Box dachowy (bagażnik) i belki dachowe
Strona 1 z 1
Na początek chciałem się przywitać. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem CX-7
. Zastanawiam się nad kupnem boxu dachowego. Czy ktoś z forum użytkuje CX-7 z boxem dachowym. Jeżeli tak to jaki? Ja zastanawiam się nad jakimś dłuższym (powyżej 2m) tylko nie wiem czy nie będzie kolidował z tylna klapą.
Ostatnio edytowano 5 maja 2014, 04:08 przez Josh, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Porządki, zmiana nazwy tematu na czytelniejszy.
Powód: Porządki, zmiana nazwy tematu na czytelniejszy.
-
Adam283
Witam,
Ja dokładnie uzywam Thule Antalis 600 i jest super, raz też miałem na dachu interpacka największego ( nie wiem jak sie nazywa) ale siegal od drzwi d drzwi i zadnych problemow plus 5 osob i Madzia ladnie siadla:–)
Ja dokładnie uzywam Thule Antalis 600 i jest super, raz też miałem na dachu interpacka największego ( nie wiem jak sie nazywa) ale siegal od drzwi d drzwi i zadnych problemow plus 5 osob i Madzia ladnie siadla:–)
- Od: 26 kwi 2005, 14:15
- Auto: Mazda CX 7 EU,
Mazda 2,
Ja polecam Polskie Boxy JOST z Żukowa. To są Ski Box albo Surf and Ski Box (dodatkowo można na boxa jeszcze deskę przyczepić). Nie są tanie ale jakość wykonania super, głównie eksportowane są do Niemiec, jak jeździłem do Austrii na narty widziałem ładnych kilka aut z niemiecką rejestracją w nie wyposażonych...
Bardzo dobrze sprawują się na autostradzie. Mocno siedzą na miejscu, nie skrzypią... Wcześniej miałem do Nissana almery (która jeździła wolniej) Thula i raz mi się przesunął jak jechałem koło 170km/h. Z boxem jost jeździłem max 190-200, ale żadne niepożądane efekty nie występowały...
Klapy się nie da do końca otworzyć ale jak się ostrożnym, to nie jest żaden problem...
www.jost.com.pl
Może trochę robię im reklamę ale warto wspierać co Polskie tym bardziej że są dobre.
Bardzo dobrze sprawują się na autostradzie. Mocno siedzą na miejscu, nie skrzypią... Wcześniej miałem do Nissana almery (która jeździła wolniej) Thula i raz mi się przesunął jak jechałem koło 170km/h. Z boxem jost jeździłem max 190-200, ale żadne niepożądane efekty nie występowały...
Klapy się nie da do końca otworzyć ale jak się ostrożnym, to nie jest żaden problem...
www.jost.com.pl
Może trochę robię im reklamę ale warto wspierać co Polskie tym bardziej że są dobre.
- Od: 6 gru 2010, 00:03
Ja też podłącze się pod temat, oprócz boxa, to muszę kupić też belki na dach, relingi podobno w cx-7 nie istnieją. W originale jest system Thule z belkami aluminiowymi, Czy to się dobrze spisuję? Czy ktoś może polecić jakiś inny system?
- Od: 25 lut 2011, 11:15
- Auto: CX-7 2.3T Europa
Witam,
Mam odroku i dla mnie to jedyny madry wybór dla cx-7.
http://www.whispbar.pl/ – ja osobiście kupiłem w interpacku. Są to mega ciche belki (nawet przy przy 220 km/h:–) ) bo mają kształ skrzydła samolotu.
Montuje się je w miejsca fabryczne po zdjęciu zaślepek, więc nie trzeba łapać za drzwi, nie niszczą lakieru itd.
Jedyna wada to cena, ale coż samochód jest tego wart:–)
Mam odroku i dla mnie to jedyny madry wybór dla cx-7.
http://www.whispbar.pl/ – ja osobiście kupiłem w interpacku. Są to mega ciche belki (nawet przy przy 220 km/h:–) ) bo mają kształ skrzydła samolotu.
Montuje się je w miejsca fabryczne po zdjęciu zaślepek, więc nie trzeba łapać za drzwi, nie niszczą lakieru itd.
Jedyna wada to cena, ale coż samochód jest tego wart:–)
Mazda 2,
Alph napisał(a):Witam,
a jak z antena przy atlantis 600 ? musiales zdemontowac ? bagażnik otwiera Ci sie do końca z tym boxem na dachu ? jak z pojemnościa boxa bo to ma mniej niż polecany przez Mazde model 200 – czyli 340l do 440 w modelu 200.
sam potrzebuje taki zestaw bazowy + box na okres 1.09 do 18-19.09. Jednorazowa sprawa, chciałem wynająć, znalazłem firme w Łomiankach, maja dwa atlantisy 200 ale zajete na ten termin, proponuja mi Atlantis 780 (196cm długosci) i zastanawiam sie czy z tym boxem otworze tylną klapę, bo to ze antene trzebaby bylo zdjąć to jestem niemal pewien
A może ktos z forumowiczów z Warszawy i okolicy ma 200 ew cos co pasuje do CX-7 i mógłby wypożyczyc na ten okres ?
