Witam
Kilka dni temu zakupilem dla mojej zony mazde 3 1.6 automat z grudnia 2006 z baaardzo malym przebiegiem. Niestety brak jest histori serwisowej dlatego mam kilka pytan.
1. Skrzynia biegow to 4 biegowy automat. Olej jest wymieniany, nie jest czarny tylko jasno rozowy. Po calej procedurze sprawdzania oleju wyszlo ze jest go za malo (uruchomic silnik, przelaczyc biegi, sprawdzic olej – sucho; przejechac sie 5 mil, sprawdzic olej – okolo polowy na 20 stopniach). Poza tym jak ruszam to na jedynce wyje. Czy powinieniem wymienic caly olej czy tylko dolac? Jak dolac to gzie i jaki olej? I ile?
2. Drugi problem to rdzawe naloty na mocowaniu drzwi, na laczeniu podluznic z przodu oraz podwozie. Martwic sie tym czy ten typ tak ma?
Dzieki za odpowiedzi.
Wymiana oleju w skrzyni automatycznej
Strona 1 z 1
Jeśli chodzi o automat to nie mam pojęcia
A jeśli o rdzę to kup preparat antykorozyjny do profili zamkniętych i popsikaj w każdy otworek jaki znajdziesz
i oczywiście zrób ochronę antykorozyjną podwozia... "bo ten typ tak ma" ale trzeba tego pilnować 

A jeśli o rdzę to kup preparat antykorozyjny do profili zamkniętych i popsikaj w każdy otworek jaki znajdziesz
Strona 1 z 1