Mazda 323f BA Z5 '97 Niebieska:) LPG
amorki zacna firma u siebie wrzucilem tez KYB 4x
ale te odboje i osłony mogłeś lepsze kupić:P
tak mają zintegrowany odbój.
ja z tego co pamiętam zapłaciłem 882zł za 4x amorek KYB i 4x odbój i osłony również KYB
ale osłony i odboje super jakość , wszystko oddzielnie

ale te odboje i osłony mogłeś lepsze kupić:P
tak mają zintegrowany odbój.
ja z tego co pamiętam zapłaciłem 882zł za 4x amorek KYB i 4x odbój i osłony również KYB
ale osłony i odboje super jakość , wszystko oddzielnie

Bóg stworzył nogi po to, żebyśmy mogli dojść tam, gdzie nie wjedziemy na glebie.
- Od: 27 lip 2013, 12:47
- Auto: Moja Madzia
bo z tymi tańszymi amorkami tak jest jak się trafi
jeden jeździ i jeździ a drugi po paru tysiącach ma kolejną zmianę
tak to jest
zresztą z innymi częściami zamiennymi jest podobnie
jeden jeździ i jeździ a drugi po paru tysiącach ma kolejną zmianę
tak to jest
zresztą z innymi częściami zamiennymi jest podobnie
Bóg stworzył nogi po to, żebyśmy mogli dojść tam, gdzie nie wjedziemy na glebie.
Ooo wlasnie tak jest, wymienilem sworzen z yamato , roku nie wytrzymal
teraz mam z Delphi i tez widze ze guma juz zaczyna pekac... Jesli nie wytrzyma pol roku dam na reklamacje..
Mam z lewej strony sworzen z JC za 30zl + i jest 5 lat na aucie, i guma nie popekana, nie skrzypi ,nie ma luzow. Jak wiedzialbym ze tak bedzie kupilbym z 555 a nie takie takie pier...enie:)

Mam z lewej strony sworzen z JC za 30zl + i jest 5 lat na aucie, i guma nie popekana, nie skrzypi ,nie ma luzow. Jak wiedzialbym ze tak bedzie kupilbym z 555 a nie takie takie pier...enie:)
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
tak to wlasnie jest oczywiście są rzeczy na których się nie oszczędza,
i lepiej kupić ori czy coś markowego by mieć na długi czas spokoj
ale obecnie zamienniki są coraz lepszej jakości
a dużo też zależy od szczęscia:p
i lepiej kupić ori czy coś markowego by mieć na długi czas spokoj
ale obecnie zamienniki są coraz lepszej jakości
a dużo też zależy od szczęscia:p
Yamato to chyba najgorszy wybór
Poltora roku temu wyremontowalem sobie zawieszenie na czesciach Oyodo i do dzis wzystko pieknie spiewa i gra
Natomiast amory Kayaby to chyba najlepszy wybór 
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Magson te osłony z odbojami to kayaby tylko z tego co widze to inny nr katalogowy maja xD nwm czym sie to tam lecz takie mi doradzili jak dobierali amorki kupilem n szybko nie walczylem o cene za bardzo widze ze tanio kupiles kpl.
Jezeli chodzi o yamato laczniki to mam taki juz prawie rok i nic sie nie dzieje
zobaczymy czy da rade go odkrecic bo 2 jest od poczatku odkad mam auto wiec chyba pojdzie szlifierka 
Jezeli chodzi o yamato laczniki to mam taki juz prawie rok i nic sie nie dzieje
- Od: 17 sie 2013, 06:49
- Auto: 323f BA Z5
Czarku cena jest wysoka dosc za czesci z tej firmy wiec i jakosc powinna byc, choc wlasnie laczniki ladnie sie trzymaja , ale reszta pierdolek z tej firmy juz nie warta ani polowy ceny:)
Bolrety jest na glebie czy na serii ? ;>
Bolrety jest na glebie czy na serii ? ;>
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Widzisz cena nie zawsze idzie w parze z jakoscia
Daaawno temu Yamato robilo niezle zamienniki ale sie popsulo...
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Yamato panowie to na szybki montaż, rok terminu i trzeba wymieniać, kiedyś trzymali jakość ale dziś to jest kupa, zanim weźmiesz yamato, zamów z Jc Auto i sprawdź jaka firma ci przyszła, czasem przyjdzie gó**o, czasem dobra część, bo jc auto tylko pakuje cześci w pudełka , tak jak ostatnio zamówiłem Jc auto, przyszedł filterek oleju Union Japan. Można oczywiście 555 ale to już jak portfel ma nadwagę 
- Od: 2 lip 2014, 10:52
- Auto: 323F 2.0 v6 95'
Komplet kosztował tam coś koło 400 paru złotych a e zamówiłam wszystko jednorazowo dostałem wysyłkę gratis:–)
Oczywiscie wsio Made in japan:–)
Oczywiscie wsio Made in japan:–)
U mnie przód poszedł szybko bo coś 40 minut oba z tyłem była jazda, narciarstwo i sztywne przewody hamulcowe stawiały opór:–)
Ale i tak muszę rozebrać raz jeszcze prawy przód bo łożysko przeskakuje.
Klucze, sciagacz i to wsio
Ale i tak muszę rozebrać raz jeszcze prawy przód bo łożysko przeskakuje.
Klucze, sciagacz i to wsio
ZAISTNIAL PROBLEM
!
OPISZE MOZE KTOS MA JAKAS WIEDZE NA TEN TEMAT.
od 3dni ubywa mi plyn chlodniczy . 2msc temu przy opasce zrobila sie nieszczelnosc na gornym wezu od chlodnicy i musialem stanac silnik sie nie przegrzal odrazu wychaczylem usterke . waz został od nowa zarobiony i tak jezdze . Nastepnie pare dni temu zagladam pod maske i stan plyny ledwo dno zakrywa wiec mysle doleje . Trasa 25km pol zbiornika znikło . Nie ma widocznych wyciekow nie wchodzac pod auto . W oleju nie ma oznak płynu chlodniczego . Stan spada z zbiornika wyruwnawczego po zatrzymaniu pojazdu np jezdze staje i rano jest mniej . Oraz po zatrzymaniu pojazdu tj po zmianie wczoraj opaski na gornym wezy po rozgrzaniu silnika w zbiorniczku wyrownawczym po zgaszeniu wydobywja sie z mala czestotliwoscia bombelek . Pytanie czy to uszczelka pod glowica ? czy cos innego ? Narazie tyle bylem w stanie zaobserwowac xD czy te braki moga byc spowodowane ze układ sie odpowietrza ? bo nic takiego nie robilem ? bo z 2 msc no moze 1.5 czasu mineło odkad mi wylalo płyn a raczej jego czesc bo dolalem 1L . prosze o wypowiadanie sie oraz prosze pytac