- Od: 25 cze 2007, 10:47
- Auto: Mazda CX-7 2010 2.2 MZR-CD Sport
była 6 '07 GY MZR-CD 143KM A+
Witam,
Anteny nie misusz zdejmować(delikatnie się zagina pod boxem). Klapa otwiera sie bez żadnych problemów (trochę trzeba wysunąć box do przodu i po problemie).
Daj znać ile oferujesz za belki i box to zapytam się wspólnka bo mamy box na spólkę i dam Ci odpowiedź.
Anteny nie misusz zdejmować(delikatnie się zagina pod boxem). Klapa otwiera sie bez żadnych problemów (trochę trzeba wysunąć box do przodu i po problemie).
Daj znać ile oferujesz za belki i box to zapytam się wspólnka bo mamy box na spólkę i dam Ci odpowiedź.
Mazda 2,
ja dostałem dobrą ofertę cenową na Thule i zdecydowałem w końcu się kupić.
Zestaw dedykowany do Mazdy CX-7 czyli bagażnik bazowy Thule 753 (stopy)+861 (aluminiowe belki AERO 120cm) + kit 3069 (kit dostosowujący do CX-7) oraz box dachowy Atlantis 600 (190cm długości)
Po zamontowaniu doszedłem do wniosku że można spokojnie włożyć 200cm box i nie będzie zawadzał o spojler z otwartej klapy bagażnika i ew. dotykał tylko do anteny, przy dłuższych do 220 cm anteną trzeba już zagiąć więc może już radio nie zbieraż. Mój box jest z tyłu parę cm za anteną a z przodu zaczyna się nad krawędzią przedniej szyby – nie wychodząc nad nią.
Natomiast jeśli chodzi o jazdę z tym, to niestety ale jest głośno. Co ciekawe z boxem zaczyna wyraźnie "huczeć" od m/w 100km/h, nie jechałem z nim jeszcze szybciej jak 120km/h, ale z samym bazowym huczy już przy 70 i im większa prędkość tym hałas się nasila.
Zestaw dedykowany do Mazdy CX-7 czyli bagażnik bazowy Thule 753 (stopy)+861 (aluminiowe belki AERO 120cm) + kit 3069 (kit dostosowujący do CX-7) oraz box dachowy Atlantis 600 (190cm długości)
Po zamontowaniu doszedłem do wniosku że można spokojnie włożyć 200cm box i nie będzie zawadzał o spojler z otwartej klapy bagażnika i ew. dotykał tylko do anteny, przy dłuższych do 220 cm anteną trzeba już zagiąć więc może już radio nie zbieraż. Mój box jest z tyłu parę cm za anteną a z przodu zaczyna się nad krawędzią przedniej szyby – nie wychodząc nad nią.
Natomiast jeśli chodzi o jazdę z tym, to niestety ale jest głośno. Co ciekawe z boxem zaczyna wyraźnie "huczeć" od m/w 100km/h, nie jechałem z nim jeszcze szybciej jak 120km/h, ale z samym bazowym huczy już przy 70 i im większa prędkość tym hałas się nasila.
podróżowałem z boxem thule,długosc chyba 220 cm.
przy predkości 130 km zaczął dziwnie wibrować. miałem wrażenie że może się oderwać do dachu
być może dlatego ze pochodził z wypozyczalni i nie był w idealnym stanie.
po tym wyjezdzie zrezygnowalem z kupna takiego boxa.
przy predkości 130 km zaczął dziwnie wibrować. miałem wrażenie że może się oderwać do dachu
slawek
- Od: 19 lip 2010, 17:39
- Auto: cx7 AWD 07
radziej napisał(a):podróżowałem z boxem thule,długosc chyba 220 cm.
no to raczej coś nie tak. ja zrobiłem ze swoim 5 tys km i zadnych niepokojących objawów nie zarejestrowałem. Był moment że sie zapomniałem co mam na dachu i przy jakims wyprzedzaniu na włoskiej autostradzie i pod 180 się zapędziłem.
Witajcie Panowie, zdaje sobie sprawe ze mocno sie podczepiam ale mam pytanie.
Kilka dni temu kupilem mazde cx7, ktora miala juz zamontowane te belki (thule) standardowe mazdy.
Niestety od poprzedniego wlasciciela nie otrzymalem 'zaslepek' ktorych powinienem uzyc po zdemontowaniu tych belek...i tu pytanie:
gdzie mozna je kupic?!
Kilka dni temu kupilem mazde cx7, ktora miala juz zamontowane te belki (thule) standardowe mazdy.
