej chłodnicy ale na 90% to jest ta wąska – ale jeśli czeszka – rajdówka pójdzie na części to może tamta będzie do zabrania.
PS – dziś dotarł do mnie brand new FOG Grill Hella
Pozdro
Mazda 6 GY 2003r
Daihatsu YRV Gtti 2005
Darek – http://www.iparts.pl/auto-czesci/chlodn ... 00103.html nic nie podpasujesz? Numery OEM się zgadzają. W ogóle to mogę Ci podesłać całą rozpiskę (śrubka po śrubce) z numerami katalogowymi części do naszych maleństw. 
Poproszę e -maila znasz.
Mam jakiegoś manuala ściągniętego z GTRPROJECT ale sobie porównam.
Mam jakiegoś manuala ściągniętego z GTRPROJECT ale sobie porównam.
DARO
Zmien proszę w podpisie
BG na BF – bo raziiiiiiiiiiiiii
Co do felg co mi wysłałeś muszę pomyśleć – bo coś by mi się faktycznie przydało....
Zmien proszę w podpisie
BG na BF – bo raziiiiiiiiiiiiii

Co do felg co mi wysłałeś muszę pomyśleć – bo coś by mi się faktycznie przydało....
Mazda 6 GY 2003r
Daihatsu YRV Gtti 2005
Szefuncio – Zrobione.
Obecnie walczę z Urzędem Celnym. Celnik wyliczył mi wartość samochodu z Mobile.de – na 4500 EURO.
To jedyny samochód 4 x 4 w internecie na sprzedaż . Baza UC sięga do aut do lat 90 tych i tak nie do wszystkich modeli. Celnicy mają problem z kabrioletami , zabytkami i autami starszymi więcej niż 20 lat.
W takich sytuacjach posiłkują się Internetem.
I od takiej kwoty mam zapłacić akcyzę
( 4500 Euro ) i na nic tłumaczenie że to auto jest w stanie kolekcjonerskim z podniesioną mocą do 240 KM i doinwestowane)
Mogę się odwołać lub dostarczyć opinię biegłego rzeczoznawcy samochodowego – która kosztuje 250 zł.
Walczę bo jest o co 950 zł piechotą nie chodzi .
Obecnie walczę z Urzędem Celnym. Celnik wyliczył mi wartość samochodu z Mobile.de – na 4500 EURO.
To jedyny samochód 4 x 4 w internecie na sprzedaż . Baza UC sięga do aut do lat 90 tych i tak nie do wszystkich modeli. Celnicy mają problem z kabrioletami , zabytkami i autami starszymi więcej niż 20 lat.
W takich sytuacjach posiłkują się Internetem.
I od takiej kwoty mam zapłacić akcyzę
Mogę się odwołać lub dostarczyć opinię biegłego rzeczoznawcy samochodowego – która kosztuje 250 zł.
Walczę bo jest o co 950 zł piechotą nie chodzi .
Już nie pamiętam nawet... chyba 160 kilka zł. Sam sobie zresztą wyliczyłem na podstawie ceny z umowy. Nic nie kombinowałem, niczego ode mnie nikt nie chciał 
Ja mam na umowie 500 Euro . Dziś 2 podejście do UC.
Jestem dobrej myśli – poczyniłem odpowiednie kroki aby walczyć z Polską biurokracją i nie usłyszeć dziś
magicznego słowa ......tak mówi ustawa , może Pan się odwołać itd .
Jestem dobrej myśli – poczyniłem odpowiednie kroki aby walczyć z Polską biurokracją i nie usłyszeć dziś
magicznego słowa ......tak mówi ustawa , może Pan się odwołać itd .
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
Jak tam Twoje zmagania z UC 
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96