OPISZE MOZE KTOS MA JAKAS WIEDZE NA TEN TEMAT.
od 3dni ubywa mi plyn chlodniczy . 2msc temu przy opasce zrobila sie nieszczelnosc na gornym wezu od chlodnicy i musialem stanac silnik sie nie przegrzal odrazu wychaczylem usterke . waz został od nowa zarobiony i tak jezdze . Nastepnie pare dni temu zagladam pod maske i stan plyny ledwo dno zakrywa wiec mysle doleje . Trasa 25km pol zbiornika znikło . Nie ma widocznych wyciekow nie wchodzac pod auto . W oleju nie ma oznak płynu chlodniczego . Stan spada z zbiornika wyruwnawczego po zatrzymaniu pojazdu np jezdze staje i rano jest mniej . Oraz po zatrzymaniu pojazdu tj po zmianie wczoraj opaski na gornym wezy po rozgrzaniu silnika w zbiorniczku wyrownawczym po zgaszeniu wydobywja sie z mala czestotliwoscia bombelek . Pytanie czy to uszczelka pod glowica ? czy cos innego ? Narazie tyle bylem w stanie zaobserwowac xD czy te braki moga byc spowodowane ze układ sie odpowietrza ? bo nic takiego nie robilem ? bo z 2 msc no moze 1.5 czasu mineło odkad mi wylalo płyn a raczej jego czesc bo dolalem 1L . prosze o wypowiadanie sie oraz prosze pytac
Hmm... być może sporo płynu wyleciało kiedy zrobiła Ci się nieszczelność i ciągle układ sobie go pobiera jednocześnie odpowietrzając się
W koncu układ ciśnieniowy i od razu wali gejzerem jak się zrobi większa dziurka 
-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
Ubytki płynu chłodniczego zostały wyjasnione . Uklad byl zapowietrzony sytuacja opanowana ps zaden mechanik nie dał takiej teori xD obeszło sie bez kosztow
Nowy plan na miesiac WRZESIEN
OPCJA nr 1 :
STAG4 QBOX 5lat gw na komp
+HANA =2200zl lub +AC =2000zl
badz :
STAG4 EKO 3lata gw chyba badz 2 na komp
+HANA=2000zl lub +AC =1800zl
Co polecacie ?
Decyzja zapadła aby zagazowac silnik jest w dobrej kondycji wiec pojezdzi jeszcze troche
Nowy plan na miesiac WRZESIEN
OPCJA nr 1 :
STAG4 QBOX 5lat gw na komp
+HANA =2200zl lub +AC =2000zl
badz :
STAG4 EKO 3lata gw chyba badz 2 na komp
+HANA=2000zl lub +AC =1800zl
Co polecacie ?
Decyzja zapadła aby zagazowac silnik jest w dobrej kondycji wiec pojezdzi jeszcze troche