Niestety od poprzedniego wlasciciela nie otrzymalem 'zaslepek' ktorych powinienem uzyc po zdemontowaniu tych belek...i tu pytanie:
gdzie mozna je kupic?!
andrzejm napisał(a):Witam,
również używam tych belek i jestem z nich bardzo zadowolony.
Są ciche i szybkie w montażu.
Polecam je z czystym sumieniem.
andrzejm
- Od: 13 lut 2012, 21:07
- Auto: Aktualnie szukam Mazdy dla siebie.
- Od: 13 lut 2012, 21:07
- Auto: Aktualnie szukam Mazdy dla siebie.
Witam,
Odswieze temat, przymierzam sie do zakupu boxu i belek. Co do belek jestem zdecydowany na whispbar ale box spedza mi sen z powiek;)
Czy ktos z uzytkownikow ma Mont blanc triton 450? Myslalem o nowszym modelu easy mount. W PL ok 2400 w uk znalazlem za ok 1800.
Jesli ktos ma to moze moglby napisac swoja opinie, moze jakies foto??
Mysle ze wybor padnie albo na mont blanc albo na thule(tylko ktory model?)
Acha, jaka dlugosc boxu najbardziej sie sprawdza w cx7?
Pozdrawiam
Jarek
Odswieze temat, przymierzam sie do zakupu boxu i belek. Co do belek jestem zdecydowany na whispbar ale box spedza mi sen z powiek;)
Czy ktos z uzytkownikow ma Mont blanc triton 450? Myslalem o nowszym modelu easy mount. W PL ok 2400 w uk znalazlem za ok 1800.
Jesli ktos ma to moze moglby napisac swoja opinie, moze jakies foto??
Mysle ze wybor padnie albo na mont blanc albo na thule(tylko ktory model?)
Acha, jaka dlugosc boxu najbardziej sie sprawdza w cx7?
Pozdrawiam
Jarek
- Od: 12 maja 2008, 22:20
- Auto: Mazda cx7 2.2 2010
Cześć,
Wybór belek – pierwsza klasa. Od kiedy mam te belki nie rozumiem, jak można mieć inne:–) ciche, ładne (tutaj oczywiście rzecz gustu) i zapominam czasami o nich powyżej 150km/h nawet:–) Przy tym ekspresowy montaż i bardzo prosty.
Box – ja mam Thule atlantis , ale jeździłem też z największym interpackiem (takim od drzwi do drzwi na cały dach. Długość nie ma znaczenia, tylko musisz pamiętać , żeby zamontować tak żeby otworzyć bagażnik:–)
Wybór belek – pierwsza klasa. Od kiedy mam te belki nie rozumiem, jak można mieć inne:–) ciche, ładne (tutaj oczywiście rzecz gustu) i zapominam czasami o nich powyżej 150km/h nawet:–) Przy tym ekspresowy montaż i bardzo prosty.
Box – ja mam Thule atlantis , ale jeździłem też z największym interpackiem (takim od drzwi do drzwi na cały dach. Długość nie ma znaczenia, tylko musisz pamiętać , żeby zamontować tak żeby otworzyć bagażnik:–)
Mazda 2,
Panowie, gdzie wejdę to wszyscy Thule, Thule, Thule, ale oni mają najwyższe ceny. Nie ma żadnej tańszej alternatywy? Co sądzicie o markach Aurilis, Taurus, Totus? Potrzebuję całego zestawu + uchwyt na rower. Zasugerujcie jakieś ekonomiczne rozwiązanie.
-
panko
To nie jest przypadek, że ludzie biorą Thule. Oni mają na zestawy po 5 lat gwarancji, dobrze wyglądają i wszystko pasuje.
Mam od roku. Bardzo dobre uchwyty ma też Taurus. W tym przypadku cena będzie dużo niższa, a jakość ok. Spróbuj wejść w konfigurator, zobacz propozycje.
Moje zdanie jest takie, że jeśli budżet pozwala to warto wybrać porządny zestaw. I tak inwestycja się zwróci i będziecie mieli spokój na lat.
Co ci po tanim bagażniku, który padnie po roku?
Mam od roku. Bardzo dobre uchwyty ma też Taurus. W tym przypadku cena będzie dużo niższa, a jakość ok. Spróbuj wejść w konfigurator, zobacz propozycje.
Moje zdanie jest takie, że jeśli budżet pozwala to warto wybrać porządny zestaw. I tak inwestycja się zwróci i będziecie mieli spokój na lat.
Co ci po tanim bagażniku, który padnie po roku?
-
karecka
Ale jaki konkretnie konfigurator? Możesz mi dać przykład dla mojego auta, albo innego, tak żebym przynajmniej wiedział konkretnie jakiego zestawu potrzebuję? Nie jestem przekonany do konkretnej marki, po prostu zależy mi na jakościowym rozwiązaniu, to wszystko.
-
panko
Strona 1 z